Ухвала
від 07.03.2024 по справі 137/123/24
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/123/24

У Х В А Л А

07.03.2024

Літинський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Желіховського В.М.

присяжних Головащенко О.Г. та Лозної Н.Д.

секретаря судових засідань Голота О.В.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні всмт.Літин цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Опікунська рада Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання громадянина недієздатним та встановлення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

До Літинського районного суду Вінницької області звернувся ОСОБА_1 з заявою про визнання громадянина недієздатним та встановлення опікуна.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 адвокат Данилюк П.П. заявив клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану здоров`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На вирішення судово-психіатричної експертизи поставити наступні питання:

1.Чи страждає ОСОБА_2 на будь-яке психічне захворювання?

2.Чи є захворювання ОСОБА_2 хронічним і стійким?

3.Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Представник заінтересованої особи Опікунської ради Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області Прокопенко Н.П. в судовому засіданні клопотання про призначення експертизи підтримала.

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов - для з`ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Відповідно до ч.1 ст.298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначаає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, суд вважає необхідним призначити по даній справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручитиекспертам Вінницької філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», для проведення судово-психіатричної експертизи, оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.103, 295-300 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Данилюк П.П. про призначення судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити судово-психіатричнуекспертизу поцивільній справіза заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Опікунська рада Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання громадянина недієздатним та встановлення опікуна.

На вирішення судово-психіатричної експертизи поставити наступні питання:

1.Чи страждає ОСОБА_2 на будь-яке психічне захворювання?

2.Чи є захворювання ОСОБА_2 хронічним і стійким?

3.Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Проведення судово-психіатричної експертизи доручити експертам Вінницької філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (м. Вінниця, вул. Пирогова 109), яким направити матеріали цивільної справи №137/123/24.

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Літинська центральна районна лікарня» Літинської селищної ради ( 22300, Вінницька обл., Літинський р-н, смт. Літин, вул. Пирогова, будинок 17) надати суду медичну картку хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати ОСОБА_1 доставити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до медичного закладу для проведення експертизи на дату та час визначену експертом.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність передбачену ст. 384 КК України. Експертизу провести в місячний термін.

Провадження усправі зупинитина часпроведення експертизи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:В. М. Желіховський

Присяжні: О.Г. Головащенко

Н.Д. Лозна

СудЛітинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117494807
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —137/123/24

Рішення від 13.06.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні