Ухвала
від 13.03.2024 по справі 193/395/24
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН №193/395/24

Провадження № 2-о/193/24/24

У Х В А Л А

13 березня 2024 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Кравченко Н.О., розглянувши клопотання ОСОБА_1 , заінтересована особа Софіївська селищна рада, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,

УСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася із клопотанням про продовження строку дії рішення Софіївського районного суду Дніпропетровської області від 30 липня 2019 року про визнання доньки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною.

Відповідно до ч. ч. 7, 9ст. 300 ЦПК України, клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Клопотання підсудне Софіївському районному суду Дніпропетровської області.

Підстави для повернення клопотання чи відмови у відкритті провадження відсутні.

За таких обставин,суддя вважає, що слід відкрити провадження у справі та розглядати справу в порядку окремого провадження.

Суд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення його дії в порядку, встановленомустаттею 299 цього Кодексу.

Згідно з ч.1ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Таким чином, враховуючи стан здоров`я особи щодо якої розглядається клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, виклик її у судове засідання не здійснювати, а розгляд справи проводити за участю заявника та заінтересованої особи.

Враховуючи положення ч. 1 ст.. 299 ЦПК України, суддя вважає за необхідне виконати вимоги положення ст.. 299 ЦПК України щодо залучення особи, щодо якої вирішується питання до участі у справі.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.19,187,299,300 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за клопотанням ОСОБА_1 , заінтересована особа Софіївська селищна рада, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Залучити в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 .

Призначити справу до судового розгляду на26 березня 2024 року о 14:00год. в приміщенні Софіївського районного суду (вул. Карпенка, буд. 3, сел. Софіївка Дніпропетровської області. Зал судових засідань №3), за участю присяжних.

Про час та місце судового засідання повідомити заявника та заінтересованих осіб.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі невідкладно надіслати учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://sf.dp.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.О.Кравченко

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117607446
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —193/395/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні