Ухвала
від 11.03.2024 по справі 604/1161/22
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/1161/22

1-в/604/11/24

У х в а л а

11 березня 2024 року сел. Підволочиськ

Підволочиський районний суд Тернопільської області в складі :

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Підволочиську подання Тернопільського районного сектору № 4 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полупанівка Тернопільської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, не одруженого, який депутатом будь якого рівня не є, засудженого вироком Підволочиського районного суду Тернопільської області від 21 лютого 2023 року за ч.1 ст.263 КК України до покарання у виді 3 трьох років позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік,

про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку,-

В С Т А Н О В И В:

Вироком Підволочиського районного суду Тернопільської області від 21 лютого 2023 року ОСОБА_3 засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України до покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Представник Тернопільського районного сектору № 4філії ДУ«Центр пробації»в Тернопільській області звернулась до суду з поданням, в якому просить звільнити засудженого ОСОБА_3 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, посилаючись на те, що за час перебування на обліку ОСОБА_3 притягався до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП, до кримінальної відповідальності не притягувався. За час перебування на обліку з засудженим проводилась бесіди виховного характеру, з метою вирішення криміногенних потреб та недопущення вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень під час іспитового строку. Згідно інформації ІНФОРМАЦІЯ_2 з 15 червня 2023 року ОСОБА_3 був призваний по загальній мобілізації на військову службу в Збройні Сили України у в/ч НОМЕР_1 . Згідно витягу із наказу військової частини НОМЕР_1 від 30 вересня 2023 року №275-РС звільнений наказом командира військової служби у запас. Згідно матеріалів відділення поліції ВП № 5 (смт. Підволочиськ) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області, із усних пояснень сусідів, схильний до порушення громадського порядку. Зловживає алкогольними напоями. Про конфлікти в сім`ї повідомлення у відділення поліції не надходило. За інформацією Полупанівського старостинського округу під час перебування на території округу відносно ОСОБА_3 скарг з боку сусідів та рідних не надходило. Зауважень зі сторони міської ради та членів сім`ї немає.

Встановлений вироком суду іспитовий строк закінчився, у зв`язку з чим, з урахуванням ст.78 КК України представник Тернопільського районного сектору №4 філії ДУ «Центр пробації» у Тернопільській області просить вирішити питання щодо можливості звільнення ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник Тернопільського районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області в судове засідання не з`явилась, подала заяву про розгляд справи за її відсутності.

Засуджений ОСОБА_3 на розгляд клопотання не з`явився, про дату і час розгляду повідомлявся належним чином, жодних заяв чи клопотань до суду не подав.

Причини неявки прокурора суду невідомі.

Згідност.539 КПК Українинеявка сторін не перешкоджає розгляду клопотання.

Суд, розглянувши подання, виходячи з матеріалів особової справи, враховуючи, що відповідно до ст.78 Кримінального кодексу України та ст.165 Кримінально-виконавчого кодексу України після закінченняіспитовогострокузасуджений,якийневчинив новогозлочину,заподаннямуповноваженого органузпитаньпробаціїзвільняється судомвідпризначеногойому покарання,наглядприпиняєтьсяі засудженийзнімаєтьсязобліку взазначеномуоргані, приходить до переконання, що подання начальника Тернопільського районного сектору з питань пробації філії ДУ «Центр пробації» у Тернопільській області слід задовольнити та звільнити засудженого ОСОБА_3 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Керуючись ст.ст. 75, 78 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника Тернопільського районного сектору №4 філії Державноїустанови «Центр пробації» в Тернопільській області про звільнення ОСОБА_3 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Полупанівка Тернопільської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , від покарання, призначеного вироком Підволочиського районного суду Тернопільськоїобласті від 21 лютого 2023 року за ч.1 ст.263 КК України у виді 3 (трьох) років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з випробувальним строком 1 (один) рік - у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду через Підволочиський районний суд протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя Підволочиського районного суду

Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117582502
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —604/1161/22

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Вирок від 21.02.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 02.01.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 07.02.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні