Ухвала
від 05.03.2024 по справі 355/793/23
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/793/23

Провадження № 2/355/48/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без розгляду та

скасування заходів забезпечення позову

05 березня 2024 року Баришівський районний суд Київської області

в складі головуючого: судді- Чальцевої Т.В.

за участі секретаря судового засідання Ющенко Л.А.,

представника позивача Бордаченка О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Баришівка в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу №355/793/23 за позовною заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Деренківець» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Корнор Агро» про визнання укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі та про визнання договору оренди землі недійсними,-

ВСТАНОВИВ:

25.05.2023 року позивач Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Деренківець» звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Корнор Агро» про визнання укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі та про визнання договору оренди землі недійсним.

Разом з тим 25.05.2023 року представник позивача ОСОБА_2 подав заяву про забезпечення позову

Згідно ухвали Баришівського районного суду Київської області від 30.05.2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено справу до підготовчого судового засідання.

Ухвалою Баришівського районного суду Київської області від 30.05.2023 року заяву представника позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову у справі за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Деренківець» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Корнор Агро» про визнання укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі та про визнання договору оренди землі недійсними, задоволено та ухвалено: до набрання рішенням суду законної сили у даній справі, яким буде вирішено спір по суті, заборонено ТОВ «КОРНОР АГРО» (код ЄДРПОУ 34977120) вчиняти будь-які дії із використання (у т.ч. оброблення) земельної ділянки кадастровий номер 3220286400:18:001:0167, а також заборонено ОСОБА_1 розпоряджатись земельною ділянкою кадастровий номер 3220286400:18:001:0167.

Ухвалою суду від 09.02.2024 року проведено підготовче судове засідання, справу призначено до судового розгляду справи по суті.

05.03.2024 року представник позивача Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Деренківець» - Бордаченко Олександр Володимирович, надав суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду, в якій зазначив, що відбулося вирішення спірних питань між позивачем та відповідачами в позасудовому порядку, Тому просить залишити позовну заяву СТОВ «Деренківець» до ОСОБА_1 , ТОВ «Корнор Агро» у справі №355/793/23 без розгляду та скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Баришівського районного суду Київської області від 30.05.2023 року у справі №355/793/23.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 підтримав подану заяву та просив її задовольнити. Також надав усне клопотання не фіксувати судове засідання звукозаписувальним технічним засобом в зв`язку з неявкою інших учасників справи.

Представник відповідачаТовариства зобмеженою відповідальністю«Корнор Агро»-адвокат Куценко Н.В. 05.03.2024 року надала суду клопотання про розгляд справи в її відсутність, клопотання представника позивача підтримує в повному обсязі.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи та поданої заяви, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 5 ч.1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до ст.158 ЦПК України- суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду. У разі надання відповідачем до суду документа, що підтверджує здійснене ним забезпечення позову відповідно до частини четвертоїстатті 156 цього Кодексу,відповідне клопотаннявідповідача проскасування заходівзабезпечення позову,вжитих судом,розглядається судомне пізнішенаступного дняпісля наданнявказаного документа.За результатамирозгляду клопотанняпро скасуваннязаходів забезпеченняпозову,вжитих судом,постановляється ухвала.Ухвала судупро скасуваннязаходів забезпеченняпозову,вжитих судом,або провідмову вскасуванні забезпеченняпозову можебути оскаржена.Відмова ускасуванні забезпеченняпозову неперешкоджає повторномузверненню зтаким самимклопотанням припояві новихобставин,що обґрунтовуютьнеобхідність скасуваннязабезпечення позову.У разіухвалення судомрішення прозадоволення позовузаходи забезпеченняпозову продовжуютьдіяти протягомдев`яностаднів здня набраннявказаним рішеннямзаконної силиабо можутьбути скасованіза вмотивованимклопотанням учасникасправи.Примірникухвали проскасування заходівзабезпечення позовуневідкладно післянабрання такоюухвалою законноїсили надсилаєтьсязаявнику,всім особам,яких стосуютьсязаходи забезпеченняпозову іяких судможе ідентифікувати,а такождержавним таіншим органам,які повиннібули та(або)виконували ухвалупро забезпеченняпозову,для здійсненняними відповіднихдій щодоскасування заходівзабезпечення позову.

Таким чином, приймаючи до уваги вищевикладені обставини, суд вважає заяву про залишення позовної заяви без розгляду та скасування заходів забезпечення позову обґрунтованою.

На підставівикладеного,керуючись ст.158,ст.257ЦПК України,суд,-

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Деренківець» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Корнор Агро» про визнання укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі та про визнання договору оренди землі недійсним - залишити без розгляду.

Скасувати заходи забезпечення позову у вигляді заборони ТОВ «КОРНОР АГРО» (код ЄДРПОУ 34977120) вчиняти будь-які дії із використання (у т.ч. оброблення) земельної ділянки кадастровий номер 3220286400:18:001:0167, а також заборони ОСОБА_1 розпоряджатись земельною ділянкою кадастровий номер 3220286400:18:001:0167., накладені ухвалою Баришівського районного суду Київської області 30 травня2023 року.

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Роз`яснити позивачу, що залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню до суду після усунення умов, що стали підставою для залишення позовної заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до п.15.5Перехідних положень ЦПК Українидо дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ випробовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя Баришівського районного суду Т. В. Чальцева

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117573323
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі недійсними

Судовий реєстр по справі —355/793/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Чальцева Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні