Ухвала
від 11.03.2024 по справі 335/4690/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4690/20 2-во/335/23/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2024 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого: судді Апаллонової Ю.В. за участю секретаря Ігнатенко Г.Ю. розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району про виправлення описки в рішенні суду від 17.08.2020 суду від по справі № 335/4690/20 за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району звернувся з заявою про виправлення описки, в рішенні суду від 17.08.2020 суду від по справі № 335/4690/20 за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, вимоги заяви обґрунтовує тим, що в судовому рішенні помилково вказано реєстраційний номер облікової карти платника податків ОСОБА_1 НОМЕР_1 , який є номером облікової карти платника податків іншої особи. Правильним номером облікової карти платника податків ОСОБА_1 є НОМЕР_2 .

Вивчивши матеріали цивільної справи, суд дійшов висновку необхідність виправлення помилки в ухвалі суду.

За приписами ч.2 ст.269 ЦПК Українинеяка учасників справи не перешкоджає розгляду заяви.

Відповідно до ч.2ст.247ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали цивільної справи, суд вважає, що вказана заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно дост.269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Пунктом 19 Постанови Пленуму Верховного суду України №14 від 18 грудня 2019 року «Про судове рішення у цивільній справі» судом роз`яснено, що вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвали), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його прав осудності.

Описка-це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у прописі, у розділових знаках тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, значення дат та строків тощо.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати зміст судового рішення, а лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Судом досліджено матеріали справи та встановлено, що в рішенні суду 17.08.2020 року допущено описку, а саме помилково вказано реєстраційний номер облікової карти платника податків ОСОБА_1 НОМЕР_1 , який є номером облікової карти платника податків іншої особи, правильним номером облікової карти платника податків ОСОБА_1 є НОМЕР_2 .

Таким чином, оскільки допущена описка унеможливлює виконання рішення суду, суд вважає, що заяву слід задовольнити та виправити допущену у рішенні суду.

Керуючись ст.ст.260,269,432ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району про виправлення описки в рішенні суду від 17.08.2020 суду від по справі № 335/4690/20 за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям - задовольнити.

Виправити описку в рішенні Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя від 17.08.2020 року справі № 335/4690/20 за позовом Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям.

По тексту рішення вважати вірним номером облікової карти платника податків ОСОБА_1 НОМЕР_2 .

Ухвала суду може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

Повний текст ухвали виготовлено 11.03.2024 року.

Суддя Ю.В. Апаллонова

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117538611
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення виплачених коштів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям

Судовий реєстр по справі —335/4690/20

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Рішення від 17.08.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 19.06.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні