Ухвала
від 11.04.2024 по справі 447/663/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/447/68/24 Справа №447/663/24

У Х В А Л А

про призначення судово-психіатричної експертизи

11.04.2024 Миколаївський районний суд Львівської області в складі:

головуючої-судді Друзюк М.М.

присяжних: Царик М.І.

Мончак І.Г.

секретар судових засідань Іськів О.І.

розглянувши у судовому засіданні в порядку окремого позовного провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Миколаївської міської ради Львівської області як орган опіки та піклування, ОСОБА_2 , про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,-

за участі:

заявника ОСОБА_1

захисника Ратича Т.М.

заінтересованої особи ОСОБА_2

представника заінтересованої особи Михайлюка Д.А.

представника Миколаївської міської ради Львівської області Вшивціва І.А.

в с т а н о в и л а :

Заявник звернувся до Миколаївського районного суду Львівської області із заявою про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

Для встановлення цієї обставини представник заявника у судовому засіданні заявив клопотання про призначення у справі судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник та представник заявника клопотання щодо призначення експертизи підтримали.

Представник Миколаївської міської ради Львівської області не заперечив щодо задоволення клопотання про призначення експертизи.

Представник заінтересованої особи ОСОБА_3 не заперечив щодо задоволення клопотання про призначення експертизи.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу».

Вирішуючи питання необхідності та підставності призначення у справі судово-психіатричної експертизи суд враховує вимоги статей 103-105 ЦПК України, статей 7, 7-1 Закону України «Про судову експертизу», статті 21 Закону України «Про психіатричну допомогу», які визначають порядок призначення експертизи судом та підстави, за наявності яких призначення експертизи судом є обов`язкове, суб`єктів судово-експертної діяльності.

Зважаючи на те, що психічний стан особи, можна визначити лише за допомогою експертизи, суд вважає за необхідне призначити у відповідності до ст.298 ЦПК України у справі судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. 103,104,298ЦПК України, суд, -

у х в а л и л а :

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною.

На вирішення експертизи поставити такі питання:

1.Чи продовжує хворіти ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 хронічним стійким психічним розладом здоров`я?

2.Чи здатна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з огляду на розлад здоров`я, яким вона хворіє усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Проведення судово-психіатричної експертизи доручити експертам Львівської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства Охорони Здоров`я України» (місцезнаходження: м. Львів, вул.Кульпарківська,95), направивши їм копію ухвали суду про призначення судово-психіатричної експертизи.

У розпорядження експерта направити матеріали цивільної справи №447/663/24 (провадження №2-о/447/68/24).

Попередити експерта про кримінальну відповідальність згідно із статтями 384, 385КК України за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Роз`яснити заявнику ОСОБА_1 положення статті 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі: у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Зупинити провадження у справі на час проведення експертизи.

Судову експертизу провести за рахунок бюджетних коштів.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано.

Суддя Друзюк М. М.

Присяжних: Царик М.І.

Мончак І.Г.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118290229
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною,-

Судовий реєстр по справі —447/663/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні