Ухвала
від 12.03.2024 по справі 158/4069/23
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/4069/23

Провадження № 1-кс/0158/282/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Ківерці 12 березня 2024 року

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, що знаходиться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а також отримати можливість вилучення їх копій.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

в с т а н о в и в :

11 березня 2024 року до Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 , на підставі матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 42023032010000102 від 328 серпня 2023 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 240 КК України, з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів: оригіналу фінансового звіту КП ІНФОРМАЦІЯ_1 за грудень 2023 року; належним чином завірених копій наказів про призначення, посадових інструкцій працівників КП ІНФОРМАЦІЯ_1 в.о. директора ОСОБА_5 , головного бухгалтера ОСОБА_6 , касира-бухгалтера ОСОБА_7 з можливістю вилучення оригіналів документів, мотивуючи його тим, що в.о. директора КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »-тракторист ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , з метою незаконного збагачення налагодив злочинну схему із незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення на території, що перебуває під охороною держави землі під лініями електропередачи (північніше від земельної ділянки з кадастровим номером 0721855700:03:000:0005), яка знаходиться в територіальних межах Цуманської територіальної громади, за межами с. Кадище Луцького району. До злочинної діяльності ОСОБА_5 залучив інших працівників КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме ще одного працівника на посаді тракторист екскаваторник ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_3 , касира-бухгалтера ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Після узгодження необхідного об`єму піску, місця, часу тощо, ОСОБА_5 особисто разом з підпорядкованим працівником ОСОБА_8 здійснюють видобування піску на описаній вище території та його подальше транспортування до визначених покупцями місць. До незаконного видобутку залучається техніка КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: екскаватор синього кольору без д.н.з., трактор марки «Беларус» (д.н.з. НОМЕР_1 ), причіп ( НОМЕР_2 ), а також КРАЗ темно-зеленого кольору з д.н.з. НОМЕР_3 та інші.

Відповідно до інформації з переліку спеціальних дозволів на користування надрами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » як надрокористувач відсутній. Також, встановлено, що у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відсутні будь-які договори на придбання піску та дозволи на видобування корисних копалин чи інших дозвільних документів щодо проведення діяльності з видобування корисних копалин в межах та поза межами Цуманської територіальної громади. Вказана інформація підтверджується допитами в якості свідків ряду осіб та протоколами огляду дисків за результатами проведення негласних слідчих розшукових дій.

27.12.2023 на підставі ухвали слідчого судді Ківерцівського районного суду слідчими слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області проведено обшук приміщення КП ІНФОРМАЦІЯ_1 та огляди безпосередньо місця видобутку піску на місці відвантаження піску, котрі підтверджують незаконну діяльність службових осіб КП ІНФОРМАЦІЯ_1 та причетність до незаконного видобутку піску.

Враховуючи вищевикладене, на даний час виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до частини документів, котрі перебувають у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме:

- оригінал фінансового звіту КП ІНФОРМАЦІЯ_1 за грудень 2023 року;

- належним чином завірені копії наказів про призначення, посадових інструкцій працівників КП ІНФОРМАЦІЯ_1 в.о. директора ОСОБА_5 , головного бухгалтера ОСОБА_6 , касира-бухгалтера ОСОБА_7 .

Зазначені документи, самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами цього кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, розслідуваного злочину, викриття винних у цьому осіб, оскільки являються джерелом доказів та є необхідними для їх здобуття та використання як доказів під час досудового розслідування та судового розгляду для викриття та притягнення до відповідальності винних осіб.

В судове засідання слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі, подане клопотання підтримала з підстав у ньому наведених.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не відомі.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться

Дослідивши матеріали клопотання, з яких вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до речей та документів, а саме документів: оригіналу фінансового звіту КП ІНФОРМАЦІЯ_1 за грудень 2023 року; належним чином завірених копій наказів про призначення, посадових інструкцій працівників КП ІНФОРМАЦІЯ_1 в.о. директора ОСОБА_5 , головного бухгалтера ОСОБА_6 , касира-бухгалтера ОСОБА_7 з можливістю вилучення оригіналів документів, що перебувають у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Керуючись ст.ст.40, 131, 132, 159-164, 166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Надати слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_9 , слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_10 , слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_12 , старшому слідчому СВ відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_13 тимчасовий доступ до документів, котрі перебувають у володінні КП ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- оригінал фінансового звіту КП ІНФОРМАЦІЯ_1 за грудень 2023 року;

- належним чином завірені копії наказів про призначення, посадових інструкцій працівників КП ІНФОРМАЦІЯ_1 в.о.директора ОСОБА_5 , головного бухгалтера ОСОБА_6 , касира-бухгалтера ОСОБА_7

з можливістю вилучення оригіналів документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117608654
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, що знаходиться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а також отримати можливість вилучення їх копій.

Судовий реєстр по справі —158/4069/23

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 06.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні