Ухвала
від 06.03.2024 по справі 449/858/23
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/858/23

2/449/65/24

У Х В А Л А

"06" березня 2024 р. м.Перемишляни

Перемишлянський районний суд Львівської області в складі:

Головуючого судді Савчака А.В.,

секретаря судових засідань Винницька А.Р.,

розглянув у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Перемишляни справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Перемишлянської міської ради, треті особи на стороні відповідача Перемишлянська державна нотаріальна контора, Шоста Львівська державна нотаріальна контора про визначення розміру часток у приватній спільній сумісній власності та про визнання права власності на спадкове майно,-

встановив:

В провадженні Перемишлянського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Перемишлянської міської ради, треті особи на стороні відповідача Перемишлянська державна нотаріальна контора, Шоста Львівська державна нотаріальна контора про визначення розміру часток у приватній спільній сумісній власності та про визнання права власності на спадкове майно.

Ухвалою Перемишлянського районного суду Львівської області від 31.07.2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явились.

06.02.2024р. представник позивачка ОСОБА_2 подала клопотання про залучення до участі в розгляді справи в якості відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Відповідності до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідності до ч.4 ст.51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З огляду на вищенаведене, суд вважає підставним клопотання позивача про залучення до участі у справі відповідачів.

Відповідно до вимог ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

На підставі викладеного та керуючись: ст.ст. 51, 189, 197, 198, 247,353 ЦПК України, -

ухвалив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про залучення до участі у справі відповідачів задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ).

Копію ухвали направити сторонам.

Позивачу ОСОБА_1 чи представнику позивача ОСОБА_2 направити відповідачам ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ) копію позовної заяви з додатками.

Відповідачам визначити п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати:

1)суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

2)позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивачу визначити п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України.

Відповідач може подати заперечення відповідно до вимог ст. 180 ЦПК України, у десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення одночасно надсилається суду та всім учасникам справи.

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до Перемишлянської міської ради, треті особи на стороні відповідача Перемишлянська державна нотаріальна контора, Шоста Львівська державна нотаріальна контора про визначення розміру часток у приватній спільній сумісній власності та про визнання права власності на спадкове майно на 15.00год. 11 квітня 2024 року.

Учасників справи повідомити про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/sud1315.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : А. В. Савчак

СудПеремишлянський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117538749
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —449/858/23

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Савчак А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні