Ухвала
від 14.02.2024 по справі б8/065-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"14" лютого 2024 р. Справа № Б8/065-12

за заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс",

Васильківський район, с. Іванковичі

доТовариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка", Васильківський район, с. Іванковичі

пробанкрутство

Суддя Лопатін А.В.

за участю секретаря судового засідання Єрьоміч О.А.

за участю представників згідно з протоколом судового засідання.

Обставини справи:

У провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б8/065-12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка", провадження в якій порушено ухвалою суду від 12.06.2012 р.(суддя Скутельник П.Ф.).

Постановою господарського суду Київської області від 20.10.2014 р. визнано банкрутом ТОВ "Будівельна українська спілка", відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф. (суддя Скутельник П.Ф.).

Ухвалою господарського суду Київської області від 06.08.2015 р. суддею Лопатіним А.В. прийнято справу № Б8/065-12 до провадження, розгляд справи призначено на 14.10.2015 р., викликано в судове засідання уповноважених представників учасників судового процесу, зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду за результатами проведеної роботи під час ліквідаційної процедури ТОВ "Будівельна українська спілка" на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

Ухвалою господарського суду Київської області від 07.08.2015 р. скаргу ПАТ Державний експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора ТОВ Будівельна Українська спілка Горбача С.Ф. задоволено частково, визнано неправомірними дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. під час проведення ним ліквідаційної процедури ТОВ Будівельна Українська спілка, в іншій частині вимог скарги ПАТ Державний експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора ТОВ Будівельна Українська спілка Горбача С.Ф. відмовлено, в задоволенні заяви ПАТ Державний експортно-імпортний банк України про вжиття заходів до забезпечення відмовлено в повному обсязі.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 01.10.2015 р. апеляційну скаргу ліквідатора ТОВ „Будівельна Українська спілка арбітражного керуючого Горбача С.Ф. на ухвалу господарського суду Київської області від 07.08.2015 р. у справі № Б8/065-12 в частині визнання неправомірними дій ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. під час проведення ним ліквідаційної процедури ТОВ „Будівельна Українська спілка залишено без задоволення, ухвалу господарського суду Київської області від 07.08.2015 року у справі № Б8/065-12 у вказаній частині залишено без змін.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 14.12.2015 р. касаційне провадження за касаційною скаргою ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. на постанову Київського апеляційного господарського суду від 01.10.2015 та ухвалу господарського суду Київської області від 07.08.2015 у справі № Б8/065-12 в частині визнання неправомірними дій ліквідатора припинено.

Ухвалою господарського суду Київської області від 24.12.2015 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі призначено на 14.01.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 14.01.2016 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі відкладено на 03.02.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.02.2016 р. розгляд справи відкладено на 24.02.2016 р. та направлено повідомлення в прокуратуру Київської області з метою проведення перевірки щодо наявності чи відсутності порушення законності в діях особи ОСОБА_1 .

Ухвалою господарського суду Київської області від 24.02.2016 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі відкладено на 23.03.2016 р., викликано в судове засідання уповноважених представників учасників судового процесу.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 05.04.2016 р. у задоволенні заяви ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. про роз`яснення ухвали Вищого господарського суду України від 14.12.2015 р. у справі № Б8/065-12 відмовлено.

14.04.2016 р. матеріали справи повернуто до господарського суду Київської області.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.04.2016 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі призначено на 15.06.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 15.06.2016 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі відкладено на 06.07.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 06.07.2016 р. розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі відкладено, розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф. призначено на 31.08.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 31.08.2016 р. розгляд заяви ліквідатора банкрута про відвід судді Лопатіна А.В. відкладено, розгляд скарги ліквідатора ТОВ АВС Логістік Групп на неналежне виконання ліквідатором Горбачем С.Ф. своїх обов`язків призначено, розгляд клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В., розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та заяви арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі, розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф. відкладено, розгляд заяви ліквідатора ТОВ АВС Логістік Групп про визнання учасником у справі про банкрутство, розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат призначено на 12.09.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 12.09.2016 р. провадження з розгляду клопотання, яке подано під реквізитами ПАТ Державний експортно-імпортний банк України, про заміну ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. на арбітражного керуючого Кудляка Є.В. припинено, заяву арбітражного керуючого Кудляка Є.В. про участь у даній справі залишено без задоволення, заяву ТОВ АВС Логістік Групп про участь у даній справі в якості третьої особи залишено без задоволення, скаргу ТОВ АВС Логістік Групп на дії ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без розгляду, розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат призначено на 12.10.2016 р.

Крім того, ухвалою господарського суду Київської області від 12.09.2016 р. заяву ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" залишено без задоволення.

Відповідно до наказу голови господарського суду Київської області від 10.10.2016 р. № 132-ВП, станом на 12.10.2016 р. суддя Лопатін А.В., у провадженні якого знаходиться справа № Б8/065-12, перебував у відпустці без збереження заробітної плати за сімейними обставинами, у зв`язку з цим судове засідання не відбулося.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.10.2016 р. розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат призначено на 23.11.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.11.2016 р. розгляд заяви ПАТ Державний експортно-імпортний банк України про відвід судді Лопатіна А.В., розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат відкладено на 30.11.2016 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 30.11.2016 р. розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат відкладено на 11.01.2017 р., повторно зобов`язано ліквідатора банкрута організувати та провести засідання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка", а кредиторам на засіданні комітету кредиторів розглянути питання стосовно погодження витрат на підготовку документів ТОВ "Будівельна українська спілка" для передачі їх на зберігання до Васильківського районного архіву в сумі 25468,07 грн. та встановлення джерела їх відшкодування.

Ухвалою господарського суду Київської області від 11.01.2017 р. розгляд клопотання комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" про припинення повноважень ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бабенка Е.В., розгляд заяви арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі та розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження розміру основної грошової винагороди арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання ліквідатора банкрута про затвердження витрат відкладено на 18.01.2017 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.01.2017 р. затверджено оплату послуг арбітражного керуючого Горбача С.Ф. за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень, за весь період процедури розпорядження майном з 12.06.2012 р. по жовтень 2014 р. на суму 65830,41 грн., з яких: 19170,87 грн. підлягають відшкодуванню за рахунок коштів ініціюючого кредитора ТОВ Маєток-Сервіс, 46659,54 грн. за рахунок коштів ТОВ "Будівельна українська спілка", затверджено основну грошову винагороду арбітражному керуючого Горбачу С.Ф. за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника, а саме: 4828,30 грн. за місяць; за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" з листопада 2014 р. по липень 2016 р. на суму 101394,30 грн., що підлягають відшкодуванню за рахунок коштів ТОВ "Будівельна українська спілка", в іншій частині клопотання ліквідатора банкрута від 06.07.2016 р. № 01-34/270 та від 25.08.2016 р. № 01-34/281 відхилено, клопотання ліквідатора банкрута від 25.08.2016 р. № 01-34/282 про затвердження витрат арбітражного керуючого Горбача С.Ф. у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" на проведення архівації документів залишено без задоволення, клопотання голови комітету кредиторів ПАТ Державний експортно-імпортний банк України про припинення повноважень арбітражного керуючого Горбача С.Ф., як ліквідатора у справі № Б8/065-12 про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та призначення Бабенка Е.В. ліквідатором банкрута в даній справі залишено без задоволення, заяву арбітражного керуючого Бабенка Е.В. про участь у даній справі залишено без задоволення.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 21.03.2017 р. апеляційну скаргу ПАТ Державний експортно-імпортний банк України на ухвалу господарського суду Київської області від 18.01.2017 р. залишено без задоволення.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 06.06.2017 р. касаційне провадження за касаційною скаргою ПАТ Державний експортно-імпортний банк України на постанову Київського апеляційного господарського суду від 21.03.2017 р. та ухвалу господарського суду Київської області від 18.01.2017 р. у справі № Б8/065-12 припинено.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.09.2017 р. розгляд справи призначено на 06.12.2017 р., зобов`язано ліквідатора банкрута подати на затвердження до суду за результатами проведення ліквідаційної процедури ТОВ "Будівельна українська спілка" звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до якого долучити відомості та документи, перелік яких встановлено статтею 46 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, а, у разі відсутності такої можливості, подати письмові пояснення щодо причин неподання кінцевого звіту та деталізований поточний звіт про виконану роботу.

Ухвалою господарського суду Київської області від 06.12.2017 р. розгляд клопотання АТ Укрексімбанк про витребування доказів, розгляд звіту про нарахування та виплату основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 13.12.2017 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 13.12.2017 р. розгляд клопотання АТ Укрексімбанк про витребування доказів, розгляд звіту про нарахування та виплату основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 17.01.2018 р., повторно зобов`язано ліквідатора банкрута направити запит до Державної фіскальної служби України щодо перебування банкрута на обліку в митницях, як суб`єкта зовнішньоекономічної діяльності, відповідь ДФС України на запит подати до суду, повторно зобов`язано ліквідатора банкрута подати до суду відомості, підтверджені доказами чи значиться банкрут засновником серед інших суб`єктів в ЄДРПО України, повторно зобов`язано кредиторів подати до суду, за наявності, обґрунтовані заперечення на подані ліквідатором банкрута звіти.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.01.2018 р. розгляд скарги АТ Укрексімбанк на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. призначено на 14.02.2018 р., розгляд клопотання АТ Укрексімбанк про витребування доказів, розгляд звіту про нарахування та виплату основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 14.02.2018 р., встановлено строк для подання учасниками справи про банкрутство заперечень, аргументів, пояснень та міркувань щодо предмету розгляду в судовому засіданні, що відбудеться 14.02.2018 р. до 06.02.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 14.02.2018 р. скаргу АТ Укрексімбанк на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. призначено до судового розгляду по суті на 04.04.2018 р.; Розгляд звіту про нарахування та виплату основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 21.03.2018 р.; клопотання АТ Укрексімбанк про витребування доказів задоволено частково; витребувано у ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. документи; ліквідатору ТОВ "Будівельна українська спілка" надати вказані документи, або відповідні пояснення щодо можливості/ неможливості подання такої інформації, або про наявність таких документів у матеріалах справи до 07.03.2018 р.; встановлено строк для подання учасниками справи про банкрутство заперечень, аргументів, пояснень та міркувань щодо предмету розгляду в судовому засіданні, що відбудеться 21.03.2018 р. до 16.03.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 21.03.2018 р. розгляд звіту ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" Горбача С.Ф. про нарахування та виплату основної та додаткової грошової винагороди арбітражного керуючого, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 04.04.2018 р.

Ухвалою господарського суду від 04.04.2018 р. скаргу ПАТ Державний експортно-імпортний банк України від 11.01.2018 р. № 176-00/25 на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" - арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без задоволення, звіт арбітражного керуючого Горбача Сергія Федоровича про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого за період виконання повноважень розпорядника майна та ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" з 12.06.2012 р. по 20.11.2017 р. всього на суму 239649,21 грн. затверджено, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 30.05.2018 р.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 05.07.2018 р. апеляційну скаргу ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на ухвалу господарського суду Київської області від 04.04.2018 р. у справі № Б8/065-12 залишено без задоволення, ухвалу господарського суду Київської області від 04.04.2018 р. у справі № Б8/065-12 в частині залишення без задоволення скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії та бездіяльність ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без змін.

12.07.2018 р. на адресу господарського суду Київської області надійшли матеріали справи № Б8/065-12.

Ухвалою господарського суду Київської області від 16.07.2018 р. розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 19.09.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 19.09.2018 р. розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 03.10.2018 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.10.2018 р. розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 13.02.2019 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.02.2019 р. надано ГУ ДФС у Київській області час до 20.02.2019 р. для усунення недоліків у кредиторській заяві; зобов`язано ГУ ДФС у Київській області у строк до 20.02.2019 р. подати до суду належні докази сплати судового збору у розмірі передбаченому Законом України Про судовий збір за подання кредиторської заяви з грошовими вимогами до ТОВ "Будівельна українська спілка".

Ухвалою господарського суду Київської області від 13.02.2019 р. розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 24.04.2019 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 26.02.2019 р. клопотання ГУ ДФС у Київській області (вх. № 3688/19, 22.02.2019 р.) про надання достатнього часу для сплати судового збору на виконання вимог ухвали суду від 04.02.2019 р. та відстрочення сплати судового збору залишено без задоволення, повернуто ГУ ДФС у Київській області кредиторську заяву (вх. № 1854/19, 29.01.2019 р.) з долученими до неї документами (всього на 25 арк.) без розгляду.

Ухвалою господарського суду Київської області від 15.03.2019 р. надано ГУ ДФС у Київській області час до 03.04.2019 р. для усунення недоліків у кредиторській заяві, зобов`язано ГУ ДФС у Київській області у строк до 03.04.2019 р. подати до суду належні докази сплати судового збору у розмірі передбаченому Законом України Про судовий збір за подання кредиторської заяви з грошовими вимогами до ТОВ "Будівельна українська спілка".

Ухвалою господарського суду Київської області від 15.03.2019 р. провадження у справі № Б8/065-12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" до боржника ТОВ "Будівельна українська спілка" про банкрутство зупинено до набрання законної сили судовим рішенням за результатами розгляду заяви ПАТ Державний експортно-імпортний банк України від 25.10.2017 р. № 176-00/1263 про визнання результатів аукціону недійсними.

04.04.2019 р. на адресу господарського суду від ГУ ДФС у Київській області надійшло клопотання про усунення недоліків, в якому заявник просить суд надати ГУ ДФС у Київській області достатній строк для сплати судового збору на виконання ухвали від 15.03.2019 р., у разі відмови, відстрочити сплату судового збору.

Судом встановлено, що станом на сьогодні матеріали з розгляду заяви ПАТ Державний експортно-імпортний банк України від 25.10.2017 р. № 176-00/1263 про визнання результатів аукціону недійсними повернено до господарського суду з апеляційної судової інстанції.

Так, постановою Північного апеляційного господарського суду від 15.05.2019 р. апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ Укрексімбанк) залишено без задоволення, ухвалу господарського суду Київської області від 11.02.2019 р. у справі № Б8/065-12 залишено без змін.

Ухвалою господарського суду Київської області від 04.06.2019 р. поновлено провадження у справі № Б8/065-12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" до боржника ТОВ "Будівельна українська спілка" про банкрутство, клопотання ГУ ДФС у Київській області (вх. № 6738/19, 04.04.2019 р.) про надання достатнього часу для сплати судового збору на виконання вимог ухвали суду від 15.03.2019 р. та відстрочення сплати судового збору залишено без задоволення, повернуто ГУ ДФС у Київській області кредиторську заяву (вх. № 5193/19, 15.03.2019 р.) з долученими до неї документами (всього на 25 арк.) без розгляду, розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 19.06.2019 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 19.06.2019 р. розгляд заяви кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" та розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкладено на 04.09.2019 р.

12.07.2019 р. на поштову адресу суду від ГУ ДФС у Київській області надійшла заява про визнання кредиторських вимог.

Ухвалою господарського суду Київської області від 16.07.2019 р. надано ГУ ДФС у Київській області час до 28.08.2019 р. для усунення недоліків у кредиторській заяві, зобов`язано ГУ ДФС у Київській області у строк до 28.08.2019 р. подати до суду належні докази сплати судового збору у розмірі передбаченому Законом України Про судовий збір за подання кредиторської заяви з грошовими вимогами до ТОВ "Будівельна українська спілка".

30.08.2019 р. на поштову адресу суду від ГУ ДФС у Київській області надійшло клопотання про долучення доказів до матеріалів справи на виконання вимог ухвали від 16.07.2019 р.

03.09.2019 р. на офіційну електронну адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про залишення без розгляду звіту ліквідатора ТОВ "БУС".

Також, 03.09.2019 р. на офіційну електронну адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Ухвалою суду від 04.09.2019 р. провадження за заявою ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" закрито; клопотання ліквідатора банкрута від 03.09.2019 р. № 1-34/391 про залишення без розгляду звіту ліквідатора задоволено, залишено без розгляду звіт ліквідатора за результатами ліквідаційної процедури ТОВ "Будівельна українська спілка" та ліквідаційний баланс останнього; розгляд справи відкладено, призначено на 02.10.2019 р.

25.09.2019 р. представником кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України через канцелярію суду подано клопотання про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.

Ухвалою господарського суду Київської області від 26.09.2019 р. розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. призначено на 02.10.2019 р.

27.09.2019 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано відзив на заяву ГУ ДФС про визнання кредиторських вимог.

30.09.2019 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано клопотання про залучення документів до матеріалів справи, а також клопотання про створення фонду відшкодування витрат арбітражного керуючого.

01.10.2019 р. на офіційну електронну адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про залучення документів до матеріалів справи, а також відзив на клопотання ПАТ „Український експортно-імпортний банк України про припинення повноважень ліквідатора банкрута.

Також, 01.10.2019 р. на офіційну електронну адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло повідомлення про неможливість бути присутнім у судовому засіданні у зв`язку з хворобою.

01.10.2019 р. на офіційну електронну адресу суду від ліквідатора банкрута надійшов поточний звіт станом на 30.09.2019 р.

02.10.2019 р. через канцелярію суду представником ГУ ДФС у Київській області подано клопотання про зупинення розгляду заяви про визнання кредиторських вимог.

02.10.2019 р. через канцелярію суду арбітражним керуючим Дейнегіною В.М подано заяву про участь у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 02.10.2019 р. розгляд кредиторських вимог ГУ ДФС у Київській області, розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М., розгляд справи відкладено, розгляд клопотання ліквідатора банкрута про створення фонду відшкодування витрат арбітражного керуючого, розгляд заяви арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі, розгляд клопотання ГУ ДФС у Київській області про зупинення розгляду заяви про визнання кредиторських вимог призначено на 06.11.2019 р.

31.10.2019 р. до суду надійшло клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.

01.11.2019 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано заяву про визнання неповноважними збори кредиторів та засідання комітету кредиторів, що відбулись 29.10.2019 р.

06.11.2019 р. до суду від арбітражного керуючого Дейнегіної Вікторії Миколаївни надійшла заява про участь у даній справі.

Ухвалою суду від 06.11.2019 р. зупинено провадження у справі № Б8/065-12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" про банкрутство до прийняття рішення за результатами розгляду заяви ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. про відвід судді господарського суду Київської області Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка"; заяву ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. про відвід судді господарського суду Київської області Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" передати до відділу автоматизованого документообігу суду для визначення складу суду згідно вимог частини третьої ст. 39 ГПК України.

Ухвалою суду від 07.11.2019 р. (суддя Сокуренко Л.В.) заяву ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" вих. № 01-34/411 від 06.11.2019 (вх. №60/19 від 06.11.2019 року) про відвід судді Господарського суду Київської області Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 залишено без задоволення.

Разом з тим, у зв`язку з наявністю апеляційної скарги ТОВ Універсальна товарна біржа Соціум матеріали справи було направлено до апеляційної судової інстанції.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 27.12.2019 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ТОВ Універсальна товарна біржа Соціум на ухвалу господарського суду від 04.09.2019 р.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 08.01.2020 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на ухвалу господарського суду від 07.08.2015 р.

Ухвалами Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 02.03.2020 р. відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Універсальна товарна біржа "Соціум" та Кіцкаю Ігорю Володимировичу у відкритті касаційних проваджень за касаційними скаргами на ухвали Північного апеляційного господарського суду від 27.12.2019 р. та від 08.01.2020 р. у справі №Б8/065-12.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 25.03.2020 р. відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ТОВ Універсальна товарна біржа Соціум на ухвалу господарського суду від 07.08.2015 р.

16.04.2020 р. матеріали даної справи повернено до господарського суду Київської області.

За час перебування матеріалів справи в вищих судових інстанціях до господарського суду Київської області надійшли наступні документи:

03.01.2020 р. від ПАТ „Український експортно-імпортний банк України повідомлення.

15.01.2020 р. від ПАТ „Український експортно-імпортний банк України скарга на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф.

Ухвалою суду від 23.04.2020 р. поновлено провадження у справі № Б8/065-12; розгляд кредиторських вимог ГУ ДФС у Київській області; розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.; розгляд клопотання ліквідатора банкрута про створення фонду відшкодування витрат арбітражного керуючого; розгляд заяв арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі, розгляд клопотання ГУ ДФС у Київській області про зупинення розгляду заяви про визнання кредиторських вимог; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.; розгляд скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. та розгляд справи призначено на 13.05.2020 р.

На виконання ухвали Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 27.04.2020 р. матеріали даної справи було скеровано до касаційної судової інстанції.

Станом на сьогодні матеріали справи повернено до господарського суду Київської області.

За час перебування матеріалів справи в касаційній судовій інстанції до господарського суду Київської області надійшли наступні документи:

05.05.2020 р. від арбітражного керуючого Демчана О.І. заява про участь у справі.

08.05.2020 р. від кредитора АТ Укрексімбанк клопотання про долучення документів.

13.05.2020 р. від ліквідатора банкрута клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

13.05.2020 р. від кредитора АТ Укрексімбанк заява про зміну черговості задоволення вимог кредитора.

19.05.2020 р. від АТ Укрексімбанк клопотання про долучення документів.

26.05.2020 р. від АТ Укрексімбанк доповнення до скарги на дії ліквідатора.

16.06.2020 р. від арбітражного керуючого Демчана О.І. заява про участь у справі.

Ухвалою господарського суду від 05.08.2020 р. розгляд заяви кредитора АТ Укрексімбанк про зміну черговості задоволення, розгляд кредиторських вимог ГУ ДФС у Київській області; розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.; розгляд клопотання ліквідатора банкрута про створення фонду відшкодування витрат арбітражного керуючого; розгляд заяв арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі, розгляд клопотання ГУ ДФС у Київській області про зупинення розгляду заяви про визнання кредиторських вимог; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.; розгляд скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф., розгляд заяви арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у даній справі та розгляд справи призначено на 28.10.2020 р.

28.10.2020 р. присутнім в судовому засіданні представником кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України подано клопотання про залишення без розгляду клопотання ПАТ „Український експортно-імпортний банк України в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І.

Ухвалою господарського суду від 28.10.2020 р. заяву кредитора АТ Укрексімбанк про зміну черговості задоволення вимог задоволено частково; визнано в наступній черговості кредиторські вимоги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України, внесені до реєстру вимог кредиторів у справі № Б8/065-12 про банкрутство ТОВ "Будівельна українська спілка" в наступній черговості, а саме: 2331,00 грн. вимоги, що підлягають задоволенню в першу чергу; 90279738,64 грн. конкурсні вимоги кредитора, що підлягають задоволенню в четверту чергу; 1027211,92 грн. поточні вимоги кредитора, що підлягають задоволенню в четверту чергу; 23907809,81 грн. вимоги кредитора, що підлягають задоволенню у шосту чергу; 331187582,00 грн. вимоги, що вносяться окремо до реєстру вимог кредиторів, як такі, що забезпечені заставою майна боржника. Вказані вимоги підлягають погашенню за рахунок майна ТОВ "Будівельна українська спілка", що є предметом забезпечення в позачерговому порядку; в іншій частині заяву кредитора АТ Укрексімбанк про зміну черговості задоволення вимог залишено без задоволення; кредиторські вимоги ГУ ДФС у Київській області до ТОВ "Будівельна українська спілка" на суму 127562120,25 грн. відхилено; клопотання ГУ ДФС у Київській області про зупинення розгляду заяви про визнання кредиторських вимог залишено без задоволення; клопотання ліквідатора банкрута про створення фонду відшкодування витрат арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без задоволення; розгляд клопотання ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 28.10.2020 р. б/н про залишення без розгляду клопотання останнього в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І. призначено; розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.; розгляд заяв арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі, розгляд клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.; розгляд скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф., розгляд заяви арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у даній справі та розгляд справи відкладено на 02.12.2020 р.

03.11.2020 р. на адресу суду від кредитора АТ Укрексімбанк надійшла копія вимоги, адресованої ліквідатору.

05.11.2020 р. на адресу суду від ліквідатора надійшла копія повідомлення, адресованого кредиторам.

12.11.2020 р. на адресу суду від ліквідатора надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

19.11.2020 р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання щодо процесуальних строків розгляду справи.

У зв`язку з надходженням апеляційної скарни ліквідатора банкрута на ухвалу від 28.10.2020 р., до апеля судової інстанції було скеровано матеріали даної справи.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 22.12.2020 р. апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Українська будівельна спілка задоволено; скасовано ухвалу господарського суду Київської області від 28.10.2020 р. у справі № Б8/065-12 в частині пунктів 1, 2, 4 резолютивної частини, прийнято у вказаній частині нове рішення, яким у задоволенні заяви Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України про заміну черговості відмовлено у повному обсязі.

04.01.2021 р. матеріали справи № Б8/065-12 повернути до господарського суду Київської області.

За час перебування матеріалів даної справи в апеляційній судовій інстанції до господарського суду надійшли наступні документи:

02.12.2020 р. від ліквідатора звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 21.11.2017 р. по 27.11.2020 р., відповідно до якого основна грошова винагорода становить 291947,90 грн.; заперечення на рішення зборів кредиторів від 10.11.2020 р.; клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

02.12.2020 р. від кредитора АТ Укрексімбанк клопотання комітету кредиторів ТОВ Українська будівельна спілка та клопотання зборів кредиторів.

Ухвалою господарського суду від 05.01.2021 р. розгляд звіту від 02.12.2020 р. № 1-34/31 (вх. № 26819/20, 02.12.2020 р.) ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 21.11.2017 р. по 27.11.2020 р.; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, комітету кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20189 (вх. № 26770/20, 02.12.2020 р.) про визнання неналежним виконання арбітражним керуючим Горбачем С.Ф. своїх повноважень, припинення його повноважень, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І.; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, загальних зборів кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20-188 (вх. № 26829/20, 02.12.2020 р.) про відсторонення та припинення повноважень арбітражного керуючого Горбача С.Ф. як ліквідатора ТОВ Українська будівельна спілка; розгляд клопотання ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 28.10.2020 р. б/н про залишення без розгляду клопотання останнього в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І.; розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.; розгляд заяв арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.; розгляд скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф.; розгляд заяви арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у даній справі та розгляд справи призначено на 17.02.2021 р.

У відповідь на запит Північного апеляційного господарського суду матеріали даної справи було скеровано до апеляційної судової інстанції для подальшого їх направлення до касаційної судової інстанції.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 25.05.2021 р. № Б8/065-12 касаційну скаргу Акціонерного товариства "Укрексімбанк" залишено без задоволення; постанову Північного апеляційного господарського суду від 22.12.2020 р. у справі № Б8/065-12 залишено без змін.

01.02.2021 р. арбітражним керуючим Демчаном О.І. через канцелярію суду подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

09.02.2021 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано на затвердження до суду звіт про нарахування і виплату грошової винагороди за період з 21.11.2017 р. по 31.01.2021 р. та документи для долучення до матеріалів справи.

09.02.2021 р. через канцелярію суду ТОВ "Маєток-Сервіс" подано заперечення, як в них зазначено, комітету кредиторів банкрута.

10.02.2021 р. ліквідатором банкрута через канцелярію суду подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

У зв`язку із надходженням апеляційної скарги, матеріали справи було скеровано до апеляційної судової інстанції.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 09.08.2021 р. здійснено процесуальне правонаступництво у справі №Б8/065-12, замінивши учасника - ГУ ДФС у Київській області на його правонаступника ГУ ДПС у Київській області (03151, м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5а, код ЄДРПОУ 43141377).

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.08.2021 р. апеляційну скаргу ГУ ДПС у Київській області залишено без задоволення, а ухвалу господарського суду Київської області від 28.10.2020 р. по справі № Б8/065-12 без змін.

Справу № Б8/065-12 повернуто до господарського суду Київської області.

Ухвалою господарського суду Київської області від 16.08.2021 р. розгляд звітів ліквідатора від 02.12.2020 р. № 1-34/31 (вх. № 26819/20, 02.12.2020 р.) та від 09.02.2021 р. № 1-32/02 (вх. № 3081/21, 09.02.2021 р.) про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 21.11.2017 р. по 27.11.2020 р. та з 21.11.2017 р. по 31.01.2021 р.; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, комітету кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20189 (вх. № 26770/20, 02.12.2020 р.) про визнання неналежним виконання арбітражним керуючим Горбачем С.Ф. своїх повноважень, припинення його повноважень, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І.; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, загальних зборів кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20-188 (вх. № 26829/20, 02.12.2020 р.) про відсторонення та припинення повноважень арбітражного керуючого Горбача С.Ф. як ліквідатора ТОВ Українська будівельна спілка; розгляд клопотання ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 28.10.2020 р. б/н про залишення без розгляду клопотання останнього в частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І.; розгляд клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.) про припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М.; розгляд заяв арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі; розгляд клопотання, як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М.; розгляд скарги ПАТ „Український експортно-імпортний банк України на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф.; розгляд заяви арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у даній справі та розгляд справи призначено на 06.10.2021 р.

27.09.2021 р. представником кредитора АТ "Укрексімбанк" через канцелярію суду подано письмові пояснення у справі.

Ухвалою господарського суду від 06.10.2022 р. клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.), як в ньому зазначено, комітету кредиторів, в частині призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. залишено без розгляду; клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 25.09.2019 р. № 0017000/19-1056 (вх. № 18343/19, 25.09.2019 р.), як в ньому зазначено, комітету кредиторів, в частині припинення повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без задоволення; клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 30.10.2019 р. № 0017600/19-1197 (вх. № 20692/19, 31.10.2019 р.), як в ньому зазначено, від комітету кредиторів банкрута, про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора Горбача С.Ф., призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дейнегіну В.М. залишено без задоволення; заяви арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. про участь у справі залишено без задоволення; клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України, як в ньому зазначено, загальних зборів кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20-188 (вх. № 26829/20, 02.12.2020 р.) про відсторонення та припинення повноважень арбітражного керуючого Горбача С.Ф. як ліквідатора ТОВ Українська будівельна спілка залишено без задоволення; клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України, як в ньому зазначено, комітету кредиторів від 02.12.2020 р. № 000603/20189 (вх. № 26770/20, 02.12.2020 р.) про визнання неналежним виконання арбітражним керуючим Горбачем С.Ф. своїх повноважень, припинення його повноважень, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І. залишено без задоволення; клопотання кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 28.10.2020 р. б/н в частині призначення ліквідатором арбітражного керуючого Демчана О.І. залишено без задоволення; заяву арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у даній справі залишено без задоволення; скаргу кредитора ПАТ „Український експортно-імпортний банк України від 15.01.2020 р. № 0017600/20-27 (вх. № 906/20, 15.01.2020 р.) на дії ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. залишено без задоволення; затверджено звіти ліквідатора від 02.12.2020 р. № 1-34/31 (вх. № 26819/20, 02.12.2020 р.) та від 09.02.2021 р. № 1-32/02 (вх. № 3081/21, 09.02.2021 р.) про нарахування та виплату грошової винагороди, відповідно до яких за період з 21.11.2017 р. по 31.01.2021 р. основна грошова винагорода становить 324116,90 грн.; встановлено строк до 01.12.2021 р. для подання ним до суду та надання кредиторам деталізованого звіту про вчинені заходи під час ліквідаційної процедури ТОВ Українська будівельна спілка починаючи із 22.08.2019 р. (дата визнання недійсними результатів аукціону з продажу майна банкрута) по дату надання відповідного звіту.

27.10.2021 р. ліквідатором банкрута подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

Матеріали справи, у зв`язку із надходженням апеляційної скарги на наведену ухвалу, направлено до апеляційної судової інстанції.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 27.07.2022 р. апеляційну скаргу Акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України залишено без задоволення; ухвалу господарського суду Київської області від 06.10.2021 р. у справі № Б8/065-12 залишено без змін.

18.08.2022 р. матеріали справи повернено до господарського суду з апеляційної судової інстанції.

За період перебування матеріалів справи в апеляційній судовій інстанції до господарського суду надійшли наступні документи.

28.12.2021 р. від ліквідатора клопотання про долучення документів, з доданими відповідними документами.

10.08.2022 р. від ліквідатора заява про повернення коштів з депозиту нотаріуса.

15.08.2022 р. від ліквідатора заява про відкликання заяви про повернення коштів з депозиту нотаріуса; звіт про проведення ліквідаційної процедури, звіт про винагороду і витрати; копія запиту, адресованого кредитору.

18.08.2022 р. від ліквідатора копія запиту, адресована кредитору.

Ухвалою господарського суду від 22.08.2022 р. розгляд заяви ліквідатора банкрута про повернення коштів з депозитного рахунку нотаріуса, розгляд заяви ліквідатора банкрута про відкликання заяви про повернення коштів з депозиту нотаріуса, розгляд справи призначено на 16.11.2022 р.

24.10.2022 р. через канцелярію господарського суду ліквідатором банкрута подано поточний звіт, звіт про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди арбітражного керуючого за період з 01.02.2021 р. по 20.10.2022 р.

Ухвалою господарського суду від 31.10.2022 р. розгляд ліквідатора банкрута про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди арбітражного керуючого за період з 01.02.2021 р. по 20.10.2022 р. призначено на 16.11.2022 р.

11.11.2022 р. на поштову адресу суду від представника АТ Державний експортно-імпортний банк України надійшло клопотання про відсторонення арбітражного керуючого Горбача С.Ф. від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" та скарга на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф.

Ухвалою господарського суду від 16.11.2022 р. задоволено заяву ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" від 15.08.2022 р. № 1-34/38 (вх. № 10431/22 від 15.08.2022 р.) про відкликання заяви про повернення коштів з депозиту нотаріуса, яка згідно її змісту є заявою про залишення заяви про повернення коштів з депозиту нотаріуса без розгляду, залишено без розгляду заяву ліквідатора від 09.08.2022 р. №1-34/37 (вх. № 10121/22 від 10.08.2022 р.) про повернення коштів з депозиту нотаріуса, розгляд звіту ліквідатора банкрута про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди арбітражного керуючого за період з 01.02.2021 р. по 20.10.2022 р. відкладено, розгляд клопотання АТ Державний експортно-імпортний банк України про відсторонення арбітражного керуючого Горбача С.Ф. від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" та скарги на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф., розгляд клопотання АТ Державний експортно-імпортний банк України від 10.10.2022 (вх. №14311/22 від 13.10.2022) про зобов`язання ліквідатора банкрута вчинити дії призначено на 14.12.2022 р.

29.11.2022 р. через канцелярію господарського суду ліквідатором банкрута подано клопотання про затвердження витрат пов`язаних з сплатою судового збору.

29.11.2022 р. через канцелярію господарського суду головою комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка"- директором ТОВ "Маєток-Сервіс" подано клопотання про визнання протиправними дії представників АТ "Укрексімбанк".

Ухвалою господарського суду Київської області від 07.12.2022 р. розгляд клопотання ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" про затвердження витрат пов`язаних з сплатою судового збору від 29.11.2022 р. № 1-32/59 (вх. № 17343/22 від 29.11.2022) та клопотання голови комітету кредиторів ТОВ "Будівельна українська спілка" директора ТОВ "Маєток-Сервіс" про визнання протиправними дій представників АТ "Укрексімбанк" призначено на 14.12.2022 р.

12.12.2022 р. через канцелярію суду арбітражним керуючим Демчаном Олександром Івановичем подано заяву про участь у цій справі в якості ліквідатора.

13.12.2022 р. на адресу суду від АТ "Укрексімбанк" надійшов лист щодо схвалення витрат, адресований ліквідатору; а також, клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого на посаду ліквідатора.

Ухвалою господарського суду від 14.12.2022 р. провадження за клопотанням АТ "Укрексімбанк" від 10.10.2022 р. № 0000606/32136-22 про зобов`язання ліквідатора невідкладно подати до господарського суду позовні заяви про витребування майна закрито; клопотання АТ "Укрексімбанк" від 09.11.2022 р. № 0000606/34859-22 про відсторонення арбітражного керуючого Горбача С.Ф. від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" задоволено; скаргу АТ "Укрексімбанк" від 09.11.2022 р. № 0000606/34841-22 на дії та бездіяльність ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф. задоволено частково; відсторонено арбітражного керуючого Горбача Сергія Федоровича від виконання повноважень ліквідатора банкрута ТОВ "Будівельна українська спілка"; в іншій частині скаргу АТ "Укрексімбанк" від 09.11.2022 р. № 0000606/34841-22 на дії та бездіяльність ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без задоволення; заяву арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича б/д, № 265 про участь у даній справі задоволено; призначено ліквідатором ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича; зобов`язано ліквідатора ТОВ "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича належним чином виконувати свої обов`язки, у відповідності до норм Кодексу України з процедур банкрутства; розгляд звіту арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди за період з 01.02.2021 р. по 20.10.2022 р., розгляд клопотання арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про затвердження витрат пов`язаних зі сплатою судового збору від 29.11.2022 р. № 1-32/59 (вх. № 17343/22 від 29.11.2022) відкладено на 15.02.2023 р.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 22.12.2022 р. у цій справі, у зв`язку з оскарженням наведеної ухвали господарського суду Київської області, витребувано у господарського суду Київської області матеріали справи №Б8/065-12 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" про банкрутство.

На виконання наведеної ухвали апеляційної судової інстанції (вх. № 712/22 від 28.12.2022 р.), матеріали справи було скеровано до Північного апеляційного господарського суду зі супровідним листом від 12.01.2023 р. № 02-04/Б8/065-12.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 29.05.2023 р. апеляційну скаргу арбітражного керуючого Горбача С.Ф. задоволено, апеляційну скаргу ТОВ "Маєток-Сервіс" задоволено, ухвалу господарського суду скасовано, прийнято нове рішення, відмовлено в задоволенні скарги Акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України на дії та бездіяльність ліквідатора боржника арбітражного керуючого Горбача С.Ф.

28.06.2023 р. матеріали справи повернуто до господарського суду з апеляційної судової інстанції.

За період перебування матеріалів справи в апеляційній судовій інстанції до господарського суду надійшли наступні документи.

10.05.2023 р. через канцелярію суду ТОВ "Маєток-Сервіс" подано заяву про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12.

29.06.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення реєстру вимог кредиторів ТОВ "БУС" станом на 27.06.2023 р.

30.06.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшов поточний звіт за червень 2023 р.

Ухвалою господарського суду від 07.07.2023 р. заяву ТОВ "Маєток-Сервіс" про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 передано до відділу автоматизованого документообігу для визначення складу суду згідно вимог ч. 3 ст. 39 ГПК України, для вирішення питання про відвід.

Ухвалою господарського суду від 07.07.2023 р. розгляд звіту арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди за період з 01.02.2021 р. по 20.10.2022 р., розгляд клопотання арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про затвердження витрат пов`язаних зі сплатою судового збору від 29.11.2022 р. № 1-32/59 (вх. № 17343/22 від 29.11.2022), розгляд клопотання АТ Державний експортно-імпортний банк України від 12.06.2023 р. № 0000606/18497-23 про закриття провадження у справі в частині грошових вимог ТОВ "Маєток-Сервіс", розгляд кредиторський вимог АТ Державний експортно-імпортний банк України від 28.06.2023 р. № 0000606/20612-23 призначено на 18.10.2023 р.

Ухвалою господарського суду від 07.07.2023 р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" б/д б/н (вх. № 12/23, 10.05.2023 р.) про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 передано до відділу автоматизованого документообігу для визначення складу суду згідно вимог ч. 3 ст. 39 ГПК України, для вирішення питання про відвід.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10.07.2023 р. заяву про відвід судді Лопатіна А.В. передано для розгляду судді Шевчук Н.Г.

Ухвалою господарського суду від 10.07.2023 р. (суддя Шевчук Н.Г.) відмовлено у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" б/д б/н (вх. № 12/23, 10.05.2023 р.) про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12.

14.07.2023 р. від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з долученими до нього відповідними документами.

21.07.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшла заява про відвід судді.

Ухвалою господарського суду від 21.07.2023 р. заяву ліквідатора ТОВ "Будівельна Українська Спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. б/д б/н (вх. № 26/23, 21.07.2023 р.) про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12 передано до відділу автоматизованого документообігу для визначення складу суду згідно вимог ч. 3 ст. 39 ГПК України, для вирішення питання про відвід.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.07.2023 року заяву про відвід судді Лопатіна А.В. передано для розгляду судді Карпечкіну Т.П.

Ухвалою господарського суду від 26.07.2023 р. відмовлено у задоволенні заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна українська спілка арбітражного керуючого ГорбачаС.Ф. б/д б/н (вх. № 26/23, 21.07.2023 року) про відвід судді Лопатіна А.В. від розгляду справи № Б8/065-12.

07.08.2023 р. ліквідатором банкрута подано клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

07.08.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшов поточний звіт за липень 2023 р.

23.08.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

23.08.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

03.10.2023 р. на поштову адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про оголошення в розшук транспортних засобів ТОВ "Будівельна Українська Спілка".

04.10.2023 р. через канцелярію суду представником АТ Державний експортно-імпортний банк України подано скаргу на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна Українська Спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф.

04.10.2023 р. через канцелярію суду подано поточний звіт за вересень 2023 р.

Ухвалою господарського суду від 06.10.2023 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута від 30.09.2023 р. № 02-01/54 про оголошення в розшук транспортних засобів ТОВ "Будівельна Українська Спілка" та розгляд скарги АТ Державний експортно-імпортний банк України від 02.10.2023 р. № 0000606/30949-23 на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна Українська Спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. призначено на 18.10.2023 р.; встановлено строк до 13.10.2023 р. для подання ліквідатором банкрута до суду обґрунтованих заперечень та пояснень щодо скарги; встановлено строк для подання учасниками у справі про банкрутство заперечень, аргументів, пояснень та міркувань щодо предмету розгляду в судовому засіданні, що відбудеться 18.10.2023 р. до 13.10.2023 р.

09.10.2023 р. ліквідатором банкрута Горбачем С.Ф. подано до суду звіт (уточнений) про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення і відшкодування витрат, відповідно до якого за період виконання повноважень з 01.02.2021 р. по 30.09.2023 р. нарахована основна винагорода 494400,00 грн., додаткова винагорода 95620,81 грн., витрати 77444,35 грн.

10.10.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшов відзив на кредиторську заяву АТ Державний експортно-імпортний банк України.

10.10.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

11.10.2023 р. до господарського суду Київської області від АТ "Укрексімбанк" надійшли письмові пояснення та заперечення у справі.

13.10.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшли заперечення на скаргу АТ "Укрексімбанк".

16.10.2023 р. до господарського суду від ліквідатора банкрута Горбача Сергія Федоровича надійшла заява про дострокове припинення його повноважень.

16.10.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи, з доданими відповідними документами.

16.10.2023 р. від ТОВ "Маєток-Сервіс" до суду надійшло клопотання про відкладення розгляду питання про призначення ліквідатора ТОВ "БУС" до прийняття комітетом кредиторів відповідного рішення.

16.10.2023 р. до суду від АТ "Укрексімбанк" надійшла відповідь на відзив.

16.10.2023 р. до суду від ТОВ "Маєток-Сервіс" надійшли заперечення на скаргу АТ "Укрексімбанк".

17.10.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшла відповідь на заперечення АТ "Укрексімбанк".

17.10.2023 р. від ліквідатора банкрута надійшла заява про застосування строку позовної давності до вимог АТ "Укрексімбанк".

18.10.2023 р. на електронну адресу суду надійшло клопотання АТ "Укрексімбанк" про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича.

18.10.2023 р. до суду надійшла заява арбітражного керуючого Ткачука Олександра Вікторовича про участь у цій справі.

18.10.2023 р. в судовому засіданні, заслухавши присутніх учасників у справі та розглянувши наявні в матеріалах справи документи, судом встановлено, що учасниками у справі безпосередньо перед судовим засіданням подано значну кількість документів у цій справі, що підлягають детальному дослідженню судом.

Ухвалою господарського суду від 18.10.2023 р. розгляд скарги АТ Державний експортно-імпортний банк України від 02.10.2023 р. № 0000606/30949-23 на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна Українська Спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф.; розгляд звіту арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди за період, з урахуванням уточнення (що надійшло до суду 09.10.2023 р.) з 01.02.2021 р. по 30.09.2023 р., розгляд клопотання арбітражного керуючого Горбача С.Ф. про затвердження витрат пов`язаних зі сплатою судового збору від 29.11.2022 р. № 1-32/59 (вх. № 17343/22 від 29.11.2022), розгляд клопотання АТ Державний експортно-імпортний банк України від 12.06.2023 р. № 0000606/18497-23 про закриття провадження у справі в частині грошових вимог ТОВ "Маєток-Сервіс", розгляд кредиторський вимог АТ Державний експортно-імпортний банк України від 28.06.2023 р. № 0000606/20612-23 відкладено, а розгляд заяви ліквідатора банкрута Горбача С.Ф. від 16.10.2023 р. № 02-01/63 (вх. № 19581/23, 16.10.2023 р.) про дострокове припинення його повноважень; розгляд заяви арбітражного керуючого Ткачука О.В. від 17.10.2023 р. б/н (вх. № 19755/23, 18.10.2023 р.) про участь у справі; розгляд клопотання АТ "Укрексімбанк" від 17.10.2023 р. № 0000606/32953-23 (вх. № 19754/23, 18.10.2023 р.) про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Демчана О.І. призначено на 29.11.2023 р., задоволено клопотання ліквідатора банкрута від 30.09.2023 р. № 02-01/54 про оголошення в розшук транспортних засобів.

03.11.2023 р. через канцелярію суду ліквідатором банкрута подано звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "БУС" за період з 01.10.2023 р. по 31.10.2023 р.

Ухвалою господарського суду від 06.11.2023 р. розгляд звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "БУС" за період з 01.10.2023 р. по 31.10.2023 р. призначено на 29.11.2023 р.

20.11.2023 р. на поштову адресу суду від ГУ ДПС у Київській області надійшла кредиторська заява.

Ухвалою господарського суду від 21.11.2023 р. розгляд кредиторської заяви від ГУ ДПС у Київській області призначено на 29.11.2023 р.

21.11.2023 р. до суду від АТ "Укрексімбанк" надійшло заперечення щодо схвалення уточненого звіту арбітражного керуючого Горбача С.Ф.

27.11.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшов відзив на заяву ГУ ДПС у Київській області про визнання кредиторських вимог.

28.11.2023 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшов відзив на заперечення АТ "Укрексімбанк".

Ухвалою господарського суду від 29.11.2023 р. скаргу Акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України від 02.10.2023 р. № 0000606/30949-23 на дії та бездіяльність ліквідатора ТОВ "Будівельна Українська Спілка" арбітражного керуючого Горбача С.Ф. залишено без задоволення; звіт арбітражного керуючого Горбача Сергія Федоровича про нарахування та виплату основної та додаткової винагороди за період, з урахуванням уточнення (що надійшло до суду 09.10.2023 р.) з 01.02.2021 р. по 30.09.2023 р. у розмірі 494 400,00 грн. основної грошової винагороди та 95 620,81 грн. додаткової грошової винагороди; 77 444,35 грн. витрат у ліквідаційній процедурі затверджено; звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" за період з 01.10.2023 р. по 31.10.2023 р. у розмірі 20 100,00 грн. основної грошової винагороди, 47 816,35 грн. витрат затверджено; визнано погашеними кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Маєток-Сервіс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" на загальну суму 508 623,78 грн., провадження в частині цих кредиторських вимог закрито; кредиторську заяву Акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України на суму 22 688 765,94 грн. залишено без задоволення; заяву ліквідатора банкрута Горбача Сергія Федоровича від 16.10.2023 р. № 02-01/63 (вх. № 19581/23, 16.10.2023 р.) про дострокове припинення його повноважень задоволено; відсторонено арбітражного керуючого Горбача Сергія Федоровича від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка"; заяву арбітражного керуючого Ткачука Олександра Вікторовича від 17.10.2023 р. б/н (вх. № 19755/23, 18.10.2023 р.) про участь у справі задоволено; призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна українська спілка" арбітражного керуючого Ткачука Олександра Вікторовича; розгляд кредиторської заяви від ГУ ДПС у Київській області відкладено на 14.02.2024 р.

01.12.2023 р. до суду від ТОВ "Маєток-Сервіс" надійшли письмові пояснення на заперечення АТ "Укрексімбанк".

12.12.2023 р. до суду від ГУ НП у Київській області надійшов лист від 13.11.2023 р. № 3905/109/27/01-2023, яким вказане управління повідомило про оголошення у розшук транспортних засобів на задоволення ухвали суду.

29.01.2024 р. до суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання про закриття провадження у справі в частині кредиторської заяви ГУ ДПС у Київській області на суму 127 562 120,25 грн.

12.02.2024 р. до суду від АТ "Укрексімбанк" надійшло клопотання/ письмові пояснення, в яких кредитор просить суд застосувати строк позовної давності до заявлених ГУ ДПС у Київській області вимог та відмовити в задоволенні кредиторської заяви останнього.

У судовому засіданні, заслухавши присутніх ліквідатора банкрута, представника ГУ ДПС у Київській області та представника кредитора АТ "Укрексімбанк", проаналізувавши матеріали справи та надані докази, суд

встановив:

20.11.2023 р. до суду із кредиторською заявою від 08.11.2023 р. № 9577/10-36-13-04 звернулось Головне управління ДПС у Київській області з грошовими вимогами до банкрута на суму 127 652 120,25 грн. Дані вимоги заявлено, як такі, що виникли на підставі податкових повідомлень-рішень: від 06.03.2015 р. № 0003841501; від 10.03.2015 р. № 0001262205; від 10.03.2015 р. № 0001282205; від 10.03.2015 р. № 0001272205; від 10.03.2015 р. № 0001252205; від 10.03.2015 р. № 0001231205; від 10.03.2015 р. № 0001242205.

Разом з тим, проаналізувавши матеріали справи, судом встановлено, що ухвалою господарського суду Київської області від 28.10.2020 р. у цій справі, крім іншого, кредиторські вимоги ГУ ДФС у Київській області до ТОВ "БУДІВЕЛЬНА УКРАЇНСЬКА СПІЛКА" на суму 127562120,25 грн., заявлені на підставі податкових повідомлень-рішень: від 06.03.2015 р. № 0003841501; від 10.03.2015 р. № 0001262205; від 10.03.2015 р. № 0001282205; від 10.03.2015 р. № 0001272205; від 10.03.2015 р. № 0001252205; від 10.03.2015 р. № 0001231205; від 10.03.2015 р. № 0001242205 відхилено повністю.

Наведена ухвала в зазначеній частині залишена без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.08.2021 р. і набрала законної сили.

Таким чином, в даному випадку є рішення суду, яке набрало законної сили, ухвалене за результатами вирішення спору між тими сторонами і про той же предмет.

Положеннями частини першої статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо, зокрема, суд встановить обставини, які є підставою для відмови у відкритті провадження у справі відповідно до пунктів 2, 4, 5 частини першої статті 175 цього Кодексу, крім випадків, передбачених частиною другою статті 175 цього Кодексу.

Згідно з п. 2 частини першої статті 175 ГПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо: є таке, що набрало законної сили, рішення чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, або є судовий наказ, що набрав законної сили за тими самими вимогами.

За таких обставин, з урахуванням наявності рішення суду (ухвала господарського суду Київської області від 28.10.2020 р. у цій справі), що набрало законної сили, ухвалене за результатами розгляду кредиторської заяви податкового органу, поданої з тих же підстав, що і кредиторська заява, яка є предметом розгляду в даному судовому засіданні, суд дійшов до висновку про наявність підстав для закриття провадження за кредиторською заявою Головного управління ДПС у Київській області від 08.11.2023 р. № 9577/10-36-13-04 з грошовими вимогами до боржника на суму 127 652 120,25 грн.

Окрім наведеного, врахувавши те, що в межах провадження у справі про банкрутство ТОВ "БУДІВЕЛЬНА УКРАЇНСЬКА СПІЛКА" триває розгляд справ №№ Б8/065-12 (911/552/23), Б8/065-12 (911/756/23), а відтак, подання станом на сьогодні звіту за результатами ліквідаційної процедури в даному випадку було передчасним, суд встановлює ліквідатору банкрута строк до 14.02.2025 р. для подання до суду на затвердження за результатами проведення ліквідаційної процедури ТОВ "БУДІВЕЛЬНА УКРАЇНСЬКА СПІЛКА" звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, з долученими відомостями та документами, перелік яких встановлено статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, а у разі відсутності такої можливості, надання письмових пояснень щодо причин неподання кінцевого звіту та деталізованого поточного звіту про виконану роботу.

Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, Кодексом України з процедур банкрутства, суд

ухвалив:

1.Провадження за кредиторською заявою Головного управління ДПС у Київській області від 08.11.2023 р. № 9577/10-36-13-04 з грошовими вимогами до боржника на суму 127 652 120,25 грн. закрити.

2.Встановити строк до 14.02.2025 р. для подання ліквідатором банкрута до суду на затвердження за результатами проведення ліквідаційної процедури ТОВ "БУДІВЕЛЬНА УКРАЇНСЬКА СПІЛКА" звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, з долученими відомостями та документами, перелік яких встановлено статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, а у разі відсутності такої можливості, надання письмових пояснень щодо причин неподання кінцевого звіту та деталізованого поточного звіту про виконану роботу.

3.Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копії ухвали направити учасникам у справі про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Дата підписання повного тексту ухвали 07.03.2024 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117526392
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б8/065-12

Постанова від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Постанова від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Постанова від 02.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сотніков С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні