Ухвала
від 11.03.2024 по справі 766/2698/22
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/2698/22

н/п 1-кс/766/254/24

У Х В А Л А

про направлення матеріалів скарги

для визначення підсудності

11.03.2024 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

під час відкритого судового засідання в залі суду м. Херсона з розгляду скарги ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Управління Служби безпеки України в Херсонській області, яка полягає у невнесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення,

в с т а н о в и в:

14.02.2022 до Херсонського міського суду Херсонської області найшла скарга ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Управління СБУ в Херсонській області, яка полягає у невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення.

На обґрунтування своєї скарги ОСОБА_3 зазначає, що 03.02.2022 ним до Управління СБУ в Херсонській області було подано заяву про кримінальне правопорушення щодо можливого незаконного втручання до автоматизованої системи документообігу суду. Заяву було надіслано електронною поштою, проте слідчим органом СБУ відповідні відомості про кримінальне правопорушення не внесено, а заяву перенаправлено до Національної поліції.

У свою чергу з долученої до скарги заяви про вчинене кримінальне правопорушення вбачається, що ОСОБА_3 стверджує про те, що розподіл судових справ за його позовами у Херсонському міському суді Херсонської області проводиться з порушення ЦПК України, а тому на його переконання службові особиХерсонського міськогосуду систематичнопроводять незаконневтручання до автоматизованої системи документообігу суду з метою штучного розподілу судових справ до якихось конкретних суддів. Просив внести відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення щодо незаконного втручання до автоматизованої системи документообігу Херсонського міського суду Херсонської області.

З огляду на зміст скарги ОСОБА_3 та викладені на її обґрунтування мотиви, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 34 КПК України в тому разі, якщо обвинувачений чи потерпілий працює або працював у суді, до підсудності якого належить здійснення кримінального провадження, кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду.

Частиною 2ст. 34 КПК Українивизначено, що питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого не пізніше п`яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

Враховуючи ту обставину, що ОСОБА_3 у своїй скарзі фактично ставить під сумнів правомірність дій в першу чергу працівників Херсонського міського суду Херсонської області, хоча і не зазначає конкретних осіб, щодо яких має здійснюватися досудове розслідування, проте на переконання суду вказана обставина в силу вимог ст. 34 КПК України є перешкодою для розгляду вище вказаних матеріалів скарги саме Херсонським міським судом Херсонської області.

Враховуючи викладене, суд вважає, що матеріали скарга ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Управління СБУ в Херсонській області, яка полягає у невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення необхідно направити до Херсонського апеляційного суду для визначення підсудності, оскільки встановлено, що фактично кримінальне провадження ініційоване щодо посадових осіб Херсонського міського суду Херсонської області.

ОСОБА_3 для участі в судовому засіданні не з`явився, заяв та клопотань у зв`язку з судовим розглядом не подавав.

Хоча за правилами ч. 3 ст. 306 КПК України розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, проте з огляду на вирішення лише процесуального питання, суд вважає за можливе здійснювати провадження за відсутності ОСОБА_4 .

У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється (ч. 4 ст. 107 КПК України).

Керуючись ст. ст.34, 369, 371,372,376КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Скаргу ОСОБА_3 набездіяльність посадовихосіб УправлінняСлужби безпекиУкраїни вХерсонській області,яка полягаєу невнесеннідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань відомостейпро кримінальнеправопорушеннянаправити до Херсонського апеляційного суду для визначення підсудності.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Людмила ВАЛІГУРСЬКА

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117551682
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення

Судовий реєстр по справі —766/2698/22

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

Ухвала від 15.03.2024

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Гемма Ю. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

Ухвала від 08.03.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Валігурська Л. В.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 10.01.2024

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Гемма Ю. М.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Рябцева М. С.

Ухвала від 08.11.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні