Ухвала
від 11.03.2024 по справі 478/303/24
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/303/24 пров. №1-в/478/28/2024

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

11 березня 2024 року СуддяКазанківського районногосудуМиколаївської області ОСОБА_1 розглянувши матеріали подання начальника ДУ «Казанківська виправна колонія (№93)» стосовно ОСОБА_2 про застосування заходу стягнення у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу,

В с т а н о в и в:

11.03.2024 року начальник ДУ «Казанківська виправна колонія (№93)» звернувся до суду з поданням стосовно ОСОБА_2 про застосування заходу стягнення у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу.

Засуджений ОСОБА_2 з 11.10.2020 року відбуває покарання в ДУ «Казанківська виправна колонія (№93)» (56022 с. Новоданилівка Казанківського району Миколаївської області).

З метою необхідності вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження в порядку ч.3 ст.331 КПК України, суд вважає за необхідне провести судове засідання у режимі відео конференції виходячи з наступного.

Відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.336КПКУкраїни судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частина 2ст.336КПКУкраїни передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує.

Відповідно до ч.6 ст.336КПКУкраїни якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, тримається в установі попереднього ув`язнення або установі виконання покарань, дії, передбачені частиною четвертою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Враховуючи те,що засуджений ОСОБА_2 тримається в установі виконання покарань, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк та участі засудженого при проведенні судового засідання, суд вважає доцільним проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 28, 336 КПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Проведення судового засідання по розгляду подання начальникаДУ «Казанківськавиправна колонія(№93)»стосовно ОСОБА_2 про застосуваннязаходу стягненняу видіпереведення засудженогодо приміщеннякамерного типу, призначене на 12 год. 30 хв. 11 березня 2024 року, здійснювати у дистанційному режимі відеоконференції між Казанківським районним судом Миколаївської області та ДУ «Казанківськавиправна колонія(№93)» (56022 с. Новоданилівка Казанківського району Миколаївської області).

Виконанняухваливчастині технічногозабезпеченнявідеоконференціїз обов`язковоюучастю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , доручити керівнику (або особі що виконує його обов`язки) ДУ «Казанківська виправна колонія (№93)». Зобов`язати уповноважену службову особуДУ «Казанківськавиправна колонія(№93)» встановити особу засудженого ОСОБА_2 та вручити йому пам`ятку про його процесуальні права.

За умови,якщо ОСОБА_2 заперечує протиздійснення дистанційногосудового провадження,зобов`язатиДУ «Казанківськавиправна колонія(№93)» повідомити про це суд в строк до 12 год. 30 хв. 11.03.2024 року на електронну адресу суду (inbox@kz.mk.court.gov.ua) або телефоном (05164) 9-16-06.

Виконання ухвали суду в частині забезпечення відеозв`язку Казанківського районного суду Миколаївської області із ДУ «Казанківськавиправна колонія(№93)» о12год.30хв.11.03.2024року дляпроведення судовогозасідання порозгляду подання начальника ДУ «Казанківська виправна колонія (№93)» стосовно ОСОБА_2 про застосування заходу стягнення у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу, доручити головному спеціалісту з інформаційних технологій суду, поклавши контроль на керівника апарату суду.

Судове засідання проводити в залі судових засідань №2 Казанківського районного суду Миколаївської області.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України. Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції повинніфіксуватися за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117581751
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування заходу стягнення у виді переведення засудженого до приміщення камерного типу

Судовий реєстр по справі —478/303/24

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні