Ухвала
від 07.03.2024 по справі 635/7611/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/7611/21

Провадження по справі № 2/635/2572/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

07 березня 2024 року смт. Покотилівка

Суддя Харківського районного суду Харківської області Назаренко О.В., розглянувши матеріали позову Комунального некомерційного підприємства «Голопристанська районна лікарня» спільної власності громад (Бехтерської, Чулаківської, Долматівської сільських об`єднаних територіальних громад та Голопристанської міської територіальної громади) до ОСОБА_1 про відшкодування коштів,

Позивач: Комунальне некомерційне підприємство «Голопристанська районна лікарня» спільної власності громад (Бехтерської, Чулаківської, Долматівської сільських об`єднаних територіальних громад та Голопристанської міської територіальної громади), місце реєстрації: АДРЕСА_1 ,

Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання (реєстрації): АДРЕСА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

Головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Голопристанська районна лікарня» спільної власності громад (Бехтерської, Чулаківської, Долматівської сільських об`єднаних територіальних громад та Голопристанської міської територіальної громади) Житнюк В.В. звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , в якій просить стягнути з відповідача 186707,68 грн.

В обґрунтуванняпозовноїзаяви зазначає,що ОСОБА_1 здобув освітукваліфікацію лікарза спеціальністю«Лікувальна справа».Наказом Департаментуохорони здоров`яХерсонської обласноїдержавної адміністрації№357-освід 02.07.2019 ОСОБА_1 зараховано напосаду лікаря-інтерназа спеціальністю«Анастезіологія» доКП «Голопристанськацентральна районналікарня» з 01.08.2019 по 30.06.2021. Станом на 01.07.2021 ОСОБА_1 не з`явився до відділу кадрів для подальшого працевлаштування.

Зазначена цивільна справа надійшла з Полтавського районного суду Полтавської області 06 березня 2024 року згідно ухвали від 29 грудня 2023 року.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 ЦПК України , повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних документів за принципом вірогідності, який ураховує кількість справ, що перебувають у провадженні суддів, заборону брати участь у перегляді рішення для судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого ставиться питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну повноважень.

Так, для розгляду даної цивільної справи, на підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями зазначена справа передана судді Харківського районного суду Харківської області Назаренко О.В.

З урахуванням викладеного, суддя вбачає підстави для прийняття справи до свого провадження.

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України (в редакції Закону України від 03.10.2017) передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи що виникають з трудових відносин, а також справи, про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Тому, враховуючи значення справи для сторін, ціну позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суспільний інтерес розгляду справи, наявність ознак малозначності справи вважаю за необхідне розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст. 187, 274 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

прийняти в провадження судді Назаренко Олега Володимировича цивільну справу за позовом Комунального некомерційного підприємства «Голопристанська районна лікарня» спільної власності громад (Бехтерської, Чулаківської, Долматівської сільських об`єднаних територіальних громад та Голопристанської міськоїтериторіальної громади)до ОСОБА_1 про відшкодуваннякоштівза правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання призначити на 04 квітня 2024 року о 16 годині 00 хвилин.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачами одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у встановлений строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Назаренко

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117502038
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування коштів, Позивач: Комунальне некомерційне підприємство «Голопристанська районна лікарня» спільної власності громад (Бехтерської, Чулаківської, Долматівської сільських об`єднаних територіальних громад та Голопристанської міської територіальної громади), місце реєстрації: АДРЕСА_1 , Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання (реєстрації): АДРЕСА_2

Судовий реєстр по справі —635/7611/21

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні