Ухвала
від 07.03.2024 по справі 910/257/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

07.03.2024Справа № 910/257/24Господарський суд міста Києва у складі судді Полякової К.В., за участі секретаря судового засідання Саруханян Д.С., розглянувши клопотання Антимонопольного комітету України про розгляд справи у закритому судовому засіданні

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіа Оіл"

до Антимонопольного комітету України

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Юкойл"

про визнання недійсним рішення

за участі представників:

від позивача: Радзієвський Ю.Є.

від відповідача: Бабченко Ю.Ю.

від третьої особи: Волосович С.К.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіа Оіл" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Антимонопольного комітету України про визнання недійсним рішення тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 27.10.2023 № 56-р/тк "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.01.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 08.02.2024 задоволено заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіа Оіл" про залучення третьої особи до участі у справі. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Юкойл».

У підготовчому засіданні 07.03.2023 судом розглянуто клопотання Антимонопольного комітету України про розгляд справи у закритому судовому засіданні, що підтримане представником відповідача.

Представник позивача проти задоволення вказаного клопотання не заперечував, представник третьої особи залишив вирішення клопотання на розсуд суду.

Із клопотання Антимонопольного комітету України про розгляд справи у закритому судовому засіданні слідує, що оспорюване рішення та матеріали справи містять інформацію з обмеженим доступом.

Згідно з ч. 8 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, необхідності захисту особистого та сімейного життя людини, а також в інших випадках, установлених законом.

Про розгляд справи у закритому судовому засіданні постановляється ухвала. Суд ухвалою може оголосити судове засідання закритим повністю або закритою його частину (ч. 9 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про інформацію» інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна чи службова інформація.

Конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів владних повноважень. Конфіденційна інформація може поширюватись за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

Статтею 8 Закону України "Про доступ до публічної інформації" передбачено, що таємна інформація - це інформація, доступ до якої обмежується відповідно до частини2 ст. 6 Закону, розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству і державі. Таємною визнається інформація, яка містить державну, професійну, банківську таємницю, таємницю досудового розслідування та іншу передбачену законом таємницю.

Відповідно до статті 22-1 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» інформація з обмеженим доступом, одержана Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями у процесі здійснення своїх повноважень, використовується ними виключно з метою забезпечення виконання завдань, визначених законодавством про захист економічної конкуренції, і не підлягає розголошенню. Така інформація може бути надана органам слідства та суду відповідно до закону.

Положеннями ч. ч. 10, 11 ст. 8 ГПК України встановлено, що розгляд справи та вчинення окремих процесуальних дій у закритому судовому засіданні проводяться з додержанням правил здійснення судочинства в господарських судах. Під час такого розгляду можуть бути присутні лише учасники справи, а в разі необхідності - свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі. Суд попереджає зазначених осіб про обов`язок не розголошувати інформацію, для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій відбувається в закритому судовому засіданні. Використання систем відеоконференц-зв`язку та транслювання перебігу судового засідання в мережі Інтернет у закритому судовому засіданні не допускаються.

Таким чином, з метою запобігання розголошення інформації з обмеженим доступом, яка наявна в матеріалах справи, суд дійшов висновку задовольнити клопотання Антимонопольного комітету України про розгляд справи в закритому судовому засіданні.

Керуючись ст. 8, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Антимонопольного комітету України про розгляд справи в закритому судовому засіданні задовольнити.

Розгляд справи № 910/257/24 проводити у закритому судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Дата підписання: 12.03.2024 року.

Суддя К.В. Полякова

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117584225
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення

Судовий реєстр по справі —910/257/24

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Полякова К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні