Ухвала
від 07.03.2024 по справі 297/1082/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 297/1082/23

У Х В А Л А

07 березня 2024 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді-доповідача: Мацунича М.В.

суддів: Фазикош Г.В., Куштана Б.П.

з участю секретаря судового засідання: Сливки С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Перегіум-Інвест» про залучення як третьою особою під час розгляду апеляційної скарги Закритого акціонерного товариства "КОТНАР" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого Кучака Юрія Федоровича на рішення Берегівського районного суду Закарпатської області від 12 квітня 2023 року, ухвалене суддею Гецком Ю.Ю., у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпат-Вин Еталог" до ОСОБА_1 про визнання права власності на багаторічні насадження та зобов`язання усунути перешкоди у їх володінні

встановив:

У провадженні апеляційного суду перебуває справа за апеляційною скаргою ЗАТ "КОТНАР" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого Кучака Юрія Федоровича (особи яка не брала участі в розгляді справи) на рішення Берегівського районного суду Закарпатської області від 12 квітня 2023 року, ухвалене у справі за позовом ТОВ "Карпат-Вин Еталог" до ОСОБА_1 про визнання права власності на багаторічні насадження та зобов`язання усунути перешкоди у їх володінні.

07 березня 2024 року ТОВ «Перегіум-Інвест» подало до суду заяву про залучення товариства в якості третьої особи на боці позивача без самостійних вимог під час розгляду вказаної апеляційної скарги.

Вивчивши вимоги поданої заяви, колегія суддів зазначає, що така не підлягає задоволенню у відповідності до наступного.

Згідно п.1 ч.1 ст.365 ЦПК України передбачено, що суддя-доповідач у порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовує питання про склад учасників судового процесу. У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Наразі ТОВ «Перегіум-Інвест» зазначило таку вимогу вже на стадії апеляційного розгляду поданої апеляційної скарги, а не на стадії підготовки справи до апеляційного розгляду як того вимагає зазначена процесуальна норма.

Якщо ТОВ «Перегіум-Інвест» вважає, що ТОВ «Карпат-Вин Еталон» вже не являється власником виноградників (багаторічних насаджень) то у цьому випадку слід заявляти вимогу про залучення до участі у справі правонаступника позивача, а не залучення у якості третьої особи на стороні позивача ТОВ «Карпат-Вин Еталон».

За викладених мотивів, колегія суддів вважає, що задоволенні поданої ТОВ «Перегіум-Інвест» заяви про залучення товариства в якості третьої особи на боці позивача без самостійних вимог, слід відмовити за безпідставністю такої.

Враховуючи зазначене та керуючись статтями 362, 365, 381 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Перегіум-Інвест» про залучення товариства в якості третьої особи на боці позивача без самостійних вимог до участі в розгляді справи, відмовити.

Ухвала набирає законної силі з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складено 07 березня 2024 року.

Суддя-доповідач:

Судді:

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117545767
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на багаторічні насадження та зобов`язання усунути перешкоди у їх володінні

Судовий реєстр по справі —297/1082/23

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Рішення від 12.04.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГЕЦКО Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні