Ухвала
від 14.03.2024 по справі 361/2176/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/2176/24

Провадження № 1-кс/361/410/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.03.2024 м. Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого слідчого відділу Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Броварської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, в кримінальному провадженні №12024111130000648 від 03 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді надійшло дане клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, яке мотивоване тим, що слідчим відділом Броварського районного поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024111130000648 від 03 березня 2024 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02.03.2024 року приблизно о 20:00 годині, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (освідуваний - 0.35 проміле, не працює, прож. АДРЕСА_1 ), керуючи мопедом марки Хонда моделі ПроТопік без р.н.з., рухаючись по вул. Вокзальна в смт. Велика Димерка, в напрямку від вул. Петровського до вул. Бобрицька, проїжджаючи ділянку дороги біля буд. 42 по вул. Вокзальна допустив наїзд на пішохода ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , (твереза, пенсіонерка, прож. АДРЕСА_2 ), яка йшла по краю проїзної частини в попутному напрямку. В результаті ДТП ОСОБА_6 доставлено до ІНФОРМАЦІЯ_3 , де діагностовано перелом передньої стінки правої верхньощелепної пазухи. Водія ОСОБА_5 госпіталізовано до ІНФОРМАЦІЯ_3 з діагнозом перелом носа та кісток обличчя, СГМ, ЗЧМТ, забійні рани обличчя.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в період часу з 02.03.2024 року по 13.03.2024 року перебувала на стаціонарному лікуванні у відділені нейросудинної ендоваскулярної хірургії Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » територіальних громад Броварського району Київської області.

Доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю з можливістю їх вилучення, а саме до історії хвороби на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що перебуває у приміщенні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » територіальних громад Броварського району Київської області, має виняткове значення для даного кримінального провадження. (Код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ).

В судове засідання ініціатор клопотання не з`явився, у своєму клопотанні просив суд розгляд проводити без участі зацікавлених осіб та слідчого.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Розглянувши подане клопотання та дослідивши додані до нього докази, суд приходить до наступного висновку.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України, заходом забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Порядок реалізації повноважень (правова процедура) слідчого (органу досудового розслідування) щодо витребування документів від підприємств, установ та організацій визначений главою 15 КПК України і здійснюється у формі отримання тимчасового доступу до речей і документів.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно із ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації; відомості,які можутьстановити лікарськутаємницю; відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій; конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; відомості, які можуть становити банківську таємницю; особисте листування особи та інші записи особистого характеру; інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних; державна таємниця.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що отримання тимчасового доступу до документів, а саме: історії хвороби ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що стосується її стаціонарного лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні (наявність факту отримання поранень, тяжкість тілесних ушкоджень, механізм утворення тілесних ушкоджень), а також те, що вилучені відомості можуть бути використані як докази, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 131, 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

Керуючись вимогами ст.ст.159, 162-165 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Броварської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, в кримінальному провадженні №12024111130000648 від 03 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , а також слідчому Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю лікарську таємницю, а саме: історії хвороби №3034 на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з можливістю її вилучення з приміщення Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 - для проведення судово-медичної експертизи.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_10

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117651522
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, в кримінальному провадженні №12024111130000648 від 03 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України

Судовий реєстр по справі —361/2176/24

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Червонописький В. С.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Червонописький В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні