Ухвала
від 06.03.2024 по справі 380/4725/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

06 березня 2024 рокусправа № 380/4725/24 місто Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Гулик А.Г., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Державного реєстратора Оброшинської сільської ради Львівського району Львівської області Працьовитої Олени Сергіївни про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 до Державного реєстратора Оброшинської сільської ради Львівського району Львівської області Працьовитої Олени Сергіївни код ЄРДПОУ 04369587, місцезнаходження: 81115, Львівська область, Львівський район, с. Оброшине, вул.Шевченка,5 у якій просить суд:

- визнати протиправними та скасувати реєстраційні дії, вчинені державним реєстратором Оброшинської сільської ради Львівського району Львівської області Працьовитою Оленою Сергіївною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, та громадських формувань, 17.03.2023 стосовно Приватного підприємства "Перша соціальна медична лабораторія "Ескулаб" та скасувати запис, вчинений ним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, та громадських формувань, 17.10.2023 № 1004151070056022291 стосовно Приватного підприємства "Перша соціальна медична лабораторія "Ескулаб".

Підставою позову є протиправність реєстраційних дій, вчинених державним реєстратором.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Позивач сплатив судовий збір у розмірі 2422,40грн відповідно до квитанції від 01.03.2024.

Відповідно до частини третьої статті 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З урахуванням категорії та складності справи, обсягу та характеру доказів у ній, суд вважає за доцільне розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

У частині другій статті 49 КАС України передбачено, що у разі коли адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Ураховуючи підстави та предмет позов, а також те, що оскаржувані реєстраційні дії, вчинені державним реєстратором Оброшинської сільської ради Львівського району Львівської області Працьовитою Оленою Сергіївною, здійснені щодо Приватного підприємства "Перша соціальна медична лабораторія "Ескулаб", суддя вважає, що рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки, а тому існують підстави для залучення згаданого підприємства до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

У зв`язку з цим позивач згідно з частиною одинадцятою статті 171 КАС України не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Керуючись статтями 49,160, 161, 171 КАС України, суддя

у х в а л и в :

прийняти позовну заяву до розгляду й відкрити провадження у справі.

Справу призначити до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 01 квітня 2024 року 11:30год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м.Львів, вул. Чоловського, 2, 1-й поверх, зал судових засідань № 11.

Розгляд справи на стадії підготовчого провадження здійснюватиме суддя Гулик А. Г. одноособово.

Залучити до участі у розгляді справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство "Перша соціальна медична лабораторія "Ескулаб" код ЄДРПОУ 36544827, місцезнаходження: 79000, Львівська область, м. Львів, вулиця Шевченка, 313.

Позивачу не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача встановити строк для подання пояснень щодо позову протягом п`яти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Гулик Андрій Григорович

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117479039
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/4725/24

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні