Ухвала
від 13.03.2024 по справі 554/2233/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 13.03.2024Справа № 554/2233/24 Провадження № 2/554/3342/2024

У Х В А Л А

13 березня 2024 року суддя Октябрського районного суду м. Полтави Савченко Л.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Керамік» в особі арбітражного керуючого ліквідатора Дуленка Андрія Григоровича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Полтавська міська рада, про визнання права власності , -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ПАТ Керамік» в особі арбітражного керуючого ліквідатора Дуленка А.Г., зазначивши третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Полтавську міську раду, про визнання права власності.

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 04 березня 2024 року позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк на усунення недоліків, які остання усунула в строк вказаний в ухвалі.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Октябрському районному суду м.Полтава, тому по справі може бути відкрито провадження.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Дослідивши матеріали позовної заяви, судом встановлено, що рішення по справі може вплинути на права і обов`язки Управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради, оскільки останнє є органом приватизації державного житлового фонду, тому приходить до висновку про його залучення в якості третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд, враховуючи вимоги ч. 3ст. 274 ЦПК України, а саме: ціну позову, категорію та складність справи, вважає за необхідне провести її розгляд в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.53,19, 187,274 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Керамік» в особі арбітражного керуючого ліквідатора Дуленка Андрія Григоровича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Полтавська міська рада, про визнання права власності.

Призначити підготовче засіданняна 14 год. 00 хв. 16 травня 2024 року в приміщенні Октябрського районного суду м. Полтави за адресою: м.Полтава, вул. Навроцького,5 з повідомленням учасників справи.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Управління майном комунальної власності міста Полтавської міської ради.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити залученій до участі у справі третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання .

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати відзив на позов, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, у 15-денний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Строк подання пояснень третіми особами, яких було залучено при відкритті провадження у справіп`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 212 ЦПК України вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за умови подання до суду відповідної заяви не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Попередити учасників справи , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/sud1622/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвалаоскарженню не підлягає.

СуддяЛ.І.Савченко

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117653693
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —554/2233/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні