Ухвала
від 05.03.2024 по справі 922/5237/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"05" березня 2024 р.м. ХарківСправа № 922/5237/21

Господарський суд Харківської області у складі:

суддя Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заяву арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора

у справі за заявою Головного управління ДПС у Харківській області, м. Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Тен-Рік-Амв", м. Харків

про визнання банкрутом

учасники у справі про банкрутство не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Харківської області від 22.11.2022 ТОВ "Тен-Рік-Амв" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, призначено ліквідатором арбітражну керуючу Мотальову-Кравець В.Ю., яку зобов`язано в строк до 22.11.2023 виконати ліквідаційну процедуру.

Враховуючи, що ліквідатором до цього часу не надано доказів виконання процедури ліквідації банкрута, ухвалою суду від 26.10.2023 призначено звіт ліквідатора до розгляду на 14.12.2023. Ухвалено ліквідатору надати суду звіт та всі документи, які підтверджують виконання ліквідаційної процедури.

12.12.2023 від ліквідатора надійшло клопотання (вх.№34137) про долучення до матеріалів справи звіту ліквідатора, в якому, крім іншого, арбітражна керуюча Мотальова-Кравець В.Ю. просить суд розглянути питання про заміну ліквідатора у справі про банкрутство ТОВ "ТД "Марбел-Рогань".

Ухвалою суду від 14.12.2023 призначено заяву арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора у справі на 23.01.2024. Ухвалено арбітражній керуючій Мотальовій-Кравець В.Ю. скликати та провести комітет кредиторів, на якому розглянути питання щодо заміни ліквідатора. Ухвалено кредитору надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі.

23.01.2024 від ліквідатора надійшло клопотання (вх.№2084) про відкладення розгляду заяви для надання можливості проведення зборів кредиторів задля вирішення питання про заміну ліквідатора у справі.

Учасники у справі про банкрутство в призначене судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду заяви були повідомлені відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 23.01.2024 відкладено розгляд заяви арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора у справі на 08.02.2024. Ухвалено арбітражній керуючій Мотальовій-Кравець В.Ю. скликати та провести комітет кредиторів, на якому розглянути питання щодо заміни ліквідатора. Ухвалено кредитору надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі.

05.02.2024 до суду від арбітражного керуючого Мухітдінова Р.Д. надійшла заява (вх.№3218) на участь у справі про банкрутство ТОВ "Тен-Рік-Амв" в якості ліквідатора.

08.02.2024 від ліквідатора ТОВ "Тен-Рік-Амв" надійшло клопотання (вх.№3635) про долучення, крім іншого, повідомлення про скликання комітету кредиторів та згоди на участь у справі про банкрутство Мухітдінова Р.Д.

Судове засідання, призначене на 08.02.2024, не відбулося у зв`язку з перебуванням судді Усатого В.О. на лікарняному.

Враховуючи усунення обставин, які перешкоджали виконанню обов`язків судді, а саме після виходу судді з лікарняного, ухвалою суду від 13.02.2024 призначено заяву арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора у справі до розгляду на 05.03.2024.

05.03.2024 до суду від Головного управління ДПС у Харківській області надійшла заява (вх. № 6054), в якій кредитор просить суд провести судове засідання без участі представника Головного управління ДПС у Харківській області та зазначає про відсутність заперечень проти припинення повноважень діючого ліквідатора й призначення нового ліквідатора.

Учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. були повідомлені відповідно до вимог чинного законодавства.

Розглянувши заяву арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Постановою Господарського суду Харківської області від 22.11.2022 ТОВ "Тен-Рік-Амв" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, призначено ліквідатором арбітражну керуючу Мотальову-Кравець В.Ю.

Згідно з ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою.

Враховуючи те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд доходить висновку про те, що заява арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора, яка за своїм змістом є заявою про відсторонення її від виконання повноважень ліквідатора, є такою, що підлягає задоволенню, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне відсторонити арбітражну керуючу Мотальову-Кравець В.Ю. від виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Тен-Рік-Амв".

Вирішуючи питання призначення ліквідатора ТОВ "Тен-Рік-Амв", суд зазначає наступне.

Статтею першою Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий - фізична особа, яка отримала відповідне свідоцтво та інформація про яку внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

Судом встановлено, що рішенням комітету кредиторів ТОВ "Тен-Рік-Амв", оформленим протоколом від 26.01.2024, запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого Мухітдінова Р.Д. для призначення ліквідатором ТОВ "Тен-Рік-Амв".

Згідно з ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі: 1) які є заінтересованими особами у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; 4) які мають реальний чи потенційний конфлікт інтересів; 6) які є близькими особами боржника - фізичної особи. До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

У своїй заяві на участь у справі в якості ліквідатора ТОВ "Тен-Рік-Амв" арбітражний керуючий Мухітдінов Р.Д. повідомив про те, що не належить до осіб, зазначених у ч. 3 ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства, надав договір добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого за шкоду, яку може бути завдано у зв`язку з виконанням його обов`язків № ДЦВАК/024/24 від 15.01.2024.

З огляду на вищезазначене, суд доходить висновку про те, що кандидатура арбітражного керуючого Мухітдінова Р.Д., запропонована комітетом кредитором для виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Тен-Рік-Амв", відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства.

Враховуючи, що запропонована комітетом кредиторів кандидатура арбітражного керуючого Мухітдінова Р.Д. відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства, беручи до уваги неподання іншими арбітражними керуючими заяв на участь у справі про банкрутство, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "Тен-Рік-Амв" арбітражного керуючого Мухітдінова Р.Д.

Керуючись ст. ст. 28, 58-67 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву арбітражної керуючої Мотальової-Кравець В.Ю. про заміну ліквідатора.

Відсторонити арбітражну керуючу Мотальову-Кравець В.Ю. (61002, м. Харків, вул.Григорія Сковороди, 57, офіс 10, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1907 від 25.04.2019, РНОКПП НОМЕР_1 ) від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Тен-Рік-Амв" (61057, м. Харків, вул. Чернишевська, 13, код ЄДРПОУ 41720487).

Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Тен-Рік-Амв" (61057, м. Харків, вул. Чернишевська, 13, код ЄДРПОУ 41720487) арбітражного керуючого Мухітдінова Рустама Джурайовича ( АДРЕСА_1 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1759 від 30.03.2016, РНОКПП НОМЕР_2 ).

Зобов`язати арбітражну керуючу Мотальову-Кравець В.Ю. протягом трьох днів з дня вручення даної ухвали передати ліквідатору ТОВ "Тен-Рік-Амв" арбітражному керуючому Мухітдінову Р.Д. за актом приймання-передачі бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки та штампи, матеріальні та всі інші цінності банкрута, документи, пов`язані з проведенням процедур банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "Тен-Рік-Амв".

Ухвалу направити ліквідатору - арбітражному керуючому Мухітдінову Р.Д., кредитору, арбітражній керуючій Мотальовій-Кравець В.Ю., державному реєстратору, Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 11 березня 2024 року.

Суддя В. О. Усатий

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117585764
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство не з`явилися

Судовий реєстр по справі —922/5237/21

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні