Ухвала
від 11.03.2024 по справі 734/3412/20
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/734/13/24 Справа № 734/3412/20

У Х В А Л А

іменем України

11 березня 2024 року смт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді - Домашенка Ю.М.,

секретар судового засідання Легкобит І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про замінусторони стягувачау справі за позовом Органу опіки та піклування Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба усправах дітейЧернігівської районноїдержавної адміністраціїЧернігівської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

встановив

До Козелецького районного суду Чернігівської області надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони стягувача.

Заяву обґрунтована тим, що рішенням Козелецького районного суду Чернігівської області Лукаш 3ою Василівну позбавлено батьківських прав та знеї стягнутоаліменти наутримання малолітньоїдитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На даний час заявник є опікуном зазначеної дитини, у зв`язку з чим просить замінити стягувача аліментів з КНП «Прилуцький обласнийбудинок дитини"Надія"Чернігівської обласноїради,в якомуперебувала дитината якомубуло видановиконавчий лист,на заявника.

Учасники та заінтересовані особи, будучи належними чином повідомленими про час, дату і місце розгляду справи, у судове засідання не з`явилися. Представники органу опікита піклуванняКозелецької селищноїради,КНП «Прилуцький обласний будинок дитини "Надія" Чернігівської обласної ради, Чернігівської районної державної адміністрації подали заяви про розгляд справи без їх участі.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Судом встановлено наступне.

Відповідно до рішення Козелецького районного суду Чернігівської області від 21.04.2021 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , позбавлено батьківських прав стосовно малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Стягнуто з ОСОБА_2 аліменти на утримання малолітньої дитини - ОСОБА_3 у розмірі 1/4 частки заробітку (доходу) відповідача, щомісячно, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 27.11.2020 і до досягнення дитиною повноліття, шляхом перерахування коштів на особистий рахунок дитини ОСОБА_3 , № НОМЕР_1 , відкритий в Акціонерному товаристві «Державний ощадний банк України».

06.12.2022 на адресу КНП «Прилуцький обласний будинок дитини "Надія" Чернігівської обласної ради, в якому утримувалася дитина, надіслано виконавчий лист про стягнення аліментів.

Рішенням виконавчого комітету Петрівсько-Роменської сільської ради Гадяцького району Полтавської області № 256 від 26.11.2021 малолітній дитині ОСОБА_3 надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, та продовжено на 6 місяців термін її перебування В КНП «Прилуцький обласний будинок дитини "Надія" Чернігівської обласної ради.

Рішенням виконавчого комітету Петрівсько-Роменської сільської ради Миргородського району Полтавської області № 203 від 25.11.2022, ОСОБА_1 призначено опікуном над малолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування ОСОБА_3 ..

Відповідно інформації Козелецького відділу державної виконавчої служби у Чернігівській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, станом на 12.02.2024 виконавчий лист за рішенням Козелецького районного суду Чернігівської області від 21.04.2021 про стягнення з ОСОБА_2 аліментів на утримання малолітньої дитини ОСОБА_3 не перебуває та не перебував.

Згідно з ч. 1, 3, 5 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, суд замінюю таку строку її правонаступником. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З огляду на те, що на даний час ОСОБА_5 є опікуном малолітньої ОСОБА_3 , заява про заміну сторони стягувача, підлягає задоволенню.

На підставівикладеного,керуючись ст.442 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони стягувача задовольнити.

Замінити сторону стягувача з Комунального некомерційного підприємства «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія» Чернігівської обласної ради на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 , у справі № 734/3412/20 за позовом Органу опіки та піклування Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Служба усправах дітейЧернігівської районноїдержавної адміністраціїЧернігівської області про позбавленнябатьківських правта стягненняаліментів в частині стягнення аліментів на утримання дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 1/4 частки заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімум для дитини відповідного віку, починаючи з 27.11.2020 і до досягнення дитиною повноліття шляхом перерахування коштів на особистий рахунок дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1 , відкритий в Акціонерному товаристві «Державний ощадний банк України».

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів із дня її оголошення.

Суддя Козелецького районного суду

Чернігівської області Ю.М. Домашенко

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117551789
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —734/3412/20

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Рішення від 28.04.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Рішення від 21.04.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 26.02.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні