Ухвала
від 11.03.2024 по справі 307/95/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/95/24

Провадження № 2/307/28/24

УХВАЛА

11 березня 2024 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Бобрушко В.І., при секретарі Она О.О., розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду міста Тячів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору служба у справах дітей Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 , де третя особа, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору служба у справах дітей Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області про позбавлення батьківських прав.

Просить суд позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 відносно неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_5 подала через канцелярію суду клопотання про розгляд справи без її участі та участі позивача.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, про дату та час розгляду справи повідомлена належним чином.

Представник служби у справах дітей Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області в судове засідання не з`явився.

На підставі ст.247 ч.2 ЦПК України, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши письмові матеріали справи суд приходить до висновку.

Відповідно до частин 4 та 5 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зважаючи на те, що предметом позову в даній справі є позбавлення батьківських прав, то суд дійшов висновку про залучення до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору - орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Нересницької сільської ради.

Керуючись ст.ст. 53, 247, 260, 261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору служба у справах дітей Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області про позбавлення батьківських прав, в якості третьої особи, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Нересницької сільської ради.

Копію позовної заяви з додатками направити до органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Нересницької сільської ради, адреса: с. Нересниця, вул. Грушевського, 25, Тячівського району, Закарпатської області.

Запропонувати третій особі, що не заявляє самостійні вимоги на предмет спору - органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Нересницької сільської радиу десятиденний строк, дня отримання копії ухвали, подати письмові пояснення щодо позову.

Підготовче судове засідання відкласти на 10 год. 50 хв. 8 квітня 2024 року та провести з участю учасників справи в залі судових засідань в приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: м. Тячів, вул. Незалежності, 120, Закарпатської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий : В.І. Бобрушко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117544441
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —307/95/24

Рішення від 11.06.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні