Ухвала
від 06.03.2024 по справі 127/31887/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/31887/23

Провадження № 2/127/4118/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі: головуючого судді Жмудя О.О., при секретарі Матвеєвій А.О.,

за участі позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Вінниці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про скасування державної реєстрації, визначення частки у праві спільної сумісної власності та визнання права власності,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про скасування державної реєстрації, визначення частки у праві спільної сумісної власності та визнання права власності.

В підготовчому засіданні представником позивача ОСОБА_2 заявлено клопотання про залучення в якості співвідповідача Вінницьку міську раду.

Крім цього, представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати в Вінницької міської ради належним чином завірені копії рішення Вінницької міської ради №2023 від 04.07.2008 та №2434 від 26.06.2009.

Позивач підтримав клопотання заявлені його представником, та просив задовольнити їх.

Відповідачі ОСОБА_4 , ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явились. Відповідач ОСОБА_4 надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність. Відповідач ОСОБА_3 підготовче засідання не з`явилась, про дату та час розгляду повідомлялась належним чином, про причини неявки суд не повідомила.

Суд, оцінивши доводи клопотання та цивільної справи, зважає на наступне.

Згідно із п. 4 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд у разі необхідності вирішує питання про залучення співвідповідача, вступу у справу інших осіб.

Відповідно до ст.51ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала; за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Зважаючи на право сторони позивача визначати склад відповідачів у справі, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача адвоката Маліцького М.В. про залучення до участі у справі співвідповідача Вінницьку міську раду.

Щодо клопотання про витребування доказів то суд зважає, що відповідно pгідно ч.1 ст.137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Згідно із ч. 3 та ч. 4 ст.137ЦПК України докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

З огляду на викладене вище, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів, оскільки інформація, яка міститься у витребуваних документах може мати суттєве значення для правильного та об`єктивного розгляду справи.

Керуючись ст. 33, 35, 137 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі в справі як співвідповідача Вінницьку міську раду (вул. Соборна, 59, м. Вінниця, ЄДРПОУ 25512617).

Витребувати в Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, м. Вінниця, ЄДРПОУ 25512617) належним чином завірені копії рішення Вінницької міської ради №2023 від 04.07.2008 та завірені копії рішення Вінницької міської ради №2434 від 26.06.2009.

Витребувані докази направити безпосередньо на адресу суду (вул. Грушевського, 17, м. Вінниця, Вінницька область, 21050) до 05 квітня 2024 року.

Зобов`язатипозивача непізніше двохднів з моменту отримання цієї ухвали направити співвідповідачеві копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступної дати засідання.

Запропонувати відповідачу Вінницькій міській раді протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали суду надати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Жмудь О.О.

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117647302
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —127/31887/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Жмудь О. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Жмудь О. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Жмудь О. О.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Жмудь О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні