Ухвала
від 05.03.2024 по справі 909/72/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/72/24

УХВАЛА

05.03.2024 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Стефанів Т. В.,

секретар судового засідання Оліфіренко О. І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження справу

за позовом Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1

до відповідача Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради

про визнання переможцем конкурсу з визначення операторів паркування на території Івано-Франківської міської територіальної громади та зобов`язання укладення договору про обладнання та утримання місць для паркування,

за участю:

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

у с т а н о в и в :

ФОП ОСОБА_1 звернулася до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради про:

- визнання ФОП ОСОБА_1 переможцем конкурсу з визначення операторів паркування на території Івано-Франківської міської територіальної громади по Лоту 1, який відбувся 18.08.2023;

- зобов`язання Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради укласти з ФОП ОСОБА_1 договір про обладнання та утримання місць для паркування по Лоту 1 в редакції погодженого Рішенням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради № 979 від 26.07.2023 р. примірного договору про обладнання та утримання місць для паркування.

Ухвалою від 07.02.2024 суд відкрив провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначив на 05.03.2024.

27.02.2024 до суду від виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради надійшла заява від 27.02.2024 (вх. № 1806/24) про залучення до участі у справі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задоволити.

Клопотання мотивоване тим, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради є суб`єктом правовідносин з приводу проведення Конкурсу на визначення оператора паркування, а відтак рішення у даній справі може вплинути на права виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

19.02.2024 до суду від представника Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради надійшло клопотання (вх. № 1426/24) про залучення до участі у справі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та КП "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Мотивуючи клопотання відповідач вказує на той факт, що рішення по даній справі вплине на права та інтереси виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, так як останній є суб`єктом правовідносин з приводу проведення конкурсу на визначення оператора паркування, а також вплине на права та інтереси КП "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради, оскільки дана юридична особа визначена оператором майданчиків для платного паркування транспортних засобів щодо яких позивачем заявлено позовні вимоги.

У судовому засіданні представник відповідача заяву та клопотання про залучення третіх осіб підтримав, представник позивача проти задоволення заяви та клопотання не заперечив.

Розглянувши заяву та клопотання про залучення до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Комунальне підприємство "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради, суд вважає за доцільне зазначити таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Так, предметом позову в даній справі є визнання ФОП ОСОБА_1 переможцем конкурсу з визначення операторів паркування на території Івано-Франківської міської територіальної громади по Лоту 1, який відбувся 18.08.2023 та зобов`язання Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради укласти з ФОП ОСОБА_1 договір про обладнання та утримання місць для паркування по Лоту 1 в редакції погодженого Рішенням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради № 979 від 26.07.2023 р. примірного договору про обладнання та утримання місць для паркування.

Обґрунтовуючи підстави заявлених вимог позивач посилається на Порядок проведення конкурсу з визначення операторів паркування на території Івано-Франківської територіальної громади, який затверджено рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 26.07.2023 року № 979 (далі Порядок).

Відповідно до п. 6.8. Порядку з переможцем Конкурсу за кожним з Лотів не пізніше п`яти робочих днів після затвердження Організатором результатів конкурсу Уповноваженим органом укладається Договір строком на п`ять років.

Організатор виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (абз. 7 п. 1.3. Порядку).

Також, рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.12.2023 оператором майданчиків для платного паркування транспортних засобів щодо яких позивачем заявлено позовні вимоги визначене КП "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що рішення по даній справі вплине на права та інтереси Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, який відповідно до своїх повноважень, визначених Порядком, затверджує результати конкурсу і є суб`єктом правовідносин з приводу проведення Конкурсу на визначення оператора паркування.

Також, суд вважає, що вирішення цього спору може вплинути на права і обов`язки Комунального підприємства "Сервіс паркування", оскільки останнє визначено рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.12.2023 оператором паркування майданчиків, які є предметом спору, а тому його належить залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених ч. 2 ст. 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Беручи до уваги вищевикладене, суд вважає за необхідне підготовче засідання відкласти.

Керуючись ст. 50, 183, 202, 232-234 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 27.02.2024 (вх. № 15497/24 від 27.02.2024) про залучення до участі у справі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задоволити.

Клопотання Управління транспорту і зв`язку Івано-Франківської міської ради (вх. № 1426/24 від 19.02.2024) про залучення до участі у справі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Комунального підприємства "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задоволити.

Залучити до участі у справі № 909/72/24 у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (вул.. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, 76004, ідентифікаційний код 04054346) та Комунальне підприємство "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради (вул. Залізнична, 22, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, 76018; ідентифікаційний код 44711241).

Позивачу, протягом двох днів після отримання даної ухвали, направити на адресу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Комунального підприємства "Сервіс паркування" Івано-Франківської міської ради копії позовної заяви з додатками, докази чого подати суду.

Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача строк для надання суду пояснень щодо суті даного спору і всіх наявних доказів на підтвердження своїх доводів чи заперечень до 02.04.2024.

Копію пояснень щодо позову та доданих до них документів надіслати учасникам справи, докази чого надати суду.

Підготовче засідання відкласти на 04.04.2024 о 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76004, зал судових засідань № 3.

Явка учасників справи в судове засідання - на власний розсуд.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення ВКЗ.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення - 05.03.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складений 07.03.2024.

Суддя Т. В. Стефанів

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117506490
СудочинствоГосподарське
Сутьобладнання та утримання місць для паркування,

Судовий реєстр по справі —909/72/24

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Рішення від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Рішення від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні