Ухвала
від 14.03.2024 по справі 588/2608/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/2608/23

провадження № 2/588/91/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2024 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області ОгієнкоО.О., розглянувши клопотання представниці відповідача Безпалої Валерії Ігорівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Монделіс Україна" про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває справа за указаним позовом, судове засідання по якій було призначено на 13 год. 00 хв. 22 березня 2024 року.

14 березня 2024 року до суду надійшло клопотання від представниці відповідача ОСОБА_2 про її участь у судовому засіданні по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів. Вказане клопотання представниця відповідача мотивувала віддаленістю місця її роботи від місцезнаходження суду та необхідності забезпечення права на доступ до правосуддя.

Вирішуючи заявлене представницею відповідача клопотання враховую наступне.

Згідно частини 7 статті 11Закону України«Про судоустрійі статуссуддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частин першої та третьої статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ураховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представниці відповідача та постановлення ухвали про участь представниці відповідача у судовому засіданні по даній справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів.

Керуючись вимогами ст. 212, 260-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представниці відповідача ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання, призначене на 13 год. 00 хв. 22 березня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Монделіс Україна" про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів представниці відповідача ОСОБА_2 , як зареєстрованого учасника системи «Електронний суд».

Копію ухвали надіслати представниці відповідача ОСОБА_2 та роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Огієнко

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117651227
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —588/2608/23

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні