Ухвала
від 11.03.2024 по справі 388/421/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/421/24

провадження № 2/388/242/2024

УХВАЛА

11.03.2024м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області Кнуров О.А., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Долинська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області, як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей Долинської міської ради Кіровоградської області, Долинська державна нотаріальна контора Кіровоградської області, про розірвання договору між батьками щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини, позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

встановив:

позивач ОСОБА_1 звернувся доДолинського районногосуду Кіровоградськоїобласті зпозовом,підписаним таподаним йогопредставником адвокатом МельникО.М.,що дієна підставі договорупро наданняправової допомоги№ б/нвід 02.02.2024,що підтверджуєтьсяордером серіяВА №1073908до відповідача ОСОБА_2 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог:Долинська міськарада Кропивницькогорайону Кіровоградськоїобласті,як органопіки тапіклування,Служба усправах дітейДолинської міськоїради Кіровоградськоїобласті,Долинська державнанотаріальна контораКіровоградської області,вякому (позові) просив:

- розірвати договір між батьками щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання від 19.06.2023, укладений між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , посвідчений державним нотаріусом Долинської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Фоміних В.В., зареєстрований в реєстрі за № 443;

- позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі частки всіх видів заробітку (доходу), але не менше 50% від прожиткового мінімуму на утримання дитини відповідного віку, до досягнення дитиною повноліття, починаючи з часу звернення до суду;

- витребувати з Долинського районного суду Кіровоградської області для огляду матеріали справи № 388/1003/23, провадження № 3/388/879/2023.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Долинського районного суду Кіровоградської області.

Підстави для залишення позову без руху, відмови у відкритті провадження у справі або повернення позову з наданих суду матеріалів не вбачаються.

Враховуючи вимоги ч. 3, ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Заявлене клопотання про витребування доказів, подано відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України у строк, передбачений ч. 2 ст. 83 ЦПК України та відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що витребування вищезазначених доказів необхідно для повного та всебічного розгляду справи, прийняття по справі справедливого, обґрунтованого рішення, при цьому позивач не має можливості самостійно надати вказані докази, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення вищевказаного клопотання, на підставі чого, відповідні докази слід витребувати у Долинському районному суді Кіровоградської області, попередивши про обов`язок надати витребувані докази суду протягом строку встановленого судом чи повідомити про обставини, які перешкоджають їх наданню. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України (ч. 8 ст. 84 ЦПК України).

Керуючись статтями 19, 175, 177, 184, 187, 190-192, 258, 260, 274, 279 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Долинська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області, як орган опіки та піклування, Служба у справах дітей Долинської міської ради Кіровоградської області, Долинська державна нотаріальна контора Кіровоградської області, про розірвання договору між батьками щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини, позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, та відкрити провадження у справі за вказаним позовом.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи на 14год.00хв.18.04.2024 у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області (вул. Нова, 110, м. Долинська, Кіровоградська область).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі, надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу(ам) копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів, відповідач(і) має(ють) право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи (позивачу, третій особі тощо), з наданням суду разом із відзивом підтвердження такого надіслання (надання).

У разі ненадання відповідачем(ами) відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Долинського районного суду Кіровоградської області (вул. Нова буд. 110, м. Долинська, Кіровоградська область, 28500) у якості письмового доказу матеріали справи про адміністративне правопорушення № 38/1003/23 (провадження № 3/388/879/2023) про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 за ч. 1 ст. 184 КУпАП.

Надати відповідальним особам Долинського районного суду Кіровоградської області строк для надання доказу, а саме десять календарних днів з дня отримання копії цієї ухвали шляхом подання доказів супровідним листом через канцелярію Долинського районного суду Кіровоградської області.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Попередити відповідальних осіб Долинського районного суду Кіровоградської області, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати доказ, витребуваний судом, а також за неподання такого доказу з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою https://court.gov.ua/sud1106/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Учасники справи:

- позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

-відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ;

- третя особа - Долинська міська рада Кропивницького району Кіровоградської області, як орган опіки та піклування, місцезнаходження: вул. Соборності України буд. 28, м. Долинська, Кіровоградська область, 28500, ЄДРПОУ 04055222;

- третя особа - Служба у справах дітей Долинської міської ради Кіровоградської області, місцезнаходження: вул. Центральна буд. 139, м. Долинська, Кіровоградська область, ЄДРПОУ 44403158;

- третя особа - Долинська державна нотаріальна контора Кіровоградської області, місцезнаходження: пров. Братів Клепачів буд. 3Б, м. Долинська, Кіровоградська область, 28500.

Суддя О.А. Кнуров

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117567660
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —388/421/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні