Ухвала
від 11.03.2024 по справі 755/17289/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 755/17289/23

провадження № 2-о/753/57/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі головуючого судді ЦИМБАЛ І.К., при секретарі Козін В.Є., з участю присяжних Ваховської Л.М., Маріна О.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві в порядку окремого провадження клопотання заявника ОСОБА_1 про заміну заінтересованої особи по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, про визнання фізичної особи частково недієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва знаходиться вищевказана цивільна справа.

11.03.2024 від заявника надійшло клопотання про заміну заінтересованої особи з Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації на Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, оскільки особа, стосовно якої подано заяву, а саме ОСОБА_2 зареєстрований та проживає в Дарницькому районі м. Києва, а тому заінтересованою особою повинна бути саме Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації оскільки рішення суду буде впливати на права та обов`язки даної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі..

Враховуючи вищенаведене, суд вважає, за доцільне провести заміну заінтересованої особи, оскільки рішення суду буде впливати на права та обов`язки даної особи.

На підставі викладеного та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Провести заміну заінтересованої особи з Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації на Орган опіки та піклування Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, про визнання фізичної особи частково недієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника.

Повідомити заінтересовану особу, що розгляд справи відбудеться 27 березня 2024 року о 13 год. 10 хв. за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 216.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Присяжні: Ваховська Л.М.

Марін О.А.

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117624885
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —755/17289/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Цимбал І. К.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Цимбал І. К.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Цимбал І. К.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні