Ухвала
від 11.03.2024 по справі 910/1834/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

11.03.2024Справа № 910/1834/24

Господарський суд міста Києва у складі судді Кирилюк Т.Ю., розглянувши

заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Фуд Пак» про розгляд справи за правилами загального позовного провадження у справі

за позовом Заступника керівника Полтавської обласної прокурори в інтересах держави в особі, органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:

Полтавської обласної військової адміністрації,

Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Фуд Пак»

про стягнення 467 356,51 грн

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Полтавської обласної прокурори в інтересах держави в особі, органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Полтавська обласна військова адміністрація, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України звернулись до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Фуд Пак» про стягнення 467 356,51 грн.

Позовні вимоги прокурора обґрунтовані неналежним виконання відповідачем взятих на себе зобов`язань за договором на постачання продовольчих товарів, що має наслідком застосування штрафних санкцій.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.02.2024 прийнято вказану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження; визнано справу малозначною та вирішено здійснювати її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін; визначено сторонами строки для подачі своїх заяв по суті спору.

До Господарського суду міста Києва 06.03.2024 від Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Фуд Пак» надійшла заява про призначення розгляду справи №910/1834/24 за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.

Дослідивши подану відповідачем заяву про розгляд справи за правилами загального позовного провадження судом встановлено, що правові підстави для її задоволення відсутні.

Так, відповідно до частини першої статті 250 Господарського процесуального кодексу України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Як вбачається з ухвали суду від 19.02.2024 за наслідками аналізу матеріалів позовної заяви (предмету та ціни позову, категорії та складності справи) судом було визнано дану справу малозначною, у зв`язку з чим вирішено здійснювати її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Згідно із частиною 4 статті 250 Господарського процесуального кодексу України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Із змісту заяви відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження не вбачається спростування покладених в основу ухвали суду від 19.02.2024 висновків щодо малозначності даної справи, адже предметом позову в даній справі є стягнення 467 356,51 грн, відтак ціна позову не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, у зв`язку з чим справа може розглядатися у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Посилання відповідача на необхідність розгляду справи в загальному позовному провадженні, враховуючи значення справи для відповідача, суд не може прийняти в якості достатньої підстави для постановлення ухвали про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, оскільки встановлення всіх обставин справи, за висновком суду, може бути здійснено без призначення у справі підготовчого засідання.

Водночас суд звертає увагу, що сторони не позбавлені права та можливості викладати свої доводи та заперечення проти позову у відповідних заявах по суті справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відтак, в силу приписів пункту 1 частини 4 статті 250 Господарського процесуального кодексу України суд дійшов висновку про необхідність залишення заяви про розгляд справи за правилами загального позовного без задоволення.

Керуючись статтями 234, 235, 250 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва,-

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Фуд Пак» про розгляд справи за правилами загального позовного провадження залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Т.Ю.Кирилюк

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117553435
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 467 356,51 грн

Судовий реєстр по справі —910/1834/24

Рішення від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні