Ухвала
від 12.03.2024 по справі 137/321/24
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/321/24

У Х В А Л А

про залишення без руху

12.03.2024 селище Літин

Суддя Літинського районного суду Вінницької області Гопкін П.В., розглянувши позовну заяву Набил до ОСОБА_1 , третя особа Літинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому району Вінницької області центрального міжрегіонального правління міністерства юстиції (м. Київ), про виключення відомостей про особу, як батька з актового запису про народження дитини,

ВСТАНОВИВ:

08.03.2024 до суду із вказаною заявою звернувся представник позивача адвокат Кізік Г.В. (уповноважена представляти інтереси позивача та підставі ордеру серії АВ № 1118757 від 29.02.2024 (а.с. 23).

Дослідивши позовну заяву та долучені до неї документи, вважаю за необхідне залишити її без руху з наступних підстав.

Так, відповідно до п.7 Постанови Пленуму ВСУ від 12 червня 2009 р. № 2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» суди мають звертати особливу увагу, зокрема, на те, що у позовній заяві повинні не лише міститись позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

Згідно з п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

В порушення вимог ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява не містить зазначення:

-доказів тимчасового перебування позивача у справі у с. Некрасове Вінницького району Вінницької області;

-правильної дати народження відповідачки у справі (у позовній заяві зазначено ІНФОРМАЦІЯ_1 , що суперечить паспортним даним (копії паспорту);

-актуальних відомостей щодо процесуальної дієздатності третьої особи у справі ( Літинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Київ) ліквідовано в результаті реорганізації 03.07.2023);

-доказів непроживання позивача та відповідача (непідтримання близьких відносин) в м. Варшава (Республіка Польща) із січня 2021 року.

Окрім того, у позовній заяві містяться суперечності - з одного боку зазначається, що заходи досудового врегулювання спору не проводилися (див. абзац 5), а з іншого стверджується, що відповідач повідомила про готовність надати всі необхідні документи у випадку подання позову до суду (див. абзац 4).

У прохальній частині позовної заяви представник позивача просить виключити відомості про батьківство позивача із запису в органі реєстрації актів громадянського стану міста столичного Варшави від 07.10.2021. Проте слід відзначити, що зазначений запис є відомостями Реєстру актових записів іноземної держави, а український місцевий відділ ДРАЦС не вчинив цей запис та не є розпорядником реєстру актових записів іноземної держави.

Вказані обставини свідчать, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 175 ЦПК України, а тому вона підлягає залишенню без руху відповідно до положення ч.1 ст. 185 ЦПК України.

При вирішенні питання про залишення позовної заяви без руху враховується, практика Європейського суду з прав людини (Рішення Суду у справі Жоффр де ля Прадель проти Франції від 16.12.1992 p.) де зазначено, що реалізуючи п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких не допустити судовий процес у безладний рух.

Враховуючи наведене, позовну заяву необхідно залишити без руху, про що повідомити представника позивача, надавши строк для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 258-260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Набил до ОСОБА_1 , третя особа Літинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому району Вінницької області центрального міжрегіонального правління міністерства юстиції (м. Київ), про виключення відомостей про особу, як батька з актового запису про народження дитини, залишити без руху.

Надати представнику позивача п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення вказаних недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:П. В. Гопкін

СудЛітинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117578431
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —137/321/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні