Ухвала
від 11.03.2024 по справі 632/214/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/214/24

провадження № 2/632/306/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкладення підготовчого провадження

11 березня 2024 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В,

за участі секретаря Клименко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у підготовчому провадженні у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача виконавчий комітет Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

01.02.2024 року позивач звернувся до суду із відповідною заявою, в якій просив суд позбавити батьківських прав відповідачку відносно спільної малолітньої дитини по справі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зі стягненням з відповідачки аліментів на користь позивача на утримання дитини у розмірі 1/4 частини її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дати звернення до суду і до повноліття дітей.

Підставою цього позивач зазначив рішення третьої особи від 22.01.2024 року №4 «Про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 » відносно відповідачки, перебування дитини на повному утриманні позивача, відсутність з боку відповідачки жодних дій по утриманню та вихованню дитини та письмову згоду відповідачки на таке позбавлення.

Ухвалою судді від 21.02.2024 року провадження у справі було відкрито у загальному позовному провадженні, призначено підготовче провадження, витребувано від третьої особи документи на підтвердження складу третьої особи та порядку прийняття рішення від 22.01.2024 року, з метою підтвердження факту зміни прізвища відповідачкою за ініціативою суду витребувано докази з Первомайського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції інформацію щодо зміни прізвища відповідачкою по справі.

06.03.2024 року на адресу суду з Первомайського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшла інформація, що відповідачка дійсно змінила своє прізвище з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 , уклавши шлюб із ОСОБА_6 23.03.2022 року (актовий запис №43 від 23.03.2022 року, складений Первомайським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції)(а.с.42).

Ухвала в частині витребування доказів з боку третьої особи виконана не була з невідомих суду причин.

Відзив з боку відповідача та письмові пояснення третьої особи до суду не надходили.

Перед підготовчим судовим засіданням 11.03.2024 року відповідачка по справі надала суду заяву про визнання позовних вимог в повному обсязі, включаючи стягнення з нею аліментів та розгляд справи за її відсутності (а.с.43).

Також перед підготовчим судовим засіданням 11.03.2024 року позивач по справі надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності з підтримкою позовних вимог та з проханням не викликати у судове засідання дитину через її вік та стресовий стан з вказаного питання (а.с.44).

У судове засідання учасники справи не прибули, про день, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином як засобами Електронного суду, так і засобами поштового зв`язку (а.с.37-38, 40-41).

Враховуючи неявку учасників справи, фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом не здійснюється у порядку ч.2 ст.247 ЦПК України.

Первинно суддя встановлює, що по справі відсутній відзив, а відповідно відсутні підстави для визначення строку для подання відповіді на відзив та заперечення.

Підготовче провадження у справі не може проведено, оскільки не виконані усі дії, які передують підготовчому провадженню, зокрема не отримані витребувані судом докази відповідно до ухвали суду про відкриття провадження від 21.02.2024 року.

Визнання позову відповідачкою не може мати підставою вирішення справи по суті без виконання ухвали судді про відкриття провадження в частині витребуваних доказів.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче провадження в межах визначеного цим кодексом строку у випадку, коли питання, визначені частиною другою статті 197 ЦПК України не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного та керуючись ст.197, п.3 ч.2 ст.198, ч.2 ст.247, ч.2 ст.258, ст.ст.260-261, ч.1 ст.353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче провадження у загальному позовному провадженні за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача виконавчий комітет Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, та призначити друге судове засідання у підготовчому провадженні на 11 годину 20 хвилин 03 квітня 2024 року за адресою приміщення суду: Харківська область, м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1А, зал судових засідань №3.

Повторно витребуватиу третьоїособи допочатку другогосудового засіданняу підготовчомупровадженні наступнідокументи дляприєднання доматеріалів справи:склад органу опіки та піклування виконавчого комітету Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області (належним чином завірена копія рішення), присутні на засіданні виконавчого комітету 22.01.2024 року члени вказаного органу та обговорення та голосування вказаного питання (належним чином завірені витяг з протоколу або сам протокол засідання саме органу опіки та піклування від 22.01.2024 року).

Копію цієї заяви надіслати позивачеві та відповідачці засобами поштового зв`язку, а третій особі засобами Електронного суду.

Повідомити позивача та відповідачку, що вона може отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://pm.hr.court.gov.ua/fair/sud2030, при цьому ввівши у пошуку номер даної справи або номер провадження або за телефонами вказаними у супровідному листі до даної ухвали суду. Третя особа має доступ до матеріалів справи засобами Електронного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення у судовому засіданні.

Суддя -

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117602331
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —632/214/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні