Ухвала
від 12.03.2024 по справі 638/19786/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/19786/23

Провадження № 2/638/2602/24

УХВАЛА

Іменем України

12 березня 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого Агапова Р.О.,

за участю секретаря Гасан М.С.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Дергачова В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Державного агентства України з управління зоною відчуження про закриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Державного агентства України з управління зоною відчуження про стягнення заборгованості по заробітній платі та визнання трудових відносин припиненими -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовом до Державного агентства України з управління зоною відчуження, в якому просив:

- визнати трудовий договір із Державним агентством України з управління зоною відчуження від 27 травня 2021 року припиненим за ініціативою працівника з 29 листопада 2023 року;

- стягнути з Державного агентства України з управління зоною відчуження заборгованість по заробітній платі в розмірі 1 376 729,39грн., компенсацію за несвоєчасну виплату заробітної плати звільненому працівникові в розмірі 50 000 грн., а разом: 1 426 729,39 грн.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 29.12.2023 відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи по суті.

07.02.2024 до канцелярії Дзержинського районного суду м. Харкова надійшло клопотання Державного агентства України з управління зоною відчуження про закриття провадження у справі.

Клопотання обґрунтоване тим, що актом приймання-передачі єдиного майнового комплексу державного підприємства «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання» передано єдиний майновий комплексу Державного підприємства «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання» до сфери управління Фонду державного майна України.

Враховуючи вищенаведене, відповідач стверджує про відсутність трудових правовідносин між Державним агентством України з управління зоною відчуження та ОСОБА_2 .

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача клопотання про закриття провадження у справі підтримав та просив задовольнити.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечував.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши представників сторін у відкритому судовому засіданні, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.255ЦПК Українисуд своєюухвалою закриваєпровадження усправі,якщо: 1)справа непідлягає розглядув порядкуцивільного судочинства; 2)відсутній предметспору; 3)набрали законноїсили рішеннясуду абоухвала судупро закриттяпровадження усправі,ухвалені абопостановлені зприводу споруміж тимисамими сторонами,про тойсамий предметі зтих самихпідстав,або єсудовий наказ,що набравзаконної силиза тимисамими вимогами; 4)позивач відмовивсявід позовуі відмоваприйнята судом; 5)сторони уклалимирову угодуі воназатверджена судом; 6) суд встановить обставини, які є підставою для відмови у відкритті провадження у справі відповідно допунктів 4,5частини першоїстатті 186цього Кодексу; 7)настала смертьфізичної особиабо оголошеноїї померлоючи припиненоюридичну особу,які булиоднією ізсторін усправі,якщо спірніправовідносини недопускають правонаступництва; 8) після відкриття провадження у справі між сторонами укладено угоду про передачу спору на вирішення до третейського суду, якщо тільки суд не визнає, що така угода є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана.

Суд зазначає, що предметом спору у вказаній справі є визнання трудового договору припиненим, стягнення заборгованості по заробітній платі та компенсації за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Передання єдиного майнового комплексу Державного підприємства «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами, джерелами іонізуючого випромінювання» до сфери управління Фонду державного майна України не впливає на предмет спору та не свідчить про його відсутність.

Керуючись ст. ст.158, 260-261, ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника Державного агентства України з управління зоною відчуження про закриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Державного агентства України з управління зоною відчуження про стягнення заборгованості по заробітній платі та визнання трудових відносин припиненими відмовити.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 13.03.2024.

Суддя Р.О. Агапов

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117643110
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та визнання трудових відносин припиненими

Судовий реєстр по справі —638/19786/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні