Ухвала
від 06.03.2024 по справі 380/17511/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/17511/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

06 березня 2024 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Костецького Н.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Славської селищної ради про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії,-

встановив:

на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Славської селищної ради, у якій позивач просить суд:

- визнати незаконними дії (бездіяльність) Славської селищної ради Стрийського району Львівської області у зв`язку із тривалим та нерозглядом заяви ОСОБА_1 від 23 листопада 2021 р. за вхідним №02-17/4881 «Про погодження технічної документації із землеустрою» щодо погодження меж земельного користування, плану земельної ділянки, відомостей про встановлення межових знаків, Акту перенесення в натурі меж охоронних зон у технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі на місцевості для обслуговування житлового будинку, господарських споруд та будівель площею 0,15 га по АДРЕСА_1 , що перебуває у користуванні ОСОБА_1 ;

- зобов`язати Славську селищну раду Стрийського району Львівської області невідкладно розглянути заяву ОСОБА_1 від 23 листопада 2021 р. за вхідним №02-17/4881 «Про погодження технічної документації із землеустрою» щодо погодження меж земельного користування, плану земельної ділянки, відомостей про встановлення межових знаків, Акту перенесення в натурі меж охоронних зон у технічній документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі на місцевості для обслуговування житлового будинку, господарських споруд та будівель площею 0,15 га по АДРЕСА_1 , що перебуває у моєму користуванні ОСОБА_1 та прийняти передбачене Законом рішення із вирішення цього питання;

- визнати незаконним та скасувати рішення 15-ї сесії 8-го демократичного скликання Славської селищної ради Стрийського району Львівської області №979 від 07.10.2021 р. «Про відмову у наданні дозволу на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність», відповідно до якого відмовлено ОСОБА_1 у наданні дозволу на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,50 га у власність для ведення особистого селянського господарства, яка розташована по АДРЕСА_2 ;

- визнати незаконним та скасувати рішення 20-ї сесії 8-го демократичного скликання Славської селищної ради №1698 від 18 лютого 2022 р. «Про відмову у наданні дозволу на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність», яким відмовлено гр. ОСОБА_1 у наданні дозволу на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3073 га у власність для ведення ОСГ по АДРЕСА_2 ;

- зобов`язати Славську селищну раду Стрийського району Львівської області виключно у строк та спосіб, що встановлені Законом, повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 11 січня 2022р. за вх.№02-17/56 «Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,3073 га для ведення особистого селянського господарства (ОСГ)», що розташована за адресою: АДРЕСА_3 , а за результатами розгляду цієї заяви ОСОБА_1 прийняти рішення сесії Славської селищної ради Стрийського району Львівської області «Про надання дозволу гр. ОСОБА_1 на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0.3073 га для ведення особистого селянського господарства (ОСГ)», що розташована за адресою: АДРЕСА_3 ;

- стягнути із відповідача Славської селищної ради Стрийського району Львівської області у користь позивачки ОСОБА_1 усі судові витрати, понесені за час розгляду даного судового спору.

Ухвалою суду від 01.08.2023 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою суду від 05.09.2023 відкрито спрощене позовне провадження у справі.

Ухвалою суду від 16.10.2023 здійснено перехід із спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

05.03.2024 в підготовче засідання з`явився представник позивача. Від представника відповідача до суду надійшла заява про проведення підготовчого засідання у його відсутності.

Представником відповідача подано до суду клопотання про залишення без розгляду частини позовних вимог у зв`язку із пропуском позивачем строку звернення до суду. В обґрунтування клопотання представник відповідача вказує, що днем, коли позивач дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів в частині розгляду (не розгляду) заяви від 23.11.2021 за вх. №02-17/4881 «Про погодження технічної документації із землеустрою» є саме дата отримання позивачем відповіді на її запит про надання інформації щодо розгляду заяви від 23.11.2021 лист Славської селищної ради №02-18/820-5 від 13.06.2022, у зв`язку з чим, встановлений процесуальним законом шестимісячний строк для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи є пропущений позивачем без поважних причин.

Представник позивача проти задоволення клопотання про залишення без розгляду частини позовних вимог заперечив, зазначив, що питання строку звернення позивача до суду із позовом вже вирішено судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Розглядаючи клопотання представника відповідача про залишення без розгляду частини позовних вимог, суд звертає увагу, що питання строку звернення позивача до суду із даним позовом вже було предметом розгляду судом і ухвалою суду від 05.09.2023 про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі поновлено позивачу строк звернення до суду.

Внаслідок викладеного, суд відмовляє у задоволенні клопотання представника відповідача про залишення без розгляду частини позовних вимог.

В підготовчому засіданні представник позивача просив задовольнити клопотання про виклик свідків, яке було подано разом із позовною заявою.

Судом встановлено, що у позовній заяві позивачем заявлено клопотання про виклик та допит свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Протокольною ухвалою суду відмовлено у задоволенні клопотання про виклик свідків, оскільки у заявленому у позовній заяві клопотанні про виклик свідків позивачем не вказано обставини, які можуть підтвердити вказані свідки.

Заслухавши думку представника позивача, суд, із врахуванням вимог ч. 1 ст. 205 КАС України, перейшов до розгляду питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду в порядку письмового провадження.

Згідно ч. 1 ст. 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Під час підготовчого провадження судом визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які з них визнаються позивачем, а які належать доказувати, проведено інші підготовчі дії, необхідні для правильного і своєчасного вирішення адміністративної справи і які є достатніми для закінчення підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Під час підготовчого провадження були встановлені всі передбачені статтею 180 КАС України обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин суд робить висновок про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 180, 181, 183, 241-243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

у задоволенні клопотання представника відповідача про залишення без розгляду частини позовних вимог відмовити.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Славської селищної ради про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 20 березня 2024 року о 09:30 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2).

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання та окремо не оскаржується. Заперечення на цю ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 06.03.2024 року.

Суддя Костецький Н.В.

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117510232
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/17511/23

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Рішення від 03.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні