Ухвала
від 06.03.2024 по справі 713/518/24
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/518/24

Провадження №2/713/197/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття загального позовного провадження у справі

06.03.2024 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Кибич І.А. перевіривши матеріали цивільної справи за позовом органу опіки та піклування Вашківецької міської ради, Чернівецької області, який діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач орган опіки та піклування Вашківецької міської ради, Чернівецької області, місцезнаходження юридичної особи м.Вашківці вул.Героїв Майдану, 2, Вижницького району Чернівецької області, який діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернувся в суд із позовною заявою про позбавлення батьківських прав до відповідачки ОСОБА_2 , останнє відоме зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 , жительки АДРЕСА_2 .

Відповідно до ст.ст.4, 28 ЦПК України позивач має право на звернення з даним позовом до Вижницького районного суду Чернівецької області.

Позовна заява за змістом і формою відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

А тому по справі необхідно відкрити провадження і призначити її для розгляду в підготовчому засіданні, в порядку загального позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст.ст.4, 19, 28, 175, 177, 178, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №713/518/24 за позовом органу опіки та піклування Вашківецької міської ради, Чернівецької області, який діє в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, в порядку загального позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Призначити підготовче засідання на 02 квітня 2024 року о 10-00 год. в приміщенні Вижницького районного суду Чернівецької області за адресою: Чернівецька область, м.Вижниця, вулиця Українська, 13.

Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ч.3 ст.178 ЦПК України та відповідно до п.1 ч.5 ст.178 ЦПК України докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів необхідно надіслати іншим учасникам справи, про що відповідно до вимог п.2 ч.5 ст.178 ЦПК України, суду надати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами, що відповідає положенням ч.8 ст.178 ЦПК України.

У разі отримання позивачем відзиву на позов, роз`яснити позивачу його право на подачу відповіді на відзив в порядку ст.179 ЦПК України, який повинен відповідати вимогами встановленим ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Встановити позивачу строк подання відповіді на відзив, у разі подачі його відповідачем, роз`яснивши, що відповідно до ч.4 ст.179 ЦПК України, позивач повинен подати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити відповідачу вимоги ч.ч.1-3 ст.180 ЦПК України, відповідно до якої у запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення підписується відповідачем або його представником. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 цього кодексу. Заперечення подається в строк, встановлений судом.

Встановити відповідачу строк подання заперечення, роз`яснивши, що відповідно до ч.4 ст.180 ЦПК України, відповідач повинен подати заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті та, який повинен відповідати вимогами встановленим ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://vg.cv.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду не може бути оскаржена в апеляційному порядку, заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Іван КИБИЧ

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117484928
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —713/518/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

КИБИЧ І. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

КИБИЧ І. А.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

КИБИЧ І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні