Ухвала
від 13.03.2024 по справі 333/11542/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/11542/23

Провадження №2/333/1819/24

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

13 березня 2024 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: головуючого - судді Тучкова С.С., за участю секретаря судового засідання Шелесько Ю.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, цивільну справу №333/6263/22 за позовом Органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Семенівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав, третя особа - Служба у справах дітей Семенівської сільської ради, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Комунарського районного суду м.Запоріжжя перебуває цивільна справа №333/6263/22 за позовом Органу опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Семенівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав, третя особа - Служба у справах дітей Семенівської сільської ради.

Через канцелярію суду від представника позивача надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог - КЗ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗМР в особі директора Мєчової Галини Анатоліївни. У клопотанні зазначено, що участь третьої особи у справі може мати суттєве значення у захисті прав малолітніх дітей.

Відповідач, будучи своєчасно та належним чином повідомленою про дату та місце розгляду справи, в підготовче засідання не з`явилася. Причини неявки останньої суду не відомі.

Під час вирішення клопотання суд виходить з такого.

Згідно з ч.ч.1, 7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Як вбачається з матеріалів справи, рішення суду може вплинути на права та обов`язки Комунального закладу «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради.

Проаналізувавши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що для повного та об`єктивного вирішення спору, виникла необхідність в залученні третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Комунального закладу «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради.

Керуючись ст.53 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальний заклад «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради (електрона адреса: kidsazov@ukr.net).

Роз`яснити третій особі, що вона має процесуальні права і обов`язки, встановлені ст.43 ЦПК України.

2. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подачі пояснень щодо позову і десятиденний строк з дня вручення копії відзиву відповідача для подачі пояснень щодо відзиву, які повинні відповідати вимогам ч.ч.3-6 ст.178, ст.181 ЦПК України, всіх письмових та електронних доказів, що підтверджують аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову або відзиву відповідно.

Зобов`язати третю особи одночасно з наданням до суду пояснень щодо позову або відзиву надіслати їх копію та додані до них документи (належним чином засвідчені копії доказів) іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення до наступного підготовчого засідання.

Роз`яснити третій особі, що вона також має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до наступного підготовчого засідання.

Підготовче засідання відкласти на 11-00 годину 25 квітня 2024 року з повідомленням учасників справи.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи, а залученій третій особі - також копію позовної заяви та доданих до неї документів, повідомлення про час та місце розгляду справи.

Зобов`язати відповідача надіслати відзив третій особі у передбачений ЦПК України строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя С.С. Тучков

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117648067
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —333/11542/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні