Ухвала
від 11.03.2024 по справі 348/290/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

(про повернення заяви)

Справа №348/290/24

11 березня 2024 року м. Надвірна

Суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Міськевич О.Я., вивчивши заяву Комунальної організації Делятинський психоневрологічний інтернат, заінтересована особа: Делятинська селищна рада, про призначення опікуна над недієздатною особою,-

УСТАНОВИВ:

Заявник КО Делятинськийпсихоневрологічний інтернат звернулось до суду з заявою, заінтересована особа: Делятинська селищна рада, про призначення опікуна над недієздатною особою.

Ухвалою судді від 14.02.2024 заяву КО Делятинський психоневрологічний інтернат залишено без руху, так як вона не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, ст. 75 ЦК України, та надано заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Як вбачається з матеріалів справи, копію ухвали представником заявника отримано 29.02.2024, про що свідчить трекінг поштових відправлень з відміткою про вручення, а також довідка від 16.02.2024 про доставку електронного листа, однак в строк десять днів з дня отримання зазначені в ухвалі недоліки заявником не усунуто, а саме: не подано суду належним чином засвідчені копії рішення суду, чи рішення органу опіки та піклування про звільнення попереднього опікуна ОСОБА_1 , або копію заяви самого опікуна ОСОБА_1 про відмову від опікунства.

За змістом ч. 3 ст. 294 ЦПК України , справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин суддя прийшов до висновку, що заяву КО Делятинськийпсихоневрологічний інтернат необхідно вважати неподаною та повернути заявнику, оскільки заявником у встановлений строк недоліків заяви, яка не відповідає вимогам ЦПК України, не усунуто.

При цьому необхідно зазначити, що згідно з вимогами ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.ст. 185, 258, 260, 261, 353 ЦПК України суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунальної організації Делятинський психоневрологічний інтернат, заінтересована особа: Делятинська селищна рада, про призначення опікуна над недієздатною особою вважати неподаною та повернути заявнику.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Міськевич О.Я.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117567604
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна над недієздатною особою

Судовий реєстр по справі —348/290/24

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні