Ухвала
від 06.03.2024 по справі 2а/0570/21988/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

06 березня 2024 року Справа №2а/0570/21988/2011

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Логойди Т.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача), що подана в справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Селидове Донецької області до державного підприємства «Шахта ім. Д.С. Коротченко» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених на пільгових умовах,

в с т а н о в и в:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 05 грудня 2011 року, яка набрала законної сили, позов Управління Пенсійного фонду України в місті Селидове Донецької області до державного підприємства «Шахта ім. Д.С. Коротченко» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах задоволено: стягнуто з державного підприємства «Шахта ім. Д.С. Коротченко» на користь Управління Пенсійного фонду України в місті Селидове Донецької області кошти на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в сумі 1102365,04 грн.

Після набрання вказаним рішенням законної сили адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

На підставі вказаного виконавчого листа відкрито виконавче провадження ВП №38041515, яке перебуває на примусовому виконанні у відповідному органі державної виконавчої служби (інформація про що наявна в Автоматизованій системі виконавчого провадження).

Ухвалами Донецького окружного адміністративного суду від 23 червня 2018 року відновлено втрачене судове провадження в частині; замінено стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 05 грудня 2011 року, ухваленої в даній справі, на Селидовське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

29 лютого 2024 року Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області як правонаступник стягувача через підсистему «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи звернулося до суду із заявою, в якій, посилаючись на ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, просило замінити сторону виконавчого провадження стягувача його правонаступником Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області.

В обґрунтування заяви посилалося на постанову Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 925 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України», на підставі якої затверджені відповідні передавальні акти.

Боржник подав клопотання про розгляд заяви без участі його представника.

В судове засідання представники інших осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з`явилися, про дату, час і місце його розгляду повідомлялися належним чином. Неприбуття у судове засідання таких осіб не перешкоджає розгляду питання.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 925 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях шляхом приєднання до головних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях за переліком згідно з додатком.

До вказаного Переліку внесено стягувача - Селидівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

10 серпня 2021 року між стягувачем та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області підписано відповідний передавальний акт.

Відповідно до наведеного правонаступником стягувача стало Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як юридична особа.

Судом також встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Селидівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області (код ЄДРПОУ 41247274) внесено запис відповідно до якого діяльність вказаної юридичної особи припинено (запис про припинення від 14 липня 2023 року, номер запису: 12391120030001106, підстава: державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті реорганізації). Його правонаступником зазначено Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 13486010).

Розглянувши заяву суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.ч. 1 та 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Стягувачем у виконавчому провадженні, що відкрито на виконання виконавчого листа, виданого в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У зв`язку з наведеним суд дійшов висновку про наявність правових підстав для заміни зазначеної сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного та керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 05 грудня 2011 року, що ухвалена в даній справі, його правонаступником Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області (84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3; код ЄДРПОУ 13486010).

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 256 КАС України, і може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 06 березня 2024 року.

Суддя Т.В. Логойда

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117477740
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —2а/0570/21988/2011

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні