Ухвала
від 06.03.2024 по справі 907/836/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

Адреса: вул. Коцюбинського, 2а, м. Ужгород, 88000

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХвала

ПРО ОГОЛОШЕННЯ ПЕРЕРВИ У СУДОВОМУ ЗАСІДАННІ

"06" березня 2024 р. м. Ужгород Справа №907/836/21

За позовом Сокирницького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Хустської міської ради, с. Сокирниця Хустського району Закарпатської області

з участю у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Управління освіти, релігій та у справах національностей Виконавчого комітету Хустської міської ради, м. Хуст Закарпатської області

до відповідача Фізичної особи підприємця Курти Олександра Івановича, с. Липча Хустського району Закарпатської області

про зобов`язання повернути майно згідно з Договором зберігання №4 від 18.12.2020,

Суддя господарського суду Пригара Л.І.

представники:

Позивача Петечел Н.І., керівник

Андрейчук О.М., адвокат, ордер серії АО №1118338 від 01.03.2024

Відповідача Курта О.І., підприємець

Кухта О.В., адвокат, ордер серії АО №1118792 від 06.03.2024

Третьої особи не з`явилася

СУТЬ СПОРУ: Сокирницьким закладом дошкільної освіти (ясла-садок) Хустської міської ради, с. Сокирниця Хустського району Закарпатської області заявлено позов до відповідача Фізичної особи підприємця Курти Олександра Івановича, с. Липча Хустського району Закарпатської області про зобов`язання повернути майно згідно з Договором зберігання №4 від 18.12.2020. Ухвалою суду від 27.10.2021 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача залучено Управління освіти, релігій та у справах національностей Виконавчого комітету Хустської міської ради, м. Хуст Закарпатської області.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 24.01.2024 судове засідання у справі №907/836/21 відкладено на 06.03.2024.

Третя особа явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечила, причин неявки суду не повідомила.

Згідно із ч. 1-3 статті 216 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Згідно із приписами ч. 3 ст. 2 ГПК України, основними засадами (принципами) господарського судочинства є, зокрема, верховенство права; рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; диспозитивність; пропорційність; обов`язковість судового рішення; розумність строків розгляду справи судом; неприпустимість зловживання процесуальними правами.

Частиною 5 ст. 13 ГПК України передбачено, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, крім іншого, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

У даному судовому засіданні суд, здійснюючи розгляд справи, перед стадією дослідження доказів, судових дебатів вирішив оголосити перерву на підставі ст. 216 ГПК України із огляду на розгляд інших справ, що унеможливлює закінчення розгляду справи в даному судовому засіданні із дотриманням порядку її розгляду, встановленого ст. 218 221 ГПК України.

В той же час, суд констатує вихід за межі процесуального строку для розгляду справи по суті, що встановлений ст. 195 ГПК України.

Згідно зі ст. 114 ГПК України, суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню господарського судочинства. Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним слід вважати строк, який необхідний для вирішення справи у відповідності до вимог матеріального та процесуального законів.

Європейський Суд з прав людини зазначає, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важкості предмета спору для заявника.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен при вирішенні судом питання щодо його цивільних прав та обов`язків має право на судовий розгляд упродовж розумного строку. Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору.

З урахуванням вищевикладеного, а також із огляду на графік розгляду призначених до слухання інших справ, які перебувають у провадженні судді Пригари Л.І., суд вважає за можливе оголосити перерву в судовому засіданні поза межами процесуального строку, визначеного ст. 195 ГПК України.

Керуючись ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Оголосити перерву в судовому засіданні до 04 квітня 2024 р. до 14:15 год.

2. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №1.

3. Явка уповноважених представників учасників процесу в судове засідання на власний розсуд.

4. Копію ухвали надіслати учасникам спору.

5. Ухвала набирає законної сили у відповідності до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду на підставі ст. 255 Господарського процесуального кодексу України. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

6. Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя Пригара Л.І.

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117553192
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/836/21

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 31.08.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 26.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 09.02.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригара Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні