Ухвала
від 12.03.2024 по справі 447/663/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/447/68/24 Справа №447/663/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

12.03.2024 Суддя Миколаївського районного суду Львівської області Друзюк М.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Миколаївської міської ради Львівської області як орган опіки та піклування про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,-

в с т а н о в и в:

До Миколаївського районного суду Львівської області звернувся із заявою ОСОБА_2 , в якій просить в якій просить продовжити строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява подана з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні і підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Викладене свідчить, що заяву про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Однак, в порушення ч. 1ст. 299 ЦПК України заявником у заяві про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, зазначено невірний суб`єктний склад осіб, які беруть участь у справі, зокрема суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною за участю заявника, який бажає бути опікуном та заінтересованої особи. Всупереч наведеному заінтересованою особою в заяві не зазначено особу,щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Відповідно до ч. 5 ст.293 ЦПК України у випадках, встановлених, в тому числі, пунктом 1 частини 2 цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Оскільки, порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст.53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Враховуючи, що до участі у справі не залучено адвоката, вважаю за необхідне зобов`язати Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката Форись Оксані Василівні, ІНФОРМАЦІЯ_1 , стосовно якої розглядається справа та залучити адвоката до участі у розгляді справи.

Суд, враховуючи вищевказане, вважає, за необхідне залучити як заінтересовану особу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 187, 260, 293, 295, 296, 297 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі №447/663/24 .

Судове засідання призначити 11.04.2024 об 11 год. 30 хв. в приміщенні Миколаївського районного суду Львівської області за адресою: Львівська область, м.Миколаїв, вул. Мазепи,29, зал №5.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Справа розглядатиметься за правилами окремого провадження.

Розгляд справи згідно з ст. 293 ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

В судове засідання викликати учасників справи.

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги (46003, вул. За Рудкою, 33, офіс 603, м. Тернопіль) призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , щодо якої розглядається справа про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна та забезпечити участь адвоката в розгляді справи.

Ухвалу негайно направити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Заінтересованім особам у строк до призначеної дати судового розгляду пропонується подати до суду та надіслати заявнику пояснення щодо заяви, у якій викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення заяви. Дані пояснення мають відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія пояснення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана заінтересованою особою (подана) одночасно з надісланням (поданням) пояснення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://mk.lv.court.gov.ua/sud1313/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Друзюк М. М.

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117636457
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —447/663/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні