Ухвала
від 12.03.2024 по справі 766/12193/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/12193/23

н/п 2/766/3613/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

12 березня 2024 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого суддіМайдан С.І.,

за участю секретаряПетішкіна О.О.,

розглянувши у судовому засіданні в м.Херсоні в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Херсонська товарна баржа «Алмаз», про визнання договору купівлі-продажу житлового будинку дійсним та визнання права власності на житловий будинок,

в с т а н о в и в:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Херсонська товарна баржа «Алмаз», про визнання договору купівлі-продажу житлового будинку дійсним та визнання права власності на житловий будинок.

Позивачем ОСОБА_1 в прохальній частині позовоної заяви заявлено клопотання про витребування доказів з Херсонської товарної біржи «Алмаз» (м. Херсон, проїзд Військовий, 6, індекс 73000) усі матеріалаи та документи, які підтверджують реальність вчинення правочину між ним та ОСОБА_2 щодо житлового будинку АДРЕСА_1 ; з Комунального підприємства «Херсонське бюро технічної інвентарізації» ХОР (м. Херсон, вул. Богородицька, 14) матеріали інвентарної справи на житловий будинок АДРЕСА_1 .

Сторони по справі в судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлені у встановленому законом порядку.

Позивач просив розглядати справу у його відсутність.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов наступного висновку.

З огляду на предмет спору, оскільки ставиться питання про визнання првава власності, а також наявності перешкод у сторони позивача в самостійному отриманні зазначених доказів, оскільки зазначені позивачем докази стосуються предмету спору та необхідні для повного, об`єктивного та всебічного вирішенню спору, суд дійшов висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст.83,84,222,260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

Витребувати з Херсонської товарної біржи «Алмаз» (м. Херсон, проїзд Військовий, 6, індекс 73000) усі матеріалаи та документи, які підтверджують реальність вчинення правочину між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 щодо житлового будинку АДРЕСА_1 .

Витребувати з Комунального підприємства «Херсонське бюро технічної інвентарізації» ХОР (м. Херсон, вул. Богородицька, 14) матеріали інвентарної справи на житловий будинок АДРЕСА_1 .

Витребувані документи надати до 04.06.2024 року до Херсонського міського суду Херсонської області (інд.73000, місто Херсон, вулиця Маяковського, 6/29, каб.307).

Попередити про встановлену законодавством відповідальність винних осіб за ненадання доказів, відповідно до ч.ч.7,8,9ст.84 ЦПК України. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.І.Майдан

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117606310
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу житлового будинку дійсним та визнання права власності на житловий будинок

Судовий реєстр по справі —766/12193/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні