Ухвала
від 07.03.2024 по справі 474/1632/23
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/1632/23

Провадження № 6/474/72/24

УХВАЛА

про повернення заяви (клопотання) без розгляду

07.03.24р. селище Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області у складі судді Сокола Ф.Г., розглянув матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом, -

встановив:

12.12.2023р. ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до суду із позовом до Врадіївської селищної ради Первомайського району Миколаївської області (далі - відповідач), в якому просить визнати за ним право власності на житловий будинок з надвірними спорудами, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 15.12.2023р. позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження за правилами загального позовного провадження, призначено справу до підготовчого судового засідання на 08 год. 30 хв. 05.02.2024р., яке в подальшому було відкладено на 13 год. 00 хв. 18.03.2024р.

05.03.2024р. представниця позивача ОСОБА_1 - Рідош-Шаповал В.І., яка є адвокаткою, що підтверджується копією свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю серії МК № 000090 від 25.05.2018р., звернулася на адресу суду із заявою про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та клопотанням про витребування доказів.

Вирішуючи питання про прийняття заяви та клопотання до розгляду, суд виходить з наступного.

За приписами ч.ч. 1, 2 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність чи відсутність електронного кабінету.

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд повертає заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо вона подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Згідно з положеннями ч. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

За таких обставин, позаяк заява та клопотання подані адвокаткою Рідош-Шаповал В.І., яка з огляду на положення ст. 14 ЦПК України повинна була зареєструвати електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, проте всупереч вимогам ч. 1 ст. 183 ЦПК не зазначила у заяві відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету, а дані зазначені адвокаткою щодо себе не дають суду можливості самостійно встановити вказану обставину, суд вважає за необхідне повернути заяву та клопотання без розгляду.

Керуючись ст.ст. 183, 259-262 ЦПК України, суд, -

постановив:

Заяву та клопотання представниці позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та витребування доказів - повернути заявнику, без розгляду.

Копію ухвали разом із заявою, клопотанням та всіма доданими до них документами направити представниці позивача ОСОБА_3 .

Копію заяви залишити в матеріалах судової справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Врадіївський районний суд Миколаївської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ф.Г. Сокол

СудВрадіївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено08.03.2024
Номер документу117495178
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —474/1632/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні