Ухвала
від 12.03.2024 по справі 737/237/24
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/737/127/24

Справа № 737/237/24

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

12 березня 2024 року смт Куликівка

Суддя Куликівського районного суду Чернігівської області Кореньков А.А., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 .

до Куликівської селищної ради, Чернігівська область, Чернігівський район, с-ще Куликівка, вул. Миру, буд. 67;

третя особа: приватний нотаріус Чернігівського районного нотаріального округу Чернігівської області Пономаренко Євгеній Петрович, с-ще Куликівка, Чернігівського району Чернігівської області, вул. Партизанська, 12,

про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами,

в с т а н о в и в :

8 березня 2024 року позивач звернувся до суду з даним позовом, в якому просить визнати за ним право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами садиби АДРЕСА_2 , після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Дана справа підсудна Куликівському районному суду Чернігівської області. Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за загальними правилами позовного провадження. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

При пред`явленні позову позивачем дотримано вимоги статей 175, 177 ЦПК України, позовна заява підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

При розгляді даної справи істотне значення мають обставини, які можливо встановити при дослідженні документів наявних в спадковій справі. Суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу Чернігівської області Пономаренко Є.П копії спадкових справи (за наявності), а також інформаційні довідки зі спадкових реєстрів (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину, заповіти/спадкові договори), інформацію щодо інших осіб, які звертались із будь-якими заявами з приводу спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 .

Керуючись ст.187 Цивільного процесуального кодексу України, -

у х в а л и в :

1.Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати одноособово за загальними правилами позовного провадження.

3.Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області (с-ще Куликівка, Чернігівського району Чернігівської області, вул. Шевченка, 3, каб. 1) на 10 год. 00 хв. 10 квітня 2024 року

4. Витребувати у приватного нотаріуса Чернігівського районного нотаріального округу Чернігівської області Пономаренка Є.П. копії спадкових справ (за наявності), а також інформаційні довідки зі спадкових реєстрів (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину, заповіти/спадкові договори), інформацію щодо інших осіб, які звертались із будь-якими заявами з приводу спадщини після ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , та після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_5 .

5.Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву.

6.Запропонувати позивачу протягом трьох днів із дня отримання ними відзиву подати до суду відповідь на відзив.

7.Запропонувати відповідачу протягом трьох днів із дня отримання ним відповіді на відзив подати заперечення.

8.Запропонувати третім особам у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали та протягом п`яти календарних днів з дня отримання відзиву надати письмові пояснення на позов та відзив відповідно.

9.Роз`яснити учасникам справи, що заяви по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення) повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтею 178 - 180 Цивільного процесуального кодексу України.

10.Учасникам справи до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні у них докази, не приховувати докази.

11.Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності до статті 81 Цивільного процесуального кодексу України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

12.Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи) у порядку, визначеному ст. 95 ЦПК України. При цьому органам державної влади України, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та їх об`єднанням усіх форм власності копії письмових доказів оформити відповідно до вимог п.5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003.

13.При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал та копію довіреності або ордер, виданий відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», а також документ, що посвідчує особу; у разі явки керівника організації або члена виконавчого органу - належним чином завірену копію наказу про призначення на посаду, документ, що посвідчує особу (паспорт), та установчі документи.

14.Звернути увагу учасників справи на те, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд відповідно до ч. 3 ст.43ЦПК України застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

15.Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://kl.cn.court.gov.ua.

16.Копію ухвали та копії позовної заяви з додатками направити учасникам справи.

17.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

18.В Куликівському районному суді наявна технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції. Учасники справи мають право подати до суду заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суддя А.А. Кореньков

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117584457
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами

Судовий реєстр по справі —737/237/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні