Ухвала
від 12.03.2024 по справі 707/658/24
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/658/24

2-о/707/27/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 березня 2024 року суддя Черкаського районного суду Черкаської області Тептюк Є.П. розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Черкаська районна військова адміністрація Черкаської області як орган опіки та піклування, Дубіївська сільська рада Черкаського району Черкаської області про усиновлення, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (мешканець АДРЕСА_1 ) звернувся до Черкаського районного суду Черкаської області з заявою про усиновлення. Заінтересованими особами визначив: ОСОБА_2 (мешканку АДРЕСА_1 ), Черкаську районну військову адміністрацію Черкаської області (місце знаходження: м. Черкаси, вул. В.Чорновола, 157) як орган опіки та піклування, Дубіївську сільську раду Черкаського району Черкаської області (місце знаходження: с. Дубіївка, Черкаського району, Черкаської області, вул. 1 Травня, 1).

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 3, ч. 6 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти. У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

З інтернет-ресурсу https://youcontrol.com.ua/ вбачається, що Дубіївська сільська рада як юридична особа припинила свою діяльність, у зв`язку з чим заявнику потрібно визначити належну заінтересовану особу або надати підтвердження про реєстрацію вказаної ним юридичної особи в Єдиному Державному Реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Крім того, з матеріалів заяви вбачається, що дитина, яку заявник бажає усиновити, зареєстрована та проживає на території с. Дубіївка, Черкаського району Черкаської області. Заявник також проживає на території с. Дубіївка, Черкаського району, Черкаської області, проте заінтересованою особою визначено Черкаську районну військову адміністрацію, а не орган опіки та піклування виконавчого комітету Руськополянської сільської ради, до складу якого входить с. Дубіївка.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 та ч. 3 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху. Якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Отже заявнику потрібно:

визначити належних заінтересованих осіб у справі.

З урахуванням вищевикладеного, заяву необхідно залишити без руху і надати заявнику строк для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст. ст. 175, 185 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Черкаська районна військова адміністрація Черкаської області як орган опіки та піклування, Дубіївська сільська рада Черкаського району Черкаської області про усиновлення - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків заяви, який не може перевищувати 10 днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити заявнику, що у разі невиконання ухвали суду, заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ознайомитись з повним текстом ухвали суду, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Є. П. Тептюк

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117610726
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —707/658/24

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Тептюк Є. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні