Ухвала
від 07.03.2024 по справі 902/1392/22
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну неналежної сторони

м. Вінниця

07 березня 2024 р.Справа № 902/1392/22

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Жданкіної Наталії Володимирівни,

за участю:

представника позивача: Мельника Ю.О.,

представника відповідача: Дзигун О.Л.,

представників третіх осіб:не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Хмельницький), Вінницької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2", Національна професійна спілка "Прометей" про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Хмельницький), Вінницької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2", Національна професійна спілка "Прометей" про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 15.01.2024 відкрито провадження у справі за вказаним позовом та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

31.01.2024 від позивача надійшла заява (клопотання) про заміну сторони її правонаступником, а саме:

- замінити відповідача ЦентральноЗахідне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) (Код ЄДРПОУ 43315602 Адреса: 01001 місто Київ, провулок Музейний, будинок 2Д) в порядку процесуального правонаступництва.

- замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2" на Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня "Центр матері та дитини" (Код ЄДРПОУ 25500212, Адреса: Україна, 21019, Вінницька область, Вінницький район, місто Вінниця, вулиця Синьоводська, будинок 142) в порядку процесуального правонаступництва.

Обґрунтовуючи необхідність заміни відповідача позивач зазначила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 №912 "Про реорганізацію міжрегіональних територіальних органів Міністерства юстиції" та наказу Міністерства юстиції України від 22.09.2022 №4011/5 "Про реорганізацію міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції" реорганізовано Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) шляхом його приєднання до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

З приводу заміни третьої особи позивач повідомила, що 26.01.2024 Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2" було припинено. Вказав, що правонаступником є Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» (Код ЄДРПОУ 25500212, Адреса: Україна, 21019, Вінницька область, Вінницький район, місто Вінниця, вулиця Синьоводська, будинок 142).

Присутній в судовому засіданні представник позивача підтримав вищезазначене клопотання та наполягав на його задоволенні.

Представник відповідача також не заперечував щодо заміни відповідача його правонаступником та третьої особи.

Визначаючись щодо поданої позивачем заяви про заміну сторони її правонаступником, суд виходить з наступного.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 №912 "Про реорганізацію міжрегіональних територіальних органів Міністерства юстиції" та наказу Міністерства юстиції України від 22.09.2022 №4011/5 "Про реорганізацію міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції" реорганізовано Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) шляхом його приєднання до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

Згідно з затвердженою наказом Міністерства юстиції України №5784/5 від 22.12.2022 структурою та штатною чисельністю Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) визначено найменування структурного підрозділу - Управління забезпечення примусового виконання рішень у Хмельницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) змінити на Управління забезпечення примусового виконання рішень у Хмельницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ). Одночасно з цим, суть функцій, завдань та повноважень територіального управління не змінилась.

Також, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 26.01.2024 внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2". Правонаступником зазначено Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини».

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З огляду на встановлені обставини, а також приписи ст. 52 КАС України, суд доходить висновку про обґрунтованість поданого представником позивача клопотання від 31.01.2024 та наявність підстав для заміни:

- відповідача у справі №902/1392/22 - Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України (м. Хмельницький) на Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України (м. Київ) в порядку процесуального правонаступництва.

- зміни третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, у справі №902/1392/22 - Комунального некомерційного підприємства "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2" (код ЄДРПОУ 05484451) на правонаступника Комунальне некомерційне підприємство "Вінницька міська клінічна лікарня "Центр матері та дитини"" (код ЄДРПОУ 25500212).

Визначаючись щодо наявності підстав для відкладення судового розгляду справи, суд виходив із наступного.

Згідно ч. 2 ст. 181 КАС України суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначених Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку із заміною неналежного відповідача, заміною позивача, залученням співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи (ч. 2 ст. 181 КАС України).

З урахуванням викладених положень, суд доходить висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 48, 162, 248, 256 КАС України, -

у х в а л и в :

Клопотання позивача про заміну відповідача та третьої особи їх правонаступниками задовольнити.

Замінити відповідача у справі №902/1392/22 - Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України (м. Хмельницький) на Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України (м. Київ) в порядку процесуального правонаступництва.

Змінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, у справі №902/1392/22 - Комунальне некомерційне підприємство "Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2" (код ЄДРПОУ 05484451) на правонаступника Комунальне некомерційне підприємство "Вінницька міська клінічна лікарня "Центр матері та дитини"" (код ЄДРПОУ 25500212).

Відкласти підготовче засідання в справі на 25.03.2024 року об 13:00 год. в залі судового засідання № 8 Вінницького окружного адміністративного суду м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача.

Зобов`язати відповідача подати до суду відзив на позовну заяву у порядку передбаченому ст.162 КАС України в строк до 22.03.2024, з поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів (належним завірених копій матеріалів, що стали підставою для прийняття оскаржуваного рішення) у тому числі документів, що підтверджують надіслання копії відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також, у разі надходження відповіді на відзив, подати свої заперечення на дану відповідь у 5 - денний термін з дня отримання відповіді на відзив.

Встановити третій особі строк до 22.03.2024 для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву в порядку, визначеному порядку ст. 163 Кодексу адміністративного судочинства України, із відповідними доказами та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України. Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяЖданкіна Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117626253
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —902/1392/22

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Постанова від 17.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Постанова від 17.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Постанова від 17.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Шидловський В.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні