Ухвала
від 14.03.2024 по справі 362/397/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/397/24

Провадження № 2/362/1129/24

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

14 березня 2024 року

суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Марчук О.Л., перевіривши матеріали зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Калинівська селищна рада про визнання недійсним договору та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

Судом відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Калинівська селищна рада про зобов`язання вчинити дії.

12 березня 2024 року судом отримано зустрічну позовну заяву відповідача, перевіривши яку, приходжу до висновку, що її необхідно залишити без руху з наступних підстав.

Норми статті 175 ЦПК України чітко та імперативно визначають вимоги щодо форми і змісту позовної заяви.

Натомість, в порушення пункту 8 частини третьої статті 175 ЦПК України, позовна заява не містить зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових та електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Зокрема, за змістом позову позивач зазначає про відсутність у неї договору та рішення.

Проте, є незрозумілим, у кого саме перебувають вказані документи?!

Зауважуємо, що відповідно до пункту 8 частини третьої статті 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

У зв`язку із цим, позивачу необхідно у позовній заяві зазначити у кого саме наявні оригінали усіх письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Насамперед, з урахуванням положень норм статей 48 і 50 ЦПК України, позивачу необхідно визначити статус Калинівської селищної ради за даним позовом, оскільки, заявляючи позовну вимогу про скасування рішення Калинівської селищної ради, позивач визначив її як третю особу; однак, за приписами цивільного процесуального закону, є неприпустимим заявлення позовних вимог до третьої особи.

Одночасно, з урахуванням положень норм статей 48 і 50 ЦПК України, позивачу необхідно вирішити питання щодо участі у справі в якості відповідача й іншої сторони (продавця) зо договором купівлі-продажу від 09 червня 2020 року, який позивачка просить визнати недійсним.

Також, при подачі позову слід дотримуватись вимог статті 177 ЦПК України.

У зв`язку із заявленими вимогами позову позивачу необхідно обов`язково врахувати норму частини третьої статті 6 Закону України «Про судових збір», відповідно до якої у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Отже, враховуючи, що у позові заявлено фактично дві позовні вимоги немайнового характеру про:

-визнання недійсним договору;

-скасування рішення,

позивачу слід сплатити судовий збір за кожну вимогу немайнового характеру.

Натомість, в порушення наведених вимог закону, позивачем додано до позову документи про сплату судового збору у розмірі меншому ніж встановлено законом, а саме: за одну немайнову вимогу в сумі 1 211 гривень 00 копійок.

Тобто, позивачу слід доплатити судовий збір за одну немайнову вимогу в сумі 1211 гривень 20 копійок та в сумі 00 гривень 20 копійок як доплату за першу вимогу немайнового характеру та надати суду відповідні платіжні документи.

Отже, позивачу необхідно усунути зазначені недоліки позовної заяви у спосіб: шляхом подання нової редакції зустрічної позовної заяви, яка б повністю відповідала вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Згідно із частиною першою статті 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, враховуючи, що зустрічну позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, приходжу до висновку, що її слід залишити без руху, про що повідомити позивача та надати йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 175, 177, 185, 258 261 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Залишити без руху зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Калинівська селищна рада про визнання недійсним договору та скасування рішення.

Повідомити про вказане позивача та надати йому строк для усунення недоліків десять днів з дня вручення копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117639796
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —362/397/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні