Ухвала
від 08.03.2024 по справі 674/409/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/409/24

Провадження № 2/674/292/24

УХВАЛА

про витребування доказів

08 березня 2024 року м.Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Посунько Г.А., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Споживчий центр" (треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сазонова Олена Миколаївна та приватний виконавець виконавчого округу Хмельницької області Терлеєв Іван Миколайович) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

в с т а н о в и в :

06 березня 2024 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_2 до ТОВ "Споживчий центр" (треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сазонова О.М. та приватний виконавець виконавчого округу Хмельницької області Терлеєв І.М.) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. Своєю заявою позивач ОСОБА_2 просить суд визнати таким, що не підлягає виконанню, виконавчий напис № 22381 від 02 грудня 2021 року, вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Сазоновою О.М., про стягнення з ОСОБА_2 на користь ТОВ "Споживчий центр" заборгованості в сумі 9050 грн., посилаючись на те, що виконавчий напис нотаріуса вчинено з порушенням вимог чинного законодавства.

08березня 2024року відкрито провадження у справі.

06 березня 2024 року представник позивача ОСОБА_1 подав до суду письмове клопотання, яким просить витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Сазонової О.М. копії документів, які стали підставою для вчинення нотаріусом виконавчого напису № 22381 від 02 грудня 2021 року.

Суд, дослідивши клопотання та матеріали цивільної справи, встановив наступні обставини.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, беручи до уваги відсутність можливості у позивача самостійно подати докази та враховуючи їхню значимість для повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає можливим задовольнити клопотання представника позивача та витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Сазонової О.М. копії документів, які стали підставою для вчинення нотаріусом виконавчого напису № 22381 від 02 грудня 2021 року.

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Споживчий центр" (треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сазонова Олена Миколаївна та приватний виконавець виконавчого округу Хмельницької області Терлеєв Іван Миколайович) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Сазонову Олену Миколаївну надати Дунаєвецькому районному суду Хмельницької області в строк до 09 квітня 2024 року копії документів, які стали підставою для вчинення нотаріусом виконавчого напису № 22381 від 02 грудня 2021 року.

Роз`яснити приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Сазоновій Олені Миколаївні положення ч.7 ст.84 ЦПК України: особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Сазоновій Олені Миколаївні положення ч.8 ст.84 ЦПК України: у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали суду направити приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Сазоновій Олені Миколаївні для виконання та всім учасникам справи для відому.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Посунько Г.А.

Дата ухвалення рішення08.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117518256
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —674/409/24

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні