Ухвала
від 11.03.2024 по справі 547/250/24
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37, inbox@sm.pl.court.gov.ua.

Справа №547/250/24

Провадження №2/547/155/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11 березня 2024 року смт Семенівка, Полтавська область

Семенівський районний суд Полтавської області, суддя Харченко В.Ф., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального підприємства "Семенівська лікарня" Семенівської селищної ради та Оболонської сільської ради (місцезнаходження: Полтавська обл., Кременчуцький р-н, Семенівська ОТГ, смт Семенівка, вул. Шевченка, 78) про стягнення несплачених добових за час перебування у відрядженнях, про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, перевіривши виконання позивачем вимог статей 19, 23, 27, 133, 175-177, 184-187 Цивільного процесуального кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана представником позивача ОСОБА_1 адвокатом С.Г.Грущенком 07.08.2024 через систему "Електронний суд" за місцем проживання позивача і за місцезнаходженням відповідача.

07.08.2024 визначення головуючого судді було неможливим через відсутність потрібної кількості суддів для розподілу справи.

11.03.2024 визначено головуючого суддю.

За загальним правилом ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 27, 128, 187, 189-191, 274-279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства "Семенівська лікарня" Семенівської селищної ради та Оболонської сільської ради про стягнення несплачених добових за час перебування у відрядженнях, про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,

2.Повідомити відповідачеві КП "Семенівська лікарня", що 07.03.2024 позивач надіслав йому засобами поштового зв`язку цінним листом з описом вкладення копію позовної заяви з додатками, які й розглядаються судом у цій справі.

3.Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

4.Дата час і місце судового засідання 04.04.2024о 10год.30хв., зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Кременчуцький р-н, Полтавська область.

5.Строк для подання відповідачем відзиву на позов (заперечень проти позову) 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У вказаний строк відповідач має право надіслати: 1) суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Інші вимоги до відзиву встановлено ст. 178 ЦПК України. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6.Строк для подання відповіді на відзив 3 дні з дня отримання відзиву.

7.Строк для подання заперечення 3 дні з дня отримання відповіді на відзив.

8.Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст. 83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

9.Повідомити учасників справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника справи має бути подана до суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

10.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

11.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а відповідачеві також копію позовної заяви з додатками через його електронний кабінет.

12.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117540653
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,

Судовий реєстр по справі —547/250/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні