Ухвала
від 12.03.2024 по справі 733/489/24
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд

Провадження № 2/733/206/24

Єдиний унікальний №733/489/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"12" березня 2024 р. м.Ічня

Суддя Ічнянського районного суду Чернігівської області А.В. Вовченко, розглянувши матеріали позовної заяви, які надійшли від ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

В С Т А Н О В И В:

В березні 2024року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до Парафіївської селищної ради Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийнятття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Одночасно позивачем заявлено клопотання про витребування від Ічнянської ДНК відомості про про наявність заведеної спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

З матеріалів справи вбачається, що необхідність дослідження документів, які просить витребувати позивач має значення для встановлення всіх обставин по справі, а отримати відповідну інформацію самостійно позивач не має можливості, а відтак клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1ст.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати доказ, вправі подати клопотання про витребування доказів.

Згідно з ч. 3ст.84 ЦПК Україниу разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідно докази.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства (ст. 175-177 ЦПК України) щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та повернення позову не встановлено. Заява підсудна Ічнянському районному суду Чернігівської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Встановивши відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження, з урахуванням вимог п.1 ч. 4 ст.274, п . 2 ч. 2 ст.19 ЦПК України, суддя визнає, що справа підлягає розгляду за правилами загальногопозовного провадження.

Керуючись ст. ст.175,177,187,189-191, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду та відкрити позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Парафіївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 09 годину 30 хвилин 04 квітня 2024 року в приміщенні Ічнянського районного суду Чернігівської області (16700, м. Ічня, вул. Трудова, 4 Чернігівської області).

Витребувати від Ічнянської ДНК інформаційну довідку про наявність спадкової справи, заведеної щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3

Витребуванідокументинадатисуду протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Відповідач, не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам (позивачу, відповідачу)копії відзиву та доданих до нього документів.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, зобов`язати відповідача надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст.178,191 ЦПК України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів із дня його отримання.

Встановитивідповідачу строкподання запереченняна відповідьна відзивпозивача протягомп`яти днівз дняйого отримання.

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Сторони зобов`язані повідомити суд до або під час підготовчого засідання про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, які стосуються предмету спору.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб - адресою: http://in.cn.court.gov.ua.

Ухвалаоскарженню непідлягає.

Суддя:А. В. Вовченко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117572421
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —733/489/24

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні