Ухвала
від 23.12.2021 по справі 208/10436/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/10436/21

№ провадження 1-кп/208/276/24

УХВАЛА

23 грудня 2021 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: головуючого, судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

особи стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 ,

у відкритому підготовчому судовому засіданні призначеного 22.12.2021 року, розглянувши матеріали кримінального провадження № 1202104110000616 про застосування примусових заходів медичного характеру, що надійшли до суду 21.12.2021 року з Кам`янської окружної прокуратури відносно:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Орел, Російської Федерації, громадянина України, маючого неповну середню освіту, не працюючого, пенсіонера, на утриманні неповнолітніх дітей не маючого, інваліда 3 групи, зареєстрованого та мешкаючого: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

як особи стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру за суспільно-небезпечне діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України, відносно якого застосовано запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в порядку ст. 508 КПК України строком до 07.01.2022 року, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вищезазначене кримінальне провадження. На стадії досудового слідства відносно ОСОБА_7 обрано запобіжний захід у вигляді його поміщення до психіатричного закладу, де останньому надається кваліфікована медична допомога.

З матеріалів зазначеного клопотання вбачається, що кримінальне провадження підсудне Заводському районному суду м. Дніпродзержинська, клопотання складено відповідно до вимог КПК України, підстав для закриття кримінального провадження, або повернення клопотання прокурору, судом не вбачається.

Судовий розгляд зазначеного клопотання здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника згідно із загальними правилами КПК України. Судовий розгляд завершується постановленням ухвали про застосування примусових заходів медичного характеру або про відмову в їх застосуванні.

Учасники судового засідання, кожен окремо, вважали за можливе призначити справу до судового розгляду, і суд не вбачає для цього перешкод.

Прокурором заявлене клопотання про обрання відносно ОСОБА_7 запобіжного заходу у вигляді перебування в психіатричному закладі з суворим наглядом. Клопотання аргументовано тим, що останній вчинив суспільно небезпечне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України, згідно висновку судово-психіатричного експерта страждав та страждає в теперішній час на хронічне психічне захворювання у формі шизофренії параноїчної, не усвідомлював та на теперішній час не усвідомлює свої дії та не керує ними, потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні з суворим наглядом Зазначене вказує на існування ризиків передбачених ст.177 КПК України, а саме ризику переховування від суду, вчинення іншого кримінального правопорушення, незаконного впливу на потерпілу та свідків по кримінальному провадженню.

Адвокат ОСОБА_5 , ОСОБА_4 , кожен окремо, не заперечували проти задоволення клопотання прокурора.

Суд розглянувши клопотання, заслухавши думку прокурора, захисника, ОСОБА_7 , встановив наступне.

Статтею 508 КПК України передбачено, що до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, можуть бути застосовані судом такі запобіжні заходи:

1) передання на піклування опікунам, близьким родичам чи членам сім`ї з обов`язковим лікарським наглядом;

2) поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають її небезпечну поведінку.

Передбачені запобіжні заходи застосовуються судом до особи з моменту встановлення факту розладу психічної діяльності чи психічної хвороби.

Застосування передбачених запобіжних заходів здійснюється згідно із загальними правилами, передбаченими цим Кодексом.

Оцінив всі обставини відповідно до вимог ст. 508 КПК України відносно ОСОБА_7 , приймаючи до уваги, що саме поміщення до психіатричного закладу, де останньому надається кваліфікована медична допомога, виключає його небезпечну поведінку, законний представник або особа під наглядом, опікою якою може перебувати ОСОБА_7 в умовах не пов`язаних з триманням у психіатричному закладі не зможуть забезпечити його належне лікування, суд приходить до висновку, що жоден з більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти відповідним ризикам, а тому вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131-132, 184, 314-316, 508 КПК України, суд-

у х в а л и в :

Призначити судовий розгляд кримінального провадження відносно ОСОБА_6 про застосування примусових заходів медичного характеру за суспільно-небезпечне діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України, у відкритому судовому засіданні, суддею одноособово, в приміщенні Заводського райсуду м. Дніпродзержинська на 30.12.2021 року о 10.00 годині.

В судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого, захисника.

Клопотання прокурора задовольнити.

Обрати відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку ОСОБА_4 , помістивши його до психіатричного закладу - до Дніпровської філії «Спеціальний заклад з надання психіатричної допомоги» Державної Установи «Центр психічного здоров`я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров`я України», строком до 20 лютого 2022 року.

Ухвала суду, в частині обрання запобіжного заходу, може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду, через суд який її ухвалив, протягом 5-ти днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення23.12.2021
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117642185
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне вбивство

Судовий реєстр по справі —208/10436/21

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Піскун О. П.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Піскун О. П.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Піскун О. П.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 30.03.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 23.02.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Савранський Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні