Ухвала
від 27.02.2024 по справі 679/1660/23
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/679/128/2024

Справа № 679/1660/23

У Х В А Л А

про заміну сторони її правонаступником

27 лютого 2024 року м.Нетішин

Нетішинський міський суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Стасюка Р.М.,

секретаря судових засідань Плазій Н.В.,

за участю: позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача Рахімової А.,

представника третьої особи Гибалюк О.М.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Нетішин цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Некомерційне комунальне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин" про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

В С Т А Н О В И В:

14.12.2023 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Некомерційне комунальне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин" про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою судді Нетішинського міського суду Хмельницької області від 26.12.2023 відкрито провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження.

23.01.2024 року через канцелярію суду надійшла заява представника АТ «НАЕК «Енергоатом» в особі філії «ВП «Хмельницька АЕС» про заміну сторони її правонаступником. В обґрунтування заяви зазначено, що на виконання вимог Закону України «Про акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» №2896-ІХ від 06.02.2023 року, Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову «Про утворення акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» № 1420 від 29.12.2023 року. Відповідно до змісту вказаного Закону утворення товариства здійснюється шляхом перетворення державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Постановою Кабінету Міністрів України визначено, що товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня держаної реєстрації товариства; відокремлені підрозділи державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації товариства продовжують функціонувати як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва).

11.01.2024 року проведено державну реєстрацію утворення юридичної особи АТ «НАЕК «Енергоатом» шляхом перетворення ДП «НАЕК «Енергоатом».

Зважаючи на викладені обставини у поданій заяві ставиться питання про заміну сторони відповідача ДП «НАЕК «Енергоатом» в особі ВП «Хмельницька АЕС», у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Некомерційне комунальне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин", її правонаступником АТ «НАЕК «Енергоатом» в особі філії «ВП «Хмельницька АЕС».

Вивчивши заяву про заміну сторони у справі її правонаступником суд дійшов висновку про таке.

Процесуальний порядок правонаступництва визначений ч. 1 ст. 55 ЦПК України, згідно з якою у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Судом встановлено та підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що 11.01.2024 року проведено державну реєстрацію юридичної особи АТ «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», яка є правонаступником ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» є філією АТ «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

У зв`язку з наведеним, зважаючи, що рішення у справі не ухвалено, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі правонаступника сторони відповідача - АТ «НАЕК «Енергоатом» в особі філії «ВП «Хмельницька АЕС».

Роз`яснити правонаступнику, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до його вступу, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» про заміну сторони її правонаступником задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі № 679/1660/23 (провадження № 2/679/128/2024) за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Некомерційне комунальне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин" про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, як правонаступника відповідача - Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.М. Стасюк

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117487080
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —679/1660/23

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні