Ухвала
від 13.03.2024 по справі 908/2632/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 14/67/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.03.2024 Справа № 908/2632/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Сушко Л.М., розглянувши матеріали справи №908/2632/23

Кредитор Товариство з обмеженою відповідальністю Група Компаній Супутник, 04053, м. Київ, вул. Артема, 11, літера А

Боржник Товариство з обмеженою відповідальністю ТНС, 69063, м. Запоріжжя, вул. Миколи Ласточкіна, 16, код ЄДРПОУ 30512344

Розпорядник майна Клименко Олександр Юрійович, 69063, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 44, офіс 33

Без участі представників сторін.

УСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Група Компаній Супутник звернулося до господарського суду Запорізької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС.

До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, була додана заява арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича про надання згоди на виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 06.09.2023. відкрито провадження у справі №908/2632/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС, 69063, м. Запоріжжя, вул. Миколи Ласточкіна, 16, код ЄДРПОУ 30512344. Визнані грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю Група Компаній Супутник, 04053, м. Київ, вул. Артема, 11, літера А до боржника на суму 87 140, 00 грн. - 1 черга задоволення вимог кредиторів, на суму 193 373 525,53 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича. Зобов`язано розпорядника майна у строк до 31.10.2023. надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами в порядку ч. 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, скласти реєстр вимог кредиторів та подати господарському суду реєстр вимог кредиторів до 31.10.2023. Попереднє засідання суду призначено на 31.10.2023. о/об 12-00.

06.09.2023. за №71330 у встановленому законодавством порядку оприлюднено повідомлення про відкриття справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС, 69063, м. Запоріжжя, вул. Миколи Ласточкіна, 16, код ЄДРПОУ 30512344.

Не погодившись з вказаною вище ухвалою господарського суду, до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою звернулося Товариства з обмеженою відповідальністю "Ретал Україна".

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 12.02.2024. апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Ретал Україна" на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 06.09.2023р. у справі № 908/2632/23 закрито.

У зв`язку з направленням матеріалів справи №908/2632/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС до Центрального апеляційного господарського суду, попереднє засідання суду у даній справі призначене на 31.10.2023. о/об 12-00 не відбулось.

20.02.2024. до господарського суду Запорізької області від Товариства з обмеженою відповідальністю Група Компаній Супутник надійшло клопотання про відсторонення арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС у зв`язку зі смертю та призначення новим розпорядником майна арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну.

Статтею 26 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що підставою для припинення діяльності арбітражного керуючого є смерть арбітражного керуючого, визнання його безвісно відсутнім або оголошення померлим.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі, зокрема припинення діяльності арбітражного керуючого.

У зв`язку зі смертю арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича, суд вважає за необхідне відсторонити його від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС.

Що стосується призначення нового розпорядника майна у даній справі, суд зазначає наступне:

Частиною 1 статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) чи зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи).

Як свідчать матеріали справи, станом на 12.03.2024. комітет кредиторів у справі №908/2632/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС не сформований.

Окрім того, згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Таким чином, лише у разі відсутності пропозиції ініціюючого кредитора щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, або недоданням до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство заяви арбітражного керуючого про участь у справі про банкрутство, кандидатура розпорядника майна визначається господарським судом шляхом застосування автоматизованої системи.

Ініціюючим кредитором запропоновано призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сєдову Н.І.

До клопотання додано заяву арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС.

Згідно даної заяви, Сєдова Н.І. здійснює свою діяльність у м. Запоріжжі, має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №496 від 09.04.2013. На випадок нанесення шкоди кредиторам чи боржнику, її професійна діяльність арбітражного керуючого застрахована, про що укладено договір страхування відповідальності арбітражного керуючого. Не належить до жодної категорії осіб передбаченими приписами ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, судимостей за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не має та не є заінтересованою особою стосовно боржника, кредиторів.

Враховуючи наявність в матеріалах справи пропозиції ініціюючого кредитора щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання обов`язків розпорядника майна по даній справі та заяви арбітражного керуючого Сєдової Н.І. про згоду на участь у даній справі, господарський суд Запорізької області, прийшов до висновку про необхідність призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну /свідоцтво № 496 від 09.04.2013 року, адреса: 69005, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, 8, офіс 69/.

Також, суд вважає за необхідне призначити попереднє засідання у даній справі.

Керуючись ст. ст. 2, 26, 28, 44, 45, 47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Відсторонити арбітражного керуючого Клименка Олександра Юрійовича від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС.

Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС, 69063, м. Запоріжжя, вул. Миколи Ласточкіна, 16, код ЄДРПОУ 30512344 призначити арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну /свідоцтво № 496 від 09.04.2013 року, адреса: 69005, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, 8, офіс 69/.

Призначити попереднє судове засідання суду у справі №908/2632/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ТНС на 09.04.2024. о/об 11-00.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4. к. 218, корп. 1.

Зобов`язати розпорядника майна надати відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами в порядку ч. 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, відомості про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника (витяги з Державних реєстрів обтяжень рухомого та нерухомого майна), інформацію про заборгованість по заробітній платі перед працівниками підприємства-боржника.

Примірник ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна, департаменту реєстраційних послуг ЗМР.

Відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду в порядку статей 254-256 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано 13.03.2024.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117620843
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2632/23

Постанова від 16.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 06.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні