Ухвала
від 14.03.2024 по справі 484/721/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/721/24

Провадження № 2/484/552/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в цивільній справі

14 березня 2024 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі головуючого - судді Маржиної Т.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління ДПС України в Миколаївській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товарна біржа «Максимум», про визнання права власності, ціна позову 212700 грн., -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся досуду знаданим позовомдо Головногоуправління ДПСУкраїни уМиколаївській області,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору Товарнабіржа «Максимум»,про визнанняправа власностіна нежитловуспоруду, ціна позову 212 700 грн.

Ухвалою судді від 20.02.2024 року зазначений позов було залишено без руху; надано позивачу десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків позову.

Позивачем вчасно усунуто недоліки позовної заяви у зв`язку з чим вона вважається поданою у день первісного її подання до суду.

Відповідно до ст.ст. 27-30 ЦПК України дана справа підсудна Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Відповідно до п.4 ч.4 ст. 19 ЦПК справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику сторін, за наявними матеріалами справи, з особливостями, передбаченими ст. 279 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам порядок розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження; подання відзиву, відповіді на відзив, заперечень, клопотань і доказів.

Керуючись ч.2 ст. 187 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління ДПС України в Миколаївській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товарна біржа «Максимум», про визнання права власності, ціна позову 212 700 грн.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику сторін, за наявними матеріалами справи.

Призначити судовий розглядна 10 квітня 2024 року в приміщенні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області (адреса: вул. Івана Виговського, 18, м. Первомайськ Миколаївської області).

Роз`яснити відповідачу, що він має право протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати відзив на позов разом з доказами. Копії відзиву та доказів мають бути того ж дня вручені позивачу, а підтвердження вручення - надане суду.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення проти такої відповіді - протягом 5 днів з дня її отримання.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, має право надати суду в строк до 03.04.2024року пояснення з викладенням своїх аргументів і міркувань, які повинні відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст. 178 ЦПК України. Копія пояснення та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. До пояснень додаються докази, що підтверджують обставини, на яких вони ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Сторони можуть надати суду клопотання про розгляд справи у спрощеному позовному провадженні в судовому засіданні з викликом сторін - до 03.04.2024 року.

Роз`яснити сторонам, що обов`язок доказування покладено на них; письмові докази мають відповідати вимогам ст. 95 ЦПК України; порядок надання суду доказів визначений статтею 83 ЦПК України.

Суд попереджає, що у разі ненадання відповідачем відзиву і доказів у встановлений судом строк без поважних причин справу буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Надіслати сторонам копії ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в цивільній справі; відповідачу - копію позовної заяви з додатками.

Інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати за вебадресою сторінки суду: http://pm.mk.court.gov.ua/sud1421/ на офіційному вебпорталі Судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Текст ухвали виготовлено 14 березня 2024 року.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117650383
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності, ціна позову 212700 грн

Судовий реєстр по справі —484/721/24

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні