Ухвала
від 06.03.2024 по справі 710/279/24
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/279/24

Номер провадження 2/710/217/24

УХВАЛА

про залишення без руху

06.03.2024 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Сивокінь С.С., розглянувши позовну заяву Кредитної спілки «Добробут» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором

ВСТАНОВИВ:

27.02.2024 до Шполянського районного суду Черкаської області з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, підсистеми «Електронний суд» надійшла позовна заява від КС «Добробут» в якій міститься прохання: стягнути солідарно з відповідачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 і ОСОБА_4 на користь позивача заборгованість за кредитним договором від 27.02.2023 №44 в суму, яка на момент звернення позивача становить 35941,10 грн.

Позовна заява, яка подається, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Відповідно до абз. 1-3 ч.7ст. 43 ЦПК України у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Відповідно до абз. 2 ч.1 ст. 177 ЦПК України у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Позовна заява КС «Добробут» була подана із використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, підсистеми «Електронний суд».

Відповіднодо ч.6-8ст.187ЦПК Україниу разіякщо відповідачему позовнійзаяві вказанафізична особа,яка неє суб`єктомпідприємницької діяльності,суд непізніше двохднів здня надходженняпозовної заявидо судузвертається довідповідного органуреєстрації місцяперебування тамісця проживанняособи щодонадання інформаціїпро зареєстрованемісце проживання(перебування)такої фізичноїособи. Інформаціяпро місцепроживання (перебування)фізичної особимає бутинадана протягомп`яти днівз моментуотримання відповідниморганом реєстраціїмісця проживаннята перебуванняособи відповідногозвернення суду. Суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

При вирішенні питання щодо відкриття провадження судом було отримано відповідь від Шполянської міської ради ОТГ Черкаської області відомості із реєстру територіальної громади щодо місця реєстрації відповідачів. Із відповідей органу місцевого самоврядування становлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ; ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

У той же час, позивач не додав до матеріалів справи, описів вкладення, якими підтверджується надсилання позовної заяви з додатками відповідачам на адреси їхньої реєстрації.

Тобто судом встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в ч.1 ст. 177 ЦПК України.

Частиною 1 ст. 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин уважаю за необхідне надати позивачу десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення виявлених недоліків.

На підставі вище викладеного керуючись, ст. 175, 176, 177, 185, ч.2 ст. 258, ст. 260, 293, 294, 335, 337, ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву КС «Добробут» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором, залишити без руху.

Позивачу усунути недоліки протягом десятиднів здня врученняухвали прозалишення заявибез руху,а саме:надати доказинадсилання відповідачампозову разомз додатками упаперовій формілистом зописом вкладення , на їхні адреси реєстрації.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч.10 ст.83 ЦПК України, докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

В разі неусунення до встановленого терміну недоліків, зазначених в ухвалі, заява буде вважатись неподаною і буде повернута представнику позивача з усіма додатками до неї.

Ухвала набирає законноїсили змоменту їїпідписання суддеюі оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Сивокінь

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117476040
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —710/279/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні